19 Юли, 2017 16:03 2 807 5

В ЕС бесни заради Полша

  • ес-
  • реформа-
  • полша

Страната е застрашена от безпрецедентни мерки

В ЕС бесни заради Полша - 1

ЕС отново призова Полша да прекрати спорната съдебна реформа в страната, съобщи Financial Times.

Според Европа реформата може да подкопае свободата в областта на правораздаването. Европейската комисия обмисли безпрецедентната мярка за отмяната на правота на глас на Полша в Съвета на ЕС.

През последните дни полското правителство е изправено пред сериозни протести в страната. Това стана, след като то предприе мерки за задействането на реформата.

„Тези действия на полското правителство допълнително увеличават заплахата за върховенството на закона в Полша“, заяви вицепредседателя на ЕК Франс Тимерманс.

Според реформите полският правосъден министър ще може да посочва съдиите за европейските съдилища. В същото време парламентът иска да избира членовете на Националния съвет, които трябва да защитават съдилищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    20 9 Отговор
    Полша е суверенна държава...И може да си приема каквито си иска закони. Е.С. май вече надминават всички тоталитарни режими. Това си е чиста диктатура.
  • 2 ICXSREXREGNANTIVM

    7 3 Отговор
    Да , ЕС много се изложиха ... интересното е че няма оставки на вврогеьове по върховете... ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор
    За да се отнеме гласа на Полша е необходимо всички останали страни да гласуват. Унгария със сигурност ще е против и Европейската комисия ще си остане само с препоръката.
  • 5 ШЛЙ

    0 1 Отговор
    Време е еврогейския съюз да се разпадне.
    долу евро бейовете
Новини по държави: