Last news in Fakti

5 Декември, 2011 13:14 1 118 1

Работим свободно в Белгия от Нова година

  • брюксел-
  • работници-
  • българия-
  • румъния

Белгия отменя ограниченията за работници от България и Румъния. Това ще стане от първи януари 2012 година, след като и последният белгийски регион оттегли своето вето, съобщи EurActiv.

Социалистите и демократите в Брюксел преговаряха с фламандците в продължение на две години за падане на ограниченията. Сега посочват, че са уверени, че и последната преграда е отпаднала.

Белгия е сред 10-те страни в ЕС, които все още не са отворили трудовия си пазар за румънски и български работници. Тези мерки ще отпаднат във всички държави най-късно на 1-ви януари 2014 година.

Източници от ЕС твърдят, че белгийската държава ще спечели финансово от вдигането на ограниченията за български и румънски работници, тъй като това ще позволи по-ефективен мониторинг върху помощите им при безработица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    И в Исландия отпадат трудовите ограничения след Нова година...