Last news in Fakti

5 Юли, 2017 10:51 1 013 1

С лаптоп в самолета от Истанбул? САЩ разрешиха

  • турция-
  • сащ-
  • летище-
  • ататюрк-
  • лаптопи-
  • разрешение-
  • забрана

Турските власти са уверили САЩ, че мерките за сигурност са завишени

С лаптоп в самолета от Истанбул? САЩ разрешиха - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати вдигнаха забраната за носене на електроника в самолети, излитащи от турския град Истанбул, съобщи „Дейли Сабах“.

Две томографични машини бяха инсталирани на летище „Ататюрк“, обявиха турските власти. Те са уверили американците, че мерките за сигурност са драконовски.

По-рано през тази година Вашингтон наложи забрана за носене на лаптопи и друга електроника в самолети, излитащи от няколко големи летища и страни от Средния изток.

Под ударите на американските мерки попадна и дългогодишният им стратегически съюзник Турция. САЩ наложиха забраната заради рискове за сигурността.

Наскоро стана ясно, че американските служби са получили разузнавателна информация, че джихадистите от „Ислямска държава“ са разработили бомба, която да премине през скенерите на летищата.

Терористите са създали взривно устройство, което да бъде поставено като батерия на лаптоп, и което може да нанесе фатални щети по време на полет в гражданската авиация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Не е било трудно да разработят бомба задействана от литий-йонните бътерии на лаптоп. Достатъчно е да дадеш накъсо батерията на лаптопа. От там нататък лития ще свърши останалата работа.
Новини по държави: