Last news in Fakti

28 Юли, 2017 15:45 2 641 7

Може и да няма Brexit

  • малта-
  • brexit-
  • великобритания

Премиерът на Малта смята, че настроенията се променят

Може и да няма Brexit - 1
Снимка: Shutterstock

Възможно е Brexit и да не се случи, като британските лидери трябва да се борят за условията, които са поставили. Това заяви премиерът на Малта Джозеф Мускат, цитиран от „Гардиън“.

„Волята на хората понякога може да има катастрофални последствия. Това ни учи историята. Можем да назовем някои примери, но те са толкова ужасни, че биха предизвикали гнева на моите британски приятели.

За първи път започвам да си мисля, че Великобритания може и да не излезе от ЕС. Не казвам, че британците са направили грешка. Настроеният обаче сякаш се променят.

Референдумът беше демократичен. Той обаче се проведе в ситуацията, в която всички бяха губещи.

Британските политически лидери трябва да са достатъчно смели, за да се справят с тази ситуация. Трябва да намерим решение“, заяви Мускат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум

    10 4 Отговор
    По-добре да се махат...

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    9 3 Отговор
    Естествено , че няма да има никакъв "Брекзит" , то от самото начало тоя театър беше , за да се извиват ръцете на ЕС за "специални" условия за "ВЕЛИКОбритания" . Сега ще има 5-6 години "трудни" преговори след което с взаимни отстъпки работата тихомълком ще се замете под леглото
  • 3 Барчо

    5 0 Отговор
    Ми да се откажеш от ЕС е толкова възможно, колкото да се откажеш и от парното в София. Брак за цял живот, та и след това.
  • 4 Кор

    3 1 Отговор
    Да се махат...втички британци са малоумници и магарета...без никакви изключения.Кралицата им е магарица...ха..ха..ха
  • 5 Ивона

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крум":

    За кого?
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Британските политически лидери трябва ......да се поучат от българските си колеги ! Последните много добре знаят, как да се справят с тежненията на плебса ! Демокрация ли ? ------ На-а-а демонстрация !
  • 7 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Българските политически лидери МОГАТ да фалшифицират и игнорират всякакъв вид референдуми ! УЧЕТЕ се британци - нищо, че сте вековна империя - живите дяволи са на Балканите !
Новини по държави: