Last news in Fakti

29 Юли, 2017 11:24 1 411 3

Българин с 8 деца е кандидат за конгресмен в САЩ

  • конгресмен-
  • кирил досев-
  • българин
Българин с 8 деца е кандидат за конгресмен в САЩ - 1
Кадър Нова тв

Кирил Досев е първият българин, кандидат за конгресмен в САЩ. Бил е морски пехотинец, военен пилот в Ирак и има осем деца, съобщи Нова тв.

Крис Досев избира да прекара семейната си лятна ваканция в България. Син е на българин и испанка и е роден в Чикаго. Въпреки че никога не е живял в родината на баща си, корените му винаги го връщат в свищовското село Алеково.

Семейството на Крис живее във Флорида. През 2016 г. американецът с български корени участва в надпреварата за Конгреса. Става трети, но има амбициите да спечели избирателите на следващия тур през 2018 година. Член е на Републиканската партия, както президента Доналд Тръмп.

Преди да се занимава с политика, Крис е морски пехотинец и военен пилот, участвал в мисията „Пустинна буря” над Ирак. Когато не е политик, пилот или бизнесмен, Крис е баща и съпруг.

За Крис е трудно да си спомни първия път, когато стъпва на българска земя. Тогава е само на 16 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българска земя

    8 1 Отговор
    Ако се беше върнал в Бг, сега щеше да е охрана или сервитьор на плажа

    Коментиран от #2

  • 2 ултра

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "българска земя":

    Или пък, сега щеше да пише по сайтовете за жълти копейки колко лошо е в прогнилия Краваристан и да бори онлайн соросоидите:)))
  • 3 хахаха

    0 0 Отговор
    Евала на човека! Защо ли някак си не мога да си представя как ще изхраня 8 /осем/ деца, тук в България?!?