22 Юли, 2017 11:43 3 057 0

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито (СНИМКИ)

  • гърция-
  • турция-
  • земетресение-
  • рихтер-
  • трус-
  • кос-
  • егейско море

Според Американския геофизичен институт земетресението през нощта в четвъртък срещу петък е било с магнитуд 6.7

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Стотици местни жители и туристи на източния гръцки остров Кос прекараха нощта на открито в парковете, маслиновите горички или в колите си от страх след силното земетресение миналата нощ, при което загинаха двама туристи и бяха ранени близо 500 на територията на Гърция и Турция в района на Егейско море, предаде АР.

Най-малко двама от ранените в Гърция са изпаднали в критично състояние и са били откарани по въздух в болница на остров Крит. Други ранени са прехвърлени на континента.

Според Американския геофизичен институт земетресението през нощта в четвъртък срещу петък е било с магнитуд 6.7, докато гръцките и турските власти съобщиха малко по-ниски стойности. Двама души, един от Турция и един от Швеция, загинаха при срутване на стена в популярен бар на остров Кос.

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито (СНИМКИ)

Над 350 души са получили медицинска помощ в турския курорт Бодрум след земетресението, като по-тежко ранените са оставени в болница.

На остров Кос земетресението нанесе щети на главното пристанище, което доведе до временно спиране на фериботните превози. Фериботите отново работят, но са пренасочени към по-малко пристанище на острова.

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито (СНИМКИ)

Паника в Гърция. Местни и туристи спят на открито (СНИМКИ)

Църкви, една стара джамия, замък от 14 век и стари сгради също са пострадали. На острова пристигнаха археолози и експерти от гръцкото министерство на културата, за да оценят щетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: