Last news in Fakti

21 Юни, 2017 09:33 7 321 2

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ)

  • артефакти-
  • аржентина-
  • колекция-
  • нацисти-
  • предмети-
  • буенос айрес-
  • германия-
  • хитлер-
  • свастика

Намерените предмети не са фалшификати

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ AP

Аржентинските власти намериха огромна колекция от нацистки артефакти – най-голямата, намирана до този момент в южноамериканската страна, съобщиха световните агенции.

Силите за сигурност са щурмували скривалище в предградие на Буенос Айрес, където са се натъкнали на близо 75 предмета.

Колекцията съдържа артефакти, принадлежащи на високопоставени нацисти, а някои дори е възможно да са били на нацисткия лидер Адолф Хитлер.

Аржентинските власти разкриха, че става въпрос за оригинални предмети, а не копия. Сред артефактите има и скулптура на нацистки орел над свастика.

Операцията е била проведена на 8 юни. Тайникът е бил открит зад библиотека в къща, намираща се в предградие на аржентинската столица. Полицията се опитва да разбере как тези предмети са се озовали в Аржентина.

Не е тайна, че Аржентина се превръща в убежище на някои военнопрестъпници след края на Втората световна война, включително високопоставени военни.

Сред намерените предмети има и такива, които нацистите са използвали за измерване на главите – за да се определи дали лицето отговаря на изискванията на арийската раса. Колекцията съдържа и ножове, облекла и различни нацистки символи.

Аржентинската полиция и служители на „Интерпол“ водят разследване. Една от версиите е, че след края на войната военни или чиновници от нацисткия режим са ги взели със себе си в Аржентина.

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    9 1 Отговор
    Обикновено такива находки се премълчават и заминават за частни колекци, за сериозни сумми разбира се!!!
  • 2 Барчо

    2 4 Отговор
    Ми доколкото видях, това са си предмети и като се заличат свастиките си стават такива, каквито има в повечето домове. Говоря за хармоничките, ножа, пясъчния часовник.
    И действително че се търсят неща от третия райх за колекции. Има ги и в прехваления И-бей на безбожни цифри. Дори и в тукашните сайтове има. Така че да не се правят на ощипани госпожици.
Новини по държави: