8 Август, 2017 15:06 1 399 5

Турция допуска германски депутати в "Инджирлик"

  • турция-
  • инджирлик-
  • депутати

Това ще стане по време на визита на НАТО

Турция допуска германски депутати в "Инджирлик" - 1

Властите в Турция се съгласиха да пуснат германски депутати да пуснат военната база „Инджирлик“, съобщи „Ройтерс“.

Информацията е от писмо, изпратено от германски външен министър. През последните месеци Анкара отказва достъп на германски депутати до базата. Това принуди германските власти да преместят своите военни представители от нея.

Новото посещение на германски депутати ще е част от визита на НАТО. Според плана заместник генералният секретар на НАТО Роуз Гьотемюлер ще води делегацията и ще вземе до седем депутати от комисията.

Германският външен министър Зигмар Габриел обяви, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу е дал съгласието си за визитата. В момента се уточняват подробности за срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 1 Отговор
    След като ГЕРМАНИЯ СИ ПРЕМЕСТИ ВОЙНИЦИТЕ И ТЕХНИКАТА ОТ ИНДЖИРЛИК за какво им е на германските депутати да ходят там?!
  • 2 Диди

    3 1 Отговор
    Кончо,НАТО прави визита на Инжирлик германците са все още в НАТО,знаеш.Турция беше забранила на германски депутати да посетят гер.войници,които са във воената база Кониа,поради един германски политик,от партията на левите,под предлог,че същият е защитавал ПКК.Сега са разрешили германците да посетят техните войници ,стационирани в базата Кониа. СМЕШНИЦИ.
  • 3 ХАСАН

    4 7 Отговор
    Ще се разберат..или по точно се разбраха..турците дадоха един кокал на Сименс..търг за ветропаркове...немските олигарси ще дръпнат едно конско на Меркел...че .след руския пазар могат да загубят и турския

    Коментиран от #4, #5

  • 4 факти

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Ердоган видя дебелия край и клекна на Меркел както го направи и на Путин преди това.
  • 5 Диди

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Не споделям мнението ти.
Новини по държави: