15 Юли, 2017 09:39 1 094 0

Земетресенията в Македония ще продължат още година

  • македония-
  • трусове-
  • българия-
  • опасност-
  • земетресение-
  • емил ботев

Опасност от силни земетресения в България няма

Земетресенията в Македония ще продължат още година - 1
Снимка: Shutterstock

Македония продължава да се люлее. Земетресение с магнитуд 3.1 по скалата на Рихтер беше отчетено малко преди полунощ в западната ни съседка.

Проф. Емил Ботев, директор на сектор „Сеизмология“ на Геофизичния институт към БАН, заяви, че македонската земя щяла да продължава да се люлее още поне година.

„Опасност от силни земетресения в България няма. Катастрофален трус не може да се очаква в следващите няколко десетки години“, заяви професорът пред Нова телевизия.

Серията от земетресения в западната ни съседка продължава в последния месец, а само от 18 юни насам в района на Охрид са регистрирани повече от хиляда труса с различен магнитуд, най-високият от които е 4.8 по Рихтер.

В нощта срещу събота са регистрирани и два труса на територията на Гърция. Тяхната сила била около 4 по Рихтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: