Last news in Fakti

25 Август, 2017 08:17 29 318 189

Български войници отказали да стрелят по „руснаци“

  • румъния-
  • учение-
  • войници-
  • българия-
  • русия-
  • мишени-
  • българи-
  • стрелба-
  • noble jump

Учението, в което взеха участие няколко натовски сили, се проведе в Румъния

Български войници отказали да стрелят по „руснаци“ - 1
Снимка: БТА/ AP

На учение на натовски сили български военнослужещи са отказали да стрелят по мишени, които наподобяват руски войници, съобщи „Царьград“.

Във военните маневри „Noble Jump“ в Румъния тази година бяха изпратени и български военни. Те обаче отказали да открият огън по цели, чиито опознавателни знаци наподобявали на служещите в руската армия.

Изданието посочва, че е възможно сходството на мишените с руската армия да е напълно случайно. Ръководещите учението се извинили на българите и променили мишените.

В маневрите „Noble Jump“ се включиха няколко натовски страни. Над 2000 военнослужещи взеха участие, включително от Гърция, Полша и Албания.

Натовското командване посочи, че учението на румънска земя е било от важно значение за готовността на съюзниците да реагират бързо на външни заплахи.

Не е тайна, че някои натовски страни тренират с руски мишени по време на своите военни учения. През миналата година по време на маневри в националния център за обучение в Калифорния американците използваха фалшиви руски танкове. Боядисвани са и изтребители, за да може учението да бъде реалистично.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    534 82 Отговор
    Браво на доблестните и съвестните български офицери!!!
    Братя завинаги!!

    Коментиран от #13, #173, #180, #184

  • 2 Насах

    440 53 Отговор
    Браво! Браво! Браво!

    Коментиран от #166

  • 3 Kcaniba

    94 251 Отговор
    Дано да не се налага вместо по мишени,да трябва да стрелят на месо, че тогава няма да имат избор, ще трябва да защитат родината си!

    Коментиран от #168, #188

  • 4 Трол

    292 22 Отговор
    Новината е от миналия месец. И нищо не е случайно, изпробват психиката на нашите и да видят докъде са я докарали с работата си НПО-та в България. Явно още много работа ги чака. Не че българския войник няма да стреля по руснак, просто руснака трябва да нападне страната ни.
  • 5 Kcaniba

    116 36 Отговор
    Пуделите каубойски раннобудно родолюбстват....
  • 6 Пеньо

    257 19 Отговор
    Другари пиндоси, България никога не е нападала и няма да нападне Русия! Но ако те ни нападнат....вижте историята!
  • 7 офицер

    71 241 Отговор
    Аз бях на учението и си стреляхме даже имаме отлична стрелба !!! Никой не е отказвал да стреля това са фейкове!!!

    Коментиран от #18

  • 8 Браво

    267 40 Отговор
    Това беше тест за нашите войници-а мишените не бяха със случайна прилика-това го знам от учасник в ученията.НАТО иска да подготви българската армия за агресия против Русия--но нашите офицери са показали чест и достойнство. Има и други учасници които са се отказвали от стрелби..

    Коментиран от #15

  • 9 Хаахххххааааааа

    221 29 Отговор
    НПО троловете беснеят..а Сорос ще ритне камбаната от яд,че промивката на мозъци не върви у нас. И то точно в армията..хааааххххааххааааххаа
  • 10 Kcaniba

    59 196 Отговор
    България не е агресивна страна, затова членува в НАТО,отбранителен съюз!И когато граничиш с най-агресивната страна в света, Империята на злото, трябва да си внимателен!
  • 11 гост

    235 36 Отговор
    последните години ме е заболяла устата да го повтарям - никакво облъчване няма да накара българин да стреля срещу руснак и да обича турчин. Дано само младите не поддадът, че тогава нищо добро не ни чака.
  • 12 Кики

    235 26 Отговор
    Това е гавра с Русия, която показва омразата на всички към нея. Възхитен съм от постъпката на българските войници!
  • 13 кроко

    87 96 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Е да, ама на времето, когато Сърбия обяви война на България и подло ни нападна в гръб, едни братски руски офицери, спешно напуснаха братската страна. Аман от такива "братя" ! Виждате ли ? Не им се хаоесало тогава, че България се е обеденила ! Сакън да не стаге много голяма ! Та ей такива са ни на нас братята, едните, западните, ни нападат с мълчаливото съгласие и одобрение на източните. А когато брат те пр....а, най боли !

    Коментиран от #17, #68, #154

  • 14 Очо

    203 34 Отговор
    Тъпите амери не осъзнават,че ние сме Българи които имат чест,морал,достойнство,помним историята си и на паметниците от Освобождението има написани руски имена-а не американски...Затова краварите да ходят на май..та си,,,,,,;
  • 15 офицер

    42 117 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    Няма такова нещо !! Аз съм участник в ученията !!!

    Коментиран от #28

  • 16 Барчо

    157 27 Отговор
    Американците само това могат да направя. Да скарат близки народи. Учудва ли ви, че тези войници са родени след 1992 г и все още не са успяли да и промият мозъците? А в армията сега промиването е на ниво. Щом са отказали, според мен това вече е заложено в генома. Никой не иска да води братоубийствена война.
    При провеждане на международно допитване кой колко се опасява от агресия от страна на Русия, дори украинците са някъде по средата. България, Гърция и Унгария са извън чертата с отговор, че не само не се боят от Русия, а разчитат да са на тяхна страна.

    Коментиран от #19

  • 17 историк

    114 25 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Май руските офицери напускат България при обявяване на съединението, което е мааалко по рано. И причините са няколко,но не и тези, които ти си мислиш. Но щом така те учат от "Отворено общество", това ще е истината!

    Коментиран от #20, #27, #35

  • 18 Барчо

    135 27 Отговор

    До коментар #7 от "офицер":

    Щом си бил и имаш доказателствени материали, които показват, че тази статия е лъжа, осъди сайта и после публикувай номера на съдебното решение. Иначе и аз бях там и всички отказахме да стреляме по руско приличащи мишени. А са да видим?

    Коментиран от #51

  • 19 Kcaniba

    20 63 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Ха ха ха това проучване в коневръза ли го правихте....Ле ,ле,ле....изтрещяването е тотално
  • 20 кроко

    29 45 Отговор

    До коментар #17 от "историк":

    Ми аз съм написал за съединението - обединението, но ти като историк, защо не кажеш : Защо русняците са отреагирали толкова отрицателно за дето българите са се съеденили, вместо да се радват за братята си ? Какво, трябвало е да искаме от тях разрешение ли ? Но то самото обединение е станало почти спонтанно и е нямало време за искане на разрешения !

    Коментиран от #76

  • 21 панов

    26 70 Отговор
    нашите стрелят по руски мишени и въобще не се двуомят. тв цариград е най лъжливата телевизия
  • 22 Kcaniba

    28 135 Отговор
    Фалшива новина! Представете си да откажеш заповед в армията, какво ще се случи,а....Това не е пияната руска орда, това е най-могъщата отбранителна армия в Света! Това е НАТО!

    Коментиран от #171

  • 23 Пешо

    26 49 Отговор
    Скалъпена история!
  • 24 кирил

    21 39 Отговор
    тв цариград е пълен таш-к и фейк
  • 25 юрист

    22 111 Отговор
    Докато не си отиде от света и последният нрб генерал, така ще бъде. Чак след това мнозина от висшето ръководство на бг. генералитет ще проумеят, че днешна путлерова русия е агресор и окупатор в една 50 милионна Украйна, в която етническите украинци съставляват 77% от населението й, твърдят, че не съществува етнос украинци, а какво остава до малка България с нашето 7.3 милиона население...То и без това в момента руските тролове твърдят, че населението на България е предимно циганскотурско и за това няма никакви проблеми руската армия да “мине“ през България напът към Берлин...
  • 26 РЪБ

    109 19 Отговор
    БРАВО НА НАШИТЕ ВОЙНИ!!!!! ДОБЛЕСТНО СА ПОСТЪПИЛИ, МЪЖКАРСКИ!!!!!!!!!!!!!

    ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙНИЦИ С НАЙ-ДОСТОЙНАТА СИ ПОСТЪПКА, СИГУРНО ПОЛЯЦИ И РУМЪНЦИ СА ИМАЛИ ОРГАЗМИ ДОКАТО СА СТРЕЛЯЛИ ПО МИШЕНИ НАПОДОБЯВАЩИ РУСНАЦИ!!!!!!

    ОЩЕ ВЕДНЪЖ, БРАВО НА БЪЛГАРИТЕ!!!!!!!!!!!
  • 27 Владислав Димитров

    22 53 Отговор

    До коментар #17 от "историк":

    Странно , че ти като историк , не си чувал за войната на капитаните ! Или с чувАл , но си руски трол и са правиш на луд за хонорар !

    Коментиран от #29, #30

  • 28 юрист

    23 83 Отговор

    До коментар #15 от "офицер":

    Моля , ако Вие е възможно, да се опитате да разсеете тези фейк новини, защото някои русофили ще хвърлят топа от кеф ...Напишете ясно- БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ИМА ЛИ ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА МОТИВАЦИЯ ДА ОТБРАНЯВА СУВЕРЕНИТЕТА И ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ ВСЕКИ АГРЕСОР- ВКЛЮЧИТЕЛНО И РУСИЯ- АКО СЕ НАЛОЖИ? Защото ако нашата армия НЕ ЖЕЛАЕ да отбранява бг. държавна граница от ЧУЖДАТА държава русия, да ви разпускаме , жените да хванем оръжието и да ви покажем нагледно как ще НИЕ бихме отбранявали България от евентуалният агресор русия....

    Коментиран от #82, #85, #189

  • 29 историк

    54 19 Отговор

    До коментар #27 от "Владислав Димитров":

    Да това е Сръбско-българската война, и какво искаш да ми кажеш? Просто отбелязвам,че руснаците си вдигат чукалата по време на Съединението а не както е казал колегата, който коментирам-по време на войната. Сова прави ли ме руски трол или теб ГМО модифициран краварски НПО-лизец?

    Коментиран от #31, #32, #33, #37, #157

  • 30 юрист

    20 45 Отговор

    До коментар #27 от "Владислав Димитров":

    Този е руски историк- по това и се разпознават руските граждани във форума...Пише ала бала, но не е и чувал за Сръбско българската война. Питайте го обаче за писмата на аксаков и той ще ви ги цитира до едно, включително и писмата, в които аксаков нагло твърди, че победата на българската армия в сръбскобългарската война от 1885г. била благодарение на руското офицерство и на това колко добре то е съумяло да обучи българските офицери, преди да се изтегли от България. Няма обаче да чуете и дума за това, че руското офицерство не е обучавало тъпи руски крепостни селяни, а будни интелигентни българи и ако “мат'ряла“ е бил напр. африканци, посмъртно е нямало как да има такива постижения....
  • 31 юрист

    26 43 Отговор

    До коментар #29 от "историк":

    И ЗАЩО руснаците си вдигат чукалата по време на Съеднинението? ЗА ДА НЕ МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЩИТИ ВОЕННО СЪЕДИНЕНИЕТО, С КОЕТО РУСИЯ Е ДЪЛБОКО НЕСЪГЛАСНА, нали? А това чел ли си го, набеден “историко“? Знаеш ли за съществуването на тези официални писмени документи? http://istmat.info/node/27176 - прочети си чл.3 от Допълнителната конвенция, както и чл.2 буква б от тук http://istmat.info/node/27175 и кажи- въз основа на тези писмени международни тайни договори РУСИЯ ЗАДЪЛЖИЛА ЛИ СЕ Е САМА ДА ИСКА ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ? А ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ПРЕЗ 1876Г. БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ Е НАЙ- ГОЛЯМОТО НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ И ВИЗИРАНИТЕ ТЕКСТВОВЕ КАСАЯТ ИМЕННО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БГ. ДЪРЖАВНОСТ ВЪРХУ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА БГ. ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ?
  • 32 Владислав Димитров

    24 37 Отговор

    До коментар #29 от "историк":

    Аэ май без да искам познах , че ти си руски трололизач, при това, упорит и много необразован ! Чети, троле ткъси от уикито - :
    Сръбско-българската война започва на 14 ноември (2 ноември стар стил[2]) 1885 г., когато Сърбия, недоволна от осъщественото Съединение на Княжество България с Източна Румелия, обявява война на България. Българската победа в тази кратка война, наричана „капитаните побеждават генералите“, е предпоставка за международното признаване на Съединението на Княжеството с Източна Румелия. Русия изтегля офицерите си от българските войски като демонстрация против Съединението.
    Българите не разполагат с достатъчно офицери. Единствената надежда са завърналите се около 40 млади български офицери от руските военни академии, които са завършили само месец преди това, а някои дори са прекъснали обучението си.
  • 33 юрист

    18 50 Отговор

    До коментар #29 от "историк":

    Винаги и навсякъде ще ви разобличавам, неуки руски тролове, защото вие ЛЪЖЕТЕ най- нагло, водите хибридна руска информационна война в бг.форуми, но аз наистина съм бг, юрист и обичайно боравя с автентичните писмени документи, които мога във всеки един момент да ви навра в наглите руски муцуни като безспорно доказателство за истинската руска имперска политика спрямо България! Не съм ти някой необразован човек- като твърдиш, че си историк, нека да спорим чрез историческите извори и историческите източници, съхраняващи се в Централен държавен архив на Р. България http://www.archives.government.bg/6-%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2 и в государствений архив рф - http://statearchive.ru/

    Коментиран от #83

  • 34 efkdof

    20 36 Отговор
    Това е фейк новина .Официално го опровергаха -не е имало никакви опознавателни знаци на мишените ,нито символи.Не е вярно също ,че българските войници са отказали да стрелят. Аман от кремълски лъжи.
  • 35 кроко

    17 35 Отговор

    До коментар #17 от "историк":

    Рускуту пишман историче се усети, че не вдява, подви упашката и позорно избяга ! Типично по руски, също както на времето избягаха с подвити упашки рускити уфицери.
  • 36 юрист

    14 39 Отговор
    НЕКА СЕ ЗНАЕ И ДРУГО- ЧЕ ЧЛ.2 БУКВА Б ИЗРЕЧЕНИЕ ВТОРО ОТ ЗАПИС НА РУСКАТА СТРАНА ТУК http://istmat.info/node/27175 И ЧЛ. 3 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА КОНВЕНЦИЯ ТУК http://istmat.info/node/27176 СА ЮРИДИЧЕСКОТО ОСНОВАНИЕ САНСТЕФАНСКИЯТ МИРЕН ДОГОВОР ОТ 1877Г. ДА БЪДЕ ПРЕЛИМИНАРЕН/ Т.Е. ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР/ , ЧИЕТО СЪДЪРЖАНИЕ НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО, А МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ! ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЮРИДИЧЕСКА ПРИЧИНА НА РУСИЯ ЗА РЕВИЗИЯТА НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САНСТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР И ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА БЕРЛИНСКИЯТ ДОГОВОР, А НЕ НАМЕСАТА НА ДРУГИТЕ “ВЕЛИКИ СИЛИ“! РУСКАТА ИМПЕРИЯ ПРОСТО Е ОСЪЗНАЛА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НАРУШАВА БЕЗ НЕГАТИВНИ ПРАВНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА СЕБЕ СИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ТАЙНИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, КОИТО Е СКЛЮЧИЛА С АВСТРО- УНГАРИЯ И ЗА ТОВА БЪРЗИЧКО Е ДАЛА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВИ ЮРИДИЧЕСКИ ТЕКСТОВЕ В ДОГОВОРА!
  • 37 Българка от Македония

    22 35 Отговор

    До коментар #29 от "историк":

    В тази война руски генерали от Руско-турската война водят сръбската армия.

    Коментиран от #45

  • 38 Бесен Язовец

    49 19 Отговор
    Браво истински достойни българи Русия преди НАТО винаги.Браво горд се чуствам днес.

    Коментиран от #40, #42

  • 39 нато пауър

    19 49 Отговор
    Тоя червен сайт е пълен с национални предатели и промити мозъци. На кое викате браво бе? Руснаците не са ни никакви братя и ако се наложи ще ги стреляме, не ами, пушек се вдига.
    За щастие русофлилистиците вече започнаха да одъртяват и много от тях скоро ще измрат или ще се пенсионират, а следващото поколение ще защитава НАТО и България, така, че нямате никакъв шанс, руснаците ще бъдат газени за вбъдеще и това е ралността, ще свикнете.
  • 40 юрист

    21 43 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Ако русия НАПАДНЕ Р. България, на секундата ще считам такива “бг. войници“ за ИЗМЕННИЦИ НА Р. БЪЛГАРИЯ и с оръжие в ръка ще отбранявам България и от тях, и от руският агресор, защото НК Чл. 100. (1) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Български гражданин, който във време на обявена или започната война, постъпи доброволно в редовете на неприятелска войска или въоръжена група или участвува във враждебно действие против Републиката, или под каквато и да е форма премине на страната на неприятеля, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
    (2) Същото наказание се налага и на български гражданин, който по какъвто и да е начин подпомага чужда държава или обществена група в чужбина при провеждане на военни или други враждебни действия против Републиката.
  • 41 гост 3

    50 15 Отговор
    Юриста и сие, какво ще сажете за бомбенето на София през ВСВ и други подобни?
    А постъпката на нашите военни идва да посаже, че обикновения войник и обикновения човек са по-мъдри от елитите. Значи все пак има бъдеще за България.

    Коментиран от #43, #46, #48

  • 42 нато пауър

    20 50 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    За щастие новината е пълна лъжа, българският войник стреля без проблеми по петолъчката и сърп и чука, алкохолизираните колхозници не са проблем за НАТО и за българския войник.
  • 43 юрист

    18 39 Отговор

    До коментар #41 от "гост 3":

    Спрете се с този неадекватен начин на водене на спорове! Какво общо има евентуална РУСКА военна агресия днес- 25.08.2017г., с цитираните от теб събития? Или така са ви научили руснаците да реагирате- като нямате никакви аргументи, да започнете да вадите вода от 100 извора, само и само да докажете по заобиколен начин несъстоятелността на насрещните възражения? Американските бомбардировки над София и изобщо- над България, могат ли да се сравнят с факта, че именно руската империя НЕ ДОПУСКА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ В ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ ОТ 1876Г. И НА ПРАКТИКА УМИШЛЕНО РАЗПОКЪСВА БЪЛГАРИЯ? КАК МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВАТ 2ТЕ НЕЩА?!
  • 44 гост

    44 19 Отговор
    Четейки последните коментари се смях на глас на юристите и тем подобни/от женски пол явно/,на които армията трябва да сдаде оръжието за защита на държавата. Наистина жените в днешно време са се взели на сериозно:)) Уважаеми дами,не се бъркайте в мъжките работи,гледайте си тенджерите,черпаците и МОЛ-овете. Представете си елементарна ситуация-на ротния/жена/,по време на бойни дрйствия и идва цикъла.....Трябва да спрат бойните действия,защото ще помислят че е ранена:)) А за това,че нашите военни части са отказали да стрелят по руски униформи-браво момчета.Никога не сме се защитавали от нашите братя слявяни,никога няма и да се случи,колкото и да им се иска на подлогите американски.Като не ви харесва че сме славянска държава която обича православните си братя-тичкайте при измета на която лижете накои части и които ви подхвърлят парички за да имяте великото мнение за себе си.

    Коментиран от #47, #50

  • 45 Монго

    37 9 Отговор

    До коментар #37 от "Българка от Македония":

    Боже мой!Това ли учите в Македония? Сръбската армия е водена от г-л Йова Петрович, г-л Милойко Лешанин и п-к Петър Топалович. А сега ти дай руските генерали поименно!

    Коментиран от #57

  • 46 нато пауър

    16 35 Отговор

    До коментар #41 от "гост 3":

    А, какво ще кажеш за избитите от Сталин, Червената армия и хилядите интернирани в концлагери?
    Бомбандировката над България е поради дружбата ни с Оста, ако не сме били с Германия, знаеш ли въобще, че нямаше да има България, тогава да видиш, какво е бомбене, сравни с Варшава!
    Проблема е, че ВСВ ни "освободи" изверга Сталин и неговите гащници от червената армия.
  • 47 нато пауър

    21 33 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Ти що не бягаш в Масква? Щото глад и мизерия, айде хващайте пътя към майка Русия, ама все на Запад гледате и все западните стоки ви хващат окото. Бас държа, че не караш Лада или Москвич?
    Аз в Русия братя нямам, ти ако имаш прав ти път!
  • 48 юрист

    20 34 Отговор

    До коментар #41 от "гост 3":

    Русия е ПОБЕДИТЕЛКА в рускотурската война от 1877г. и тя е могла напълно спокойно ДА НАЛАГА ВСЯКАКВИ условия на османската империя. Защо русия не е допуснала възстановяване на българската държавност върху всички географски територии , населени с над 90% българско етническо население? Защото , в такъв случай, България става НАЙ- ГОЛЯМАТА ПО ТЕРИТОРИЯ ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ, БЪЛГАРИЯ СТАВА МОГЪЩА ДЪРЖАВА, ВЪРХУ КОЯТО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ОКАЗВА ПРЯКО ВЛИЯНИЕ И ДА Я КОНТРОЛИРА- ЗА ТОВА! А когато България е разпокъсана- от 5 географски области, които би следвало да бъдат включени в държавната ни територия, 3 са в териториите на чужди съседни държави, 1 е под османски контрол и 1 - под руски контрол, русия може да се меси всякак и да поддържа илюзията у българите, че тя ще помогне за обединението на всички български територии и така тя ще затвърди влиянието си над българите. ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРИЧИНА РУСИЯ ДА НЕ ИСКА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА БГ. ДЪРЖАВНОСТ ВЪРХУ ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ ОТ 1876Г.! И това какво общо има с американските бомбардировки през 40тте години на 20 век, по време на ВСВ?!

    Коментиран от #55, #134

  • 49 Бай хой

    41 14 Отговор
    Та да ва открехна за капитанската война драги ми козячета. Откритото подпомахане на Съединението от Русия и не изъеглянето на руските военни от обидинена България би означавало незабавна война със Англия, Германия и Франция. На това са се надявали турцоте. Русия е била длъжна да махлуе и възстанови Берлинския договор. Не го е сторола. ФАКТ. НЕОПРОВЕРЖИМ.

    Всичките ви простотии че Русия е била против Съединението са несъстоятелни. Просто са били с вързани ръце от Берлинският договор наложен от евроатлантическите ви партньори. Важен е резултата.

    Коментиран от #52

  • 50 юрист

    12 35 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Уважаеми дами,не се бъркайте в мъжките работи,гледайте си тенджерите,черпаците и МОЛ-овете...“ Има една “малка“ подробност- аз съм адвокат, вписан в САК и ако ти влезеш в кантората ми и кажеш думичките от цитата, на секундата ти се изсмивам и ти посочвам външната страна на вратата на кантората ми. И да се смееш , и да не се смееш- това е реалното положение офлайн- аз съм софийски адвокат, а ти си неук руски трол.

    Коментиран от #53, #149

  • 51 офицер

    14 24 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    Намекваш че трябва да се уволня за да отида в в Румъния да съдя някакъв сайт който най вероятно ще ме препрати на някоя друга страна от където е препечатено съобщението ?
    Това не са реални неща ! Аз съм обикновен офицер /с нормална заплата / и се грижа за нормално семейство !!! Ти ме бъркаш с Н. Бареков!!!
  • 52 юрист

    11 36 Отговор

    До коментар #49 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: Всичките ви простотии че Русия е била против Съединението са несъстоятелни...“ хайде сега и да ДОКАЖЕШ твърдението си, но с документи от тук- http://statearchive.ru/ , щото ми писна необразовани стари русолюбци да пишат идиотии за българската история. ПУБЛИКУВАЙ ДОКУМЕНТА, С КОЙТО СЕ ПОТВЪРЖДАВА ТВОЕТО ТВЪРДЕНИЕ!

    Коментиран от #175

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 МЪНИ МЪНИ

    12 14 Отговор
    А ве. , ние нямаме армия , та тези са , може би сбиртак за пари.
  • 55 Бай хой

    42 12 Отговор

    До коментар #48 от "юрист":

    Пишман юросте, Берлинският договор е наложен от евроатлантическите ни партньори. Русия е направила Санстефанския който обединява Българите. Но тогва еврпатлантическите ви партньори са съовароли войски при Босфора и изтощена Русия се е сугласилаза разделянето. Това са фактите.
    Да спомена че ордите от Албания извършили Старозагорското клане на. 100 000 Българи са пренесени с Английски военни кораби.

    Коментиран от #58, #59, #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 кроко

    12 35 Отговор

    До коментар #45 от "Монго":

    Монго, Монгоооо и ти ли се нарисува ? Поредният руски трол застана на амбразурата да защити честа на русландия ! Имало е руски военни съветници, но те са се криели в землянките и от там са ръководели тактико-стратегическите дейвствия на руската армия, но след като са видяли на къде отива работата са се изпарили яко дим да ги няма ! Естествено, че русландия няма да признае за тези позорни факти предд никого и никога и винаги ще отрича за участието си и ти тролче си ярък пример за това.
    Но не е там работата, друго е важно : ТОГАВА РУСИЯ, КАТО ВЕЛИКА СИЛА НЕ НАПРАВИ НИЩО ЗА ДА ПРЕДОВРАТИ ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА И ПРЪСТА СИ НЕ МРЪДНА ДАЖЕ, НАПРОТИВ. НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТЯ ДА СЕ СЪСТОИ !!!
    Нали си чувал за разделяй и владей ? Аре ся, продължавай да им цункаш на руснаците д.....а !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 юрист

    7 35 Отговор

    До коментар #55 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: Пишман юросте, Берлинският договор е наложен от евроатлантическите ни партньори....“ Ха сега ми отговори на въпроса- ако Санстефанския мирен договор от 1877г. беше ОКОНЧАТЕЛЕН договор, щеше ли да има юридическа възможност за “налагане“ и ревизия на текстовете му от “евроатлантическите ни партньори“? Ти знаеш ли каква е силата на един международен договор/ конвенция?

    Коментиран от #60

  • 60 Трол

    27 6 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    Айдееее, lex.bg пак се разбуха! Как не се усещаш, че ставаш смешна?

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 юрист

    11 36 Отговор

    До коментар #55 от "Бай хой":

    Пак те питам- ако Санстефанският мирен договор беше ОКОНАЧАТЕЛНИЯ договор, с който руската империя слага край на руско турската война от 1877г. като ПОБЕДИТЕЛКА във войната, щеше ли да възникне Берлинският договор? НЕ ИЛИ НЕ? Какво се правиш на недоразбрал, бе, руснако? НАЛИ УЖ ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ- РУСКАТА ИМПЕРИЯ Е МОГЛА ДА ПОСТАВИ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И РЕПАРАЦИИ, И КОНТРИБУЦИИ, И ОТНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЕРИТОРИИ- ЗАЩО РУСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ Е СКЛЮЧИЛА ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР С ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, А ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР, А?
  • 63 333

    35 10 Отговор
    С всичките им недостатъци,те са наши братя!
  • 64 юрист

    8 32 Отговор

    До коментар #61 от "HAHAHA":

    Нищо не надценявам, драги! За да се завърши ОКС магистър по право, до преди 1 година се полагаха изпити по....1. История на България 2. БЕЛ . След това , в обучението в юридическият факултет, се учеше дисциплината ИБДП- история на българската държава и право. Как мислиш- наистина ли нищо не знам по история на България, след като съм правоспособен юрист от има- няма 20тина години?;)

    Коментиран от #66

  • 65 onq s konq

    8 30 Отговор
    Теа са предатели !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 юрист

    16 31 Отговор

    До коментар #60 от "Трол":

    Нищо смешно няма в това, че руската империя през 1877 г., като победителка в рускотурската война от 1877г., умишлено е оставила невъзстановена българската държавност върху 4 от 5те български географски области, населени над 90% с етнически българи. ТОВА е причината за наличие на български малцинства в гърция, сърбия, турция и румъния! Ако за теб като руснак тази причина е смешна, за мен като етническа българка и единствено българска гражданка, тази причина събужда презрението ми към руснаците и оставя дълбока рана в българското ми самосъзнание. Нека тогава днешна русия да се разцепи на 1000 парчета, всяко под чужда държавна власт и тогава да те питам ти като руски гражданин как точно ще се чувстваш! А после с цялата си наглост изискваш емпатия от мен към руснаците....

    Коментиран от #70, #75

  • 68 Kcaniba

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Сергей, сън не чпиш да спамиш с 10 ника, единият от които е мой!!

    Коментиран от #77

  • 69 Сандо

    33 6 Отговор
    Офицер, юриста, гост 2 , димитър еди кой си и кой знае още колко са в едно.
    Не те е срам и за щастие не е фейк или както му викаш но новия български език родолюбке лъжлива!
    Казва се ЛЪЖА... На български.
    И да, няма са стреляме по руски мишени, хора, знаци и те така... Пукни се от яд!
    А от къде знам... Аз поне не съм фалшив фукльо като теб и няма да кажа.
    Амин и света да го д.х.ш!

    Коментиран от #71, #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 юрист

    8 33 Отговор

    До коментар #69 от "Сандо":

    “...Не те е срам ..“ 1. Аз не съм другите изброени никове 2. Ясно съм написала причината за отношението си към руснаците в мой коментар № 67. Хайде сега ти ми отговори на въпроса- ти единствено български гражданин ли си, самосъзнанието ти само българско ли е или си дете от смесен българоруски брак и поради тази причина умишлено не искаш да разбереш позицията на хората, на които и двамата родители са единствено българи, защото лично за теб тя е неизгодна- поради противоречие между историята в родините на 2мата ти родители?
  • 72 юрист

    8 31 Отговор

    До коментар #69 от "Сандо":

    Защо мълчиш? Ако и 2мата ти родители са българи, какъв точно ти е проблемът да го напишеш, м? Или истината е точно тази, която е написана от мен- че единият ти родител не е българин и за това се опитваш да съвместяваш и двете противоречиви гледни точки?
  • 73 Сандо

    29 7 Отговор
    И двамата ми родители са българи, аз съм само и единствено българин.
    Ама съм на плажа, извинявай :)))
    Не съм на дело, не взимам по 6000 лв за час, но успях да дойда до морето със българското си семейство.

    Коментиран от #74

  • 74 юрист

    8 29 Отговор

    До коментар #73 от "Сандо":

    Ееее- ние сме през 3 месеца във Варна- свекърва ми живее там, така, че - плажът/ почивката ни винаги е гарантирана:) Та- не те виждам като българин с този начин на мислене...
  • 75 ГОСТ111

    36 10 Отговор

    До коментар #67 от "юрист":

    юрист- ако си толкова кадърна на колкото се правиш, не знам защо висиш в тоя сайт по цял ден. Коментирай нещата в настоящето , защото не ми се вярва да си родена 1877. Истината в момента е ,че единствения агресор и подстрекател към война е САЩ криещ се зад НАТО . С тези американски бази в Б-я може като нищо да отнесем някоя руска ракета.Просто не е в наш интерес , а ти си плямпай колкото искаш.

    Коментиран от #81

  • 76 Ибрахим

    1 31 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    Гупости огромни.спонтанно било станало.знаеш ли колко турска собственост е останала в българия след това съединение.за пример знаеш ли колко струва само железницата която е останала в българия и е строена с турски пари.или ти си мислиш че всичко е оставено ей така бадева.сега се разтърси и може би ще разбереш кои точно го е платил това съединение.

    Коментиран от #79

  • 77 Kcaniba

    12 31 Отговор

    До коментар #68 от "Kcaniba":

    Всяко тържество за България,е смърт за Русия,тази мнима защитница на славянството!
  • 78 ГОСТ111

    35 7 Отговор
    ето ти и история:
    В рамките на един век Съединените американски щати са провели над 100 войни и военни-интервенции, а САЩ съществува едва от два века.

    Коментиран от #80

  • 79 кроко

    38 0 Отговор

    До коментар #76 от "Ибрахим":

    Каква турска собственост на българска територия те гони теб бре Ибраиме ? Нали сте я строили тази железница, че да може да изнасяте награбеното от българските земи нататък, към Анадола, изедници такива. да беше мълчал поне !!
  • 80 Kcaniba

    7 21 Отговор

    До коментар #78 от "ГОСТ111":

    В коневръза сте се притеснили сериозно,какви ги дрънкате....,а сигурно не може да броите до 100(сто),сто воини не е като сто водки,поняли ребята!
  • 81 юрист

    7 23 Отговор

    До коментар #75 от "ГОСТ111":

    Ааа- нямам право да напиша юридическите причини русия да остави Санстефанският мирен договор от 1878 г. като прелиминарен/ предварителен/ договор, понеже съм адвокат, така ли? ;) Мдаа- “велико “прозрение:) Що се отнася до останалото- защо да не пиша в бг. сайт по време на ползването на отпуската си? Само защото на някого това не му харесва, така ли?:) Ако бяхте нормален коментатор, а не трол, щяхте да коментирате съдържанието на моите постове, а не личните ми причини да пиша точно в този сайт от 10:30 до 13:00 ч. в петък, на 25.08.2017г.:)

    Коментиран от #137

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 гост 2

    18 12 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Ма много четеш и много знаеш ма... штъ заболят очите !

    Коментиран от #84

  • 84 юрист

    6 27 Отговор

    До коментар #83 от "гост 2":

    Да- много чета и много знам. Чета на български, руски и немски език в оригинал юридическа литература. А за моите очи не се притеснявай- ако се наложи, мога да си позволя рамки за диоптрични очила от 300-400 евро + последен модел диоптри:) Други забележки имаш ли към мен и няма ли най- накрая да възразиш по същество на съдържанието на коментарите ми?:)

    Коментиран от #103

  • 85 Сифчо

    15 3 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Ще хванете оръжието,ама тогава да не търпим санкции
    че използваме бактериологическо оръжие.
  • 86 Бесен Язовец

    10 14 Отговор
    Как не съм бил аз там, щях да ги опукам всичките сволачи.
  • 87 юрист

    8 21 Отговор
    http://www.stopfake.org/bg/fejk-balgarski-vojnitsi-otkazali-da-strelyat-po-misheni-s-ruski-opoznavatelni-znatsi/ Фейк: Български войници отказали да стрелят по мишени с „руски опознавателни знаци“ август 05, 2017 На 3 август на руския сайт „Военное обозрение“ в рубриката „Мнение“ се появява материал на някой си „Петър Петров“, озаглавен „НАТО се извинява пред българите„.https://topwar.ru/121594-svoenravnye-bolgary.html Още веднъж ще повторим, че това не е материал на „големия и квалитетен руски сайт topwar.ru“, както го нарича pan.bg, а бележка в рубриката „Мнение“. Тук се публикуват коментари или статии на посетителите на сайта, или материали от други ресурси за обсъждане. Администрацията на сайта предупреждава, че може да не споделя мненията, изложени в статиите. В дописката си Петър Петров съобщава за „инцидент“ по време на военни учения на НАТО в Румъния през юни тази година: „По време на войсковите стрелби на полигона българските военни и техните командири са отказали да стрелят по мишени, предоставени им от домакините, защото на тях имало опознавателни знаци, които силно напомняли тези на руските войскови части. А българите по руснаци не стрелят!“ (превод – Onovini). Авторът твърди, че след проверка „грешката“ била оправена, платната – заменени, а от „Алианса се извинили на българите“. Дори било заповядано „информацията да не излиза в публичното пространство, но въпреки това тя все пак се появила“.
  • 88 юрист

    7 22 Отговор
    В статията на Петров става дума за едно от най-мащабните учения на НАТО през тази година „Noble Jump-2017“ (NOJP 17), което се провежда през май-юни тази година на територията на Гърция, България и Румъния.Както съобщава сайтът на Министерството на отбраната на България многонационалното учение се провежда на два етапа – „през първия етап се извършва активиране и нарастване на готовността за реално развръщане на формированията от състава на Силите на НАТО с много висока степен на готовност. Вторият етап на „NOBLE JUMP – 2017″ включва предислоцирането от Гърция през територията на нашата страна и реално развръщане на територията на Румъния на личен състав и военна техника от сухопътния компонент на силите на НАТО“. На същия сайт се посочва каква е ролята на България в тези учения...Тоест България, като страна-домакин, осигурява бързото и навременно придвижване на силите на НАТО с много висока степен на готовност през територията на страната.

    Активната част на учението се провежда от 8 до 14 юни 2017 г. на полигон „Чинку“ в Румъния. Ученията в Румъния завършват на 14 юни с маневри с комбинирани оръдия и споменатите в дописката на Петров „войскови стрелби“, но в тях българските военни не участват. На сайта на The Faculty of Aerospace Engineering (FAE) откриваме кои страни участват в ученията на полигона „Чинку“ и фиктивния сценарий, който се отработва – в Румъния нахлува вражеска армия, а НАТО проверява капацитета си за бързо реагиране:
  • 89 юрист

    6 19 Отговор
    http://www.stopfake.org/bg/fejk-balgarski-vojnitsi-otkazali-da-strelyat-po-misheni-s-ruski-opoznavatelni-znatsi/ ...На видеото, качено на 14 юни, можем да видим в крупен план и мишените, по които стрелят военните от Румъния, САЩ, Великобритания, Норвегия, Нидерландия, Полша, Испания и Албания. Както вече се досещате, по тях няма никакви „руски опознавателни знаци“.Ще отбележим, че на аватарката си на сайта „Военное обозрение“ авторът на фейка Петър Петров е сложил българското знаме, закичено с „колорадска“ лентичка. Това е първата публикация на потребителя, въпреки че се е регистрирал на руския ресурс още на 2 април 2013 г.Ученията „Noble Jump-2017“ (NOJP 17) се провеждат през май-юни тази година на територията на Гърция, България и Румъния. В тях участват повече от 4 000 военнослужещи и 500 единици бойна техника от 11 страни-членки на Алианса. На среща с журналисти заместник-началникът на щаба на Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол, Италия, генерал-майор Ян Кейв заявява, че „“Noble Jump“ e важно учение за НАТО, тъй като демонстрира нашата способност да разгръщаме Силите с много висока степен на готовност (VJTF) от бази, разположени навсякъде в Европа до места, където това е необходимо“.
  • 90 tost

    32 8 Отговор
    Като прочетох статията,разбрах че има надежда за България.

    А бе много злоба има у краварските тролове,сигурно ще са големи комплексари.
  • 91 пешо

    25 7 Отговор
    Браво на хората, трябва да бъдат наградени!
  • 92 юрист

    8 26 Отговор
    И още - http://novini247.com/novini/na-teritoriyata-na-balgariya-preminavat-stotitsi-boyni-mashini-za-uchenieto_799.html 2017-05-31 / 20:29:29 / България / blitz.bg / “..."Нашата армия НЕ УЧАСТВА ПРЯКО В ТОВА УЧЕНИЕ, но за първи път българските въоръжени сили ще тестват способностите си за логистична поддръжка на формирования от силите на НАТО от такъв голям мащаб", посочи вицеадмирал Емил Ефтимов...“
  • 93 юрист

    8 26 Отговор
    Надявам се, че поне някои от т.нар. мъже, които коментират в този форум, да са наясно за разликата между “пряко участие във военно учение“ на армията на една държава и “ логистична поддръжка на воените съюзници“ от армията на същата тази държава. Това би следвало да им е известно, ако са били наборни войници- за каквито се представят- до 1989-1991 г. в България или са завършили висши военни училища в нрб до 1989г.- защото много от тях се представят именно за такива офицери....

    Коментиран от #183

  • 94 tost

    24 8 Отговор
    До юриста

    Сигурен ли си,че си добре.??????

    Коментиран от #96

  • 95 Йенс

    30 11 Отговор
    Те повечето Български войници ще стрелят срещу управляващата мафия и американските окупатори по -скоро отколкото против Руснаци:)
  • 96 юрист

    8 30 Отговор

    До коментар #94 от "tost":

    Сигурна съм, че съм отлично, още повече, че нито един от вас- руските тролове- не може да опровергае по същество моите коментари под тази тема:) Въпреки, че съм жена, заслужавам поздрави и адмирации дори само заради това обстоятелство...То е и доказателство, че за руски тролове се наемат предимно хора със средно образование, които са в пенсионна възраст и са трайно нетрудоспособни, разчитат само на пенсията си и които не блестят с някакъв особено развит интелект. До сега нито един от твоите колеги- тролове, НЕ УСПЯ да обори по същество моите коментари. Когато ви се налага да пишете БЕЗ лични нападки - поради реакцията на модератора- веднага лъсва нивото на интелекта ви и фактът , че той не е особено развит или е в упадък:)

    Коментиран от #97

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Гост

    8 26 Отговор
    Никога повече няма да стъпи руски ботуш в България.
  • 100 Дзен

    7 20 Отговор
    Фалшива новина!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 XYQ

    22 28 Отговор
    По време на Първата световна война генерал-майор Иван Колев е инспектор на конницата и командир на Първа конна дивизия. Под негово ръководство тя взема участие в настъплението на Трета армия в Добруджа - в битките при Куртбунар, Кочмар и Карапелит, Добрич, Мустафа ачи - Азаплар, Топрахисар, Текиргьол, Кюстенджа, Черна вода и Мачин, пленявайки хиляди неприятелски офицери и войници - румънски, сръбски и руски. Освобождава цялата Добруджа, до делтата на река Дунав.

    На 2 август 1915 г. е произведен в първия генералски чин генерал-майор. Паметни са останали думите му на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската[2]:

    „ "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!"

    Коментиран от #105, #109

  • 103 гост 2

    18 5 Отговор

    До коментар #84 от "юрист":

    Имам чувството че, просто изпитваш удоволствие да се заяждаш, дразниш и провокираш хората ( е.. някои хора, някои по-малко !) и ако, не го правиш съзнателно нарочно или просто на пук то, имаш проблеми със собственото "Аз" ( Аз, Аз мога, Аз зная, Аз имам...!).
    P.S. - Връщам ти ... :) !!!

    Коментиран от #106, #115

  • 104 Kcaniba

    3 3 Отговор
    +++++++++++++++++
  • 105 Kcaniba

    5 12 Отговор

    До коментар #102 от "XYQ":

    +++++++++++++++++
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Грую

    14 1 Отговор
    Според състоянието на армията ни не е здравословно да стреляме по никой за да всеме, че да си върне! Или казано накратко сме в положение, в което ще бъде най-зигодно да си пестим патроните!
  • 108 jullliann72

    24 5 Отговор
    Абе ти юрист такъв,като толкова мразиш руснаците,кои толкова обичаш ми е много интересно???.Ха кажи ми.Америка ли,Турция ли или може би Израел???.Просто не ми е ясно що за българин си ти???

    Коментиран от #111, #112

  • 109 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #102 от "XYQ":

    Какво ли би казал сега, ако видеше негрите в американските бази? ;)
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 юрист

    8 23 Отговор

    До коментар #108 от "jullliann72":

    Много е просто- никого не обичам, защото ЕДНА ДЪРЖАВА ИМА ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО СА ВЕЧНИ И НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ! “Обичам“ тези държави, които се държат равнопоставено с България,. чиито отношения се изграждат на основата на ВЗАИМНО ДВУПОСОЧНО признаване на търговските и икономическите интереси на Р. България, на УВАЖЕНИЕ към историята, културата и народностните традиции на България. Как не разбраха някои, че българите сме добри контрагенти- не нарушаваме подписаните от нас международни договори, не искаме да вършим агресии и не искаме да окупираме чуждите държави, просто искаме проявяване на нормално уважение към нас като към коренен европейски народ, който има собствена държава и РАВНОПОСТАВЕНОСТ в международните търговски/ икономически/ военни/ социални отношения с другите държави и ненамеса във вътрешните ни работи! Много ли е това, което България по принцип иска, м? Но- всеки, който се опитва да ни учи, че понеже е съставен от над 100 народи и етноса, има право да ни поучава, да ни контролира, да ни управлява, ще получи удар по нахалният навирен нос от нас!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 гост

    11 2 Отговор
    Браво.
  • 115 юрист

    5 24 Отговор

    До коментар #103 от "гост 2":

    Щом приемаш компетентното мнение на един адвокат по юридически въпроси , за “изхвърляне“- твоя работа. Доказах нагледно, че можеш 10000 пъти да ме обиждаш, но не можеш да докажеш неверността на моите коментари, просто защото в тях се съдържат точните факти и обстоятелства, чиято достоверност е доказана преди мен. Останалите ти твърдения не ме интересуват....
  • 116 защо не се учудвам

    4 25 Отговор
    Още един елемент от нашата действителност, който затвърждава вече очевидното, че от това държава не става и няма да стане. Защото колкото е по-близо независимо по каква линия един народ с ушанките, толкова е по-зле. Те го знаят това на Запад, затова и ни третират така....
  • 117 jullliann72

    31 5 Отговор
    Същият въпрос бих задал на американо-юдейския трол криещ се зад името кроко.Да не употербя по-силна дума срещу него.Кво хубаво видехте от Америка бе???И кой на света изобщо е видял нещо добро от САЩ???Руснаците си имат недостаъци,щото краварите са БЕЗГРЕШНИ.Без руска намеса нямаше да я има и тая жалка държавица,която сме днес.

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 аааа

    25 5 Отговор

    До коментар #117 от "jullliann72":

    "Без руска намеса нямаше да я има и тая жалка държавица,която сме днес."
    --- ФАКТ

    Коментиран от #120

  • 120 юрист

    9 26 Отговор

    До коментар #119 от "аааа":

    Без руската намеса можеше да има БЪЛГАРИЯ, ОБХВАЩАЩА И 5ТТЕ ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТИ, В КОИТО ПРЕЗ 1876Г. БЪЛГАРИТЕ СА СЪСТАВЛЯВАЛИ НАД 90% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ИМ.АКО РУСИЯ НЕ БЕШЕ ПОДПИСАЛА 2ТА ТАЙНИ ДОГОВОРА С АВСТРОУНГАРИЯ, САНСТЕФАНСКИЯТ ДОГОВОР ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР. АКО РУСИЯ НАИСТИНА ПО БРАТСКИ И БЕЗВЪЗМЕЗДНО ИСКАШЕ САМО ДА НИ ОСВОБОДИ, ТО ТЯ НЯМАШЕ ДА ПОДПИШЕ ДВА ТАЙНИ ДОГОВОРА, С КОИТО СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА НЕ ДОПУСКА СЪЗДАВАНЕТО НА ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА- Т.Е. БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. ДА- РУСНАЦИТЕ СА ИСТИНСКИ ОСБОВОДИТЕЛИ, НО САМО ЗА СЪРБИТЕ- АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ, НАИСТИНА НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВА СЪРБИЯ! ЗА ТОВА СЪРБИТЕ ТРЯБВА ДА ИМ ЦЕЛУВАТ КРАКАТА НА РУСНАЦИТЕ- ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ОЩЕТИХА НАС, БЪЛГАРИТЕ, ЗА СМЕТКА НА СЪРБИ, РУМЪНЦИ, ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ И Т.Н.!

    Коментиран от #123

  • 121 юрист

    2 19 Отговор
    ОСБОВОДИТЕЛИ- т.е. осВоБодители
  • 122 jullliann72

    25 3 Отговор
    До юрист.Много ми е интересно:САЩ ли се държат с нас равнопоставено,уважават кулурата ни и държавния ни интерес???Или пък Турция???Или Израел???Или въобще ционисткия Запад???Канадска фирма(не без съгласието на наши предатели)изнася злато на безценица от нас.Немска фирма изнася мед,ЧЕЗ,МЕЗ и тн изнасят парите от нашия ток.Това ли е равнопоставеност???Това ли е нашият държавен интерес???Русия също е еврейска страна,но е все пак ОСВОБОДИТЕЛКА на България а авторите на разни Берлински конгреси са известни на всеки предполагам.

    Коментиран от #124

  • 123 аааа

    25 4 Отговор

    До коментар #120 от "юрист":

    Можеше? Дет се вика - а дано, ама надали. Факта е, че не някоя друга държава, а именно руснаците са ни освободили. Каквито и да са им били мотивите, направили са го! За това сега ти не ходиш с бурка и не се г.зиш по 10 пъти на ден пред джамията.
  • 124 юрист

    3 31 Отговор

    До коментар #122 от "jullliann72":

    “...Публикувано във факти.бг: :САЩ ли се държат с нас равнопоставено...“ Ами до сега не съм чула за щения на сащ да ни окупират, нито пък техният президент ни е прехвърлял вина за прекратяване на газов проект за транзитен газопровод, защото не е по правилата на 3тия енергиен пакет на ЕС , американска енергийна компания не е дала официално изявление пред света- като газпром- че България била...некоректен платец, въпреки ,че по документи не е установено забавяне в плащането и за 1 секунда от страна на България, сащ не твърдят, че сме “братушки“ и никой афроамериканец не е дошъл в България с цел да води американска хибридна информационна война в нашите форуми с цел отцепването на България от ЕС и присъединяването ни напр. към американски икономически съюз “Организацията на американските държави “. Не съм прочела американски гражданин да не признава заслугите на България за опазването на евреите- бг. поданици от газовите камери на хитлер- даже напротив....
  • 125 Варна

    26 1 Отговор
    Много глупости изчетох тук!
    Аз не съм историк, но чета често историята ни...
    Когато се разглежда Руско- Турската война, действително е да се прегледа внимателно Райхщатското споразумение и всички договори след това! - Нито един от тези договори не може да се разглежда едностранно и без текущата ситуация.
    Лично бих препоръчал на по- начетената част от коментиращите да изнамерят очерка на на Татищев от 1890 година ( ако не бъркам) койте со казва "из прошлого руского дипломатии".
    - Изключително четиво, за нещастие написано на нещо като старобългарски. Както знаят една част, до времето на Ломоносов езикът ни е един и същ.
    В това четиво от първа ръка ще получите информация за събитията без да са интерпретирани от някой историк 100-на години по- късно... Има цели две глави посветени на България.
    -------------
    А съм националист... - Дори краен! Пред страната ми няма други народи! - После съм славянин и накрая Европейски гражданин!
    Ненавиждам всички бивши врагове на страната ни. Което означава, че мразя не малка част от настоящите ни съюзници! Помнете си историята!
    - Повечето тук недорасли и облъчени от пропагандата през последните 20-на години, бих ги посъветвал да потърсят по един и същ проблем няколко източника, преди да коментират каквото и да е!

    Коментиран от #129

  • 126 тука е така

    5 25 Отговор
    .ахти военните дето им плащам заплатите чрез данъците си,отказвали да стрелят.Повечето тука дето пишат глупости 5лв не могат да изкарат сами с мозъка си.Военните ТРЯБВА да живеят за БЪЛГАРИЯ!!Няма такова нещо като вечни дружби,всичко това е изгодно само на този който теърди че трябва да има такова нещо.Егати тъпото племе,то за това сме толкова назад цивилизационно!
  • 127 гост

    24 3 Отговор
    "АКО РУСИЯ НАИСТИНА ПО БРАТСКИ И БЕЗВЪЗМЕЗДНО ИСКАШЕ САМО ДА НИ ОСВОБОДИ, ТО ТЯ НЯМАШЕ ДА ПОДПИШЕ ДВА ТАЙНИ ДОГОВОРА, С КОИТО СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА НЕ ДОПУСКА СЪЗДАВАНЕТО НА ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА Т.Е. БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ."
    ... тоест била е ЗАДЪЛЖЕНА, нали така?

    Нека ти задам няколко въпроса:
    - Какво означава някой да те ЗАДЪЛЖИ да подпишеш договор?
    - Как този някой може да те задължи?
    - Защо му е да те задължава, ако нямаш идея да направиш точно обратното?
    - Кой всъщност ЗАДЪЛЖАВА Русия да подпише договора и какво би се случило, ако тя не го беше подписала?
    - Кои са страните по тайните договори за който пишеш?
    - Какво би се случило, ако Русия бе нарушила договорите и бе застанала зад "ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА Т.Е. БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ"?
    - Договора рестрикривен спрямо Русия ли е или и някой друга държава "СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА НЕ ДОПУСКА СЪЗДАВАНЕТО НА ГОЛЯМА СЛАВЯНСКА...?

    Ти си!

    Коментиран от #128, #131, #132

  • 128 ОПА

    21 2 Отговор

    До коментар #127 от "гост":

    недей така. ммного ще я затормозиш. сега ще трябва да вади пищови да чете да рови в нета. нали е ЮРИст :)
  • 129 юрист

    3 23 Отговор

    До коментар #125 от "Варна":

    Вижте картата на българското етническо землище от 1876г. и кажете- има ли ПО-ГОЛЯМО ПО ОБХВАТ И ТЕРИТОРИЯ ЕТНИЧЕСКО ЗЕМЛИЩЕ НА ДРУГ БАЛКАНСКИ НАРОД ПРЕЗ 1876Г.?
    1. http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Karta_Dragomir_BG.jpg
    2. Карта на рейхщадското споразумение руски вариант- http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Raichstat_2.JPG
    3. Ето и карта на санстефанска България - http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Karta_San_St_BG_1878.JPG
    Всеки коментатор може да си направи изводите- защото ЗА“държавата“ България- руското васално княжество- НИКОГА НЕ Е БИЛО ПРЕДВИЖДАНО ОТ РУСИЯ ДА СЕ ОБЕДИНИ С ОСМАНСКОТО ВАСАЛСТВО “ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ“!

    Коментиран от #142

  • 130 стоян георгиев

    6 27 Отговор
    тва пак е поредната шега .сменили мишените с други!!!!кво нарисували са нови воиници на тях дето не приличали на руснаци?нашите пък октазали да стрелят,ох мамооо!:))))))))))))))))))интересно ми е обаче дали руските воиници няма да стрелят по мишени наподобяващи български воиници????
  • 131 юрист

    3 21 Отговор

    До коментар #127 от "гост":

    1 “...Публикувано във факти.бг: - Какво означава някой да те ЗАДЪЛЖИ да подпишеш договор? “ В конкретния случай АВСТРОУНГАРИЯ НЕ ЗАДЪЛЖАВА насила русия да подпише този договор, така, че- в никакъв случай не може да се говори за изнудване или принуда от страна на Австроунгария
    2. “...Публикувано във факти.бг: - Кои са страните по тайните договори за който пишеш?..“ руската империя и Австроунгария- ето и АВТЕНТИЧНИТЕ ИМ ТЕКСТОВЕ- http://istmat.info/node/27176 чл. 3 от Допълнителната конвенция “...: в случае территориальных изменений или распадения Оттоманской империи образование большого сплоченного славянского или иного государства исключается..“ и чл.2 буква б от руският вариант тук http://istmat.info/node/27175 “...2. Касательно будущего: b) Если победят христиане:...Они не окажут содействия образованию большого славянского государства..“ Очаквам Вашият систематичен анализ на тези правни норми!
  • 132 юрист

    3 23 Отговор

    До коментар #127 от "гост":

    Нали правите разлика- очаквам Вашето ТЪЛКУВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОПРАВНИ НОРМИ в качеството Ви на български юрист, а не Вашето ЛИЧНО и субективно човешко/ гражданско мнение! Щом твърдите, че сте колега- юрист и имате право професионално да тълкувате норми на международни договори- супер- давайте- чакам Вашето професионално юридическо становище!

    Коментиран от #143

  • 133 спец

    2 19 Отговор
    Тези предатели като видят фесове сигурно ще се надупят превантивно...

    Коментиран от #144

  • 134 Змаещ

    27 1 Отговор

    До коментар #48 от "юрист":

    Ето какво иска победителката:"Договорът предвижда създаването на автономно, трибутарно княжество България с християнско правителство и правото да има войска. Окончателните граници на Княжеството трябва да се определят от смесена руско-турска комисия, но размерите на България, определени в общи линии на приложената карта, трябва да служат за основа на окончателното разграничение.
    Територията на България ще обхваща земите от река Дунав по новоустроената сръбска граница и оттам по западната граница на казата Враня до планината Карадаг. Оттам границата ще мине по западните граници на казите Куманово, Кочани, Калканделен до Кораб планина. След това границата се спуска на юг по Черни Дрин и после по западната граница на казите Охрид, Старово и Корча стига до планината Грамос. Оттам границата тръгва на изток през Костурското езеро, стига до река Мъгленица и се спуска до Солунския залив. Границата заобикаля Солун и през Бешичкото езеро излиза на Орфанския залив. От Буругьол границата извива на север към Родопите до Чепеларе, откъдето завива на изток и се спуска по Арда, после минава през Източна Тракия до Черно море, като оставя Одрин в Османската империя, а Лозенград, Люлебургас и Малко Търново – в България. Границата напуска морския бряг при Мангалия и през Добруджа излиза на Дунава при Расово (Член 6).
    Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врача

    Коментиран от #135

  • 135 Знаещ

    24 2 Отговор

    До коментар #134 от "Змаещ":

    "Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корчанско), част от Източна Тракия и Южна Добруджа.[20]"

    Коментиран от #136

  • 136 Знаещ

    23 1 Отговор

    До коментар #135 от "Знаещ":

    "С подписването на Санстефанския предварителен мирен договор Османската империя приема исканията на Русия, съдържащи се в него. Въпреки това обаче Високата порта е била наясно, че договорът е предварителен и условията му ще бъдат преразгледани с участието на останалите Велики сили.

    Първите отзиви от подписания предварителен договор стават ясни, веднага щом той става известен за западните Велики сили. Обединеното кралство и Австро-Унгария се обявяват против него, заявявайки че Русия сама е решила Източния въпрос в своя полза, без да се допита до западните Велики сили.

    Заедно с Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват силно против излаз на България на Бяло море, под претекст че ще бъде използван от Русия, за да окаже влияние над Средиземноморието и морските сили в Европа.[21] Готово да покаже настойчивостта си, Обединеното кралство започва да се готви за война. Започнати са мерки за съставянето на два експедиционни корпуса за военни действия срещу русите и превоз на английски войски от Индия, през Суецкия канал в Средиземно море.[22]"
  • 137 Знаещ

    21 3 Отговор

    До коментар #81 от "юрист":

    Най-активна беше преди отпуската ти. Тогава пишеше всеки ден по цял ден и само един от дните се оплака, че ти бил натоварен и си нямала време да пишеш. През цялото останало време беше свободна, което показа, че не си много търсена. Ахахахахахахаха.
  • 138 браво

    29 3 Отговор
    БРАВО! ГОРДЕЯ СЕ С ТЕЗИ МОМЧЕТА! И АЗ БИХ ПОСТЪПИЛ ТАКА...и не само аз.
  • 139 короин

    5 20 Отговор
    Само за зомбираните , това е фейк новина и беше опровергана . Поредната евроазийска пропаганда нямаща нищо общо с действителността. Но Вие може ударите по още една бутилка водка да развеете гордо сърп и чук и да си вярвате . Всеки разбира къде да живее в реалния или в измисления си свят.
  • 140 Джордж Сорос

    23 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изданието посочва, че е възможно сходството на мишените с руската армия да е напълно случайно.
    Няма нищо случайно! Не се заблуждавайте.
    Както и онази случайност FKL 1982 - регистрационен номер с който Джереми Кларксън отива в Аржентина.
    Нагли к....лета са западняците....
  • 141 Българин

    18 3 Отговор
    Браво ! Горд съм с Вас!
  • 142 Варна

    17 1 Отговор

    До коментар #129 от "юрист":

    Съжалявам но, ще трябва да почетете повечко!
    В Райхщатското съглащшение няма очертани граници и в него са посочени двата варианта Руският и Австроунгарският. Споразумението е достатъчно кратко и лесно се чете!
    Малко по- надолу има един симпатяга "Знаещ" който в общи линии е очертал събитията.
    Лично моя съвет, пак ще кажа е да излезете от рамките на Българските източници и да се насочите към оригиналите! - Интерпретациите не са добро решение.
    П.С.
    Онази карта приложена от Вас за райхщатското съглашение е пълна измишльотина!
    - Самото съглашение не очертава граници и към него няма приложение с карти!
    Тази карта е интерпретация на нечий болен мозък!
  • 143 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #132 от "юрист":

    Съжалявам, но не съм юрист.
    Мнението ми е единствено гражданско и лично. Не тълкувам закони но считам, че доколкото законите могат да се създават, отпадат и променят се под натиска на гражданското общество и в негов интерес, то национално отговорното мнение в даден момент може да се окаже водещо пред действаш, несъвършен, ощетяваш дадена група закон. Да не говорим за "съвършенството" на лобистките закони! Законите и договорите не са съвършени по принцип, камо ли във времето. Грешното им тълкувание, без отчитане на факторите обусловили ги и времето е неправилно.
    Вие точно това правите!
    Аз не тълкувам закони и договор, и не ги приемам за чиста монета! Аз мисля, следвам логиката и си задавам винаги въпросът ЗАЩО?
    Зададох много въпроси, но не получих задоволителен отговор от Вас. Което ме за мен означава, че тезата Ви е лъжовна.
    Много повече информация получих от Знаещ, която всъщност потвърди написаното в предният абзац.
    Благодаря!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Руснак

    5 15 Отговор
    Срам за българския войник.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 гост111

    18 5 Отговор
    юрист- като много ти харесва САЩ заминавай там , но едва ли защото си от тези пишман интелектуалци които са като пиявици - благодарение на хаоса в държавата се облагодетелстват.Относно Русия и Санстефанския мирен договор аз ти го казах 1-во не можеш да докажеш думите си 2-ро Всяка могъща държава си гледа интереса , нашия интерес ще съвпада с руския дори и не напълно понякога , но пак ще имаме повече ползи отколкото да се опитваме да се правим на европейци или американци ние сме си балкански индивиди. САЩ не плащат 1 стотинка наем за базите които ползват в БГ освен това : Според бившият главен прокурор на САЩ Рамзи Кларк, американски военни бази на българска територия могат да привлекат терористични атаки, да причинят екологични проблеми и да предизвикат насилие и бунтове сред местното население.България се съгласява да отстъпи от основното си право да упражнява юрисдикция върху членове на US силите, извършили престъпления, които не произлизат от официалните им задължения, но си запазва правото да поиска неприлагане на тази клауза в случаи от особено значение за правителството. В световен мащаб имат 800 или 900 бази в над 130 държави по света затова не ми говори за агресори . Както сама си казала тук сме със средно образование , а ти си професор затова пробвай да показваш интелекта си другаде , ако можеш де

    Коментиран от #153, #185

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Какво правим в НАТО мамка му

    26 5 Отговор
    Какво правим в НАТО !! Да стреляме в нашите Освободители !!! Ако го нопровим плюем върху себе си !!!

    Коментиран от #156

  • 152 Петко

    13 2 Отговор
    Сложете по един фес на мишената и гледайте резултати.
  • 153 ЛАЙКУЧКА А НЕ МАРГАРИТКА.

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "гост111":

    Професор ама на Върба в Сряда. Съпруга на Офцерин и колкото повече кряка, толкова повече ЛОЯЛНОСТТА НА СЕМЕЙСТВОТО г.золизци е по- ярко изразено. Не е нещо ново, било е и преди по фашистко и знаем как свършва, болезнено. Във всяка нация има фекалии .
  • 154 КУЧЕТО.

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    Абе всички вие не разбрахте ли че няма братя, няма приятели става ли въпрос за личния интерес!
    КОГА се чудя всички българи ще проумеят, че никой няма да ни оправи?!? А трябва всеки да осъзнае, че е българин, да бачка здраво и той да диктува правилата!
    Откакто България е основана официално, а още и отпреди това всичко е било война!
    И всеки е гледал да я унищожи!
    Какво Ви НАТО, какъв договор Вършавски!
    Факт е че едните са гледали на нас, като на задунавская губерния, а другите ни изучават 25 години ли вече колко станаха! И всеки ползва и използва!
    Но фактите са факти!
    Никога в историята си България още от волжка България, още когато е била и като географско положения в частите на сегашен Афганистан не е имала по мощна армия, както по времето на ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР!
    По-мощна, по-модерна, дисциплинирана и боеготова!
    Това е истината няма кво да се лъжем!
    От 30 години се настройва обществото срещу армията същата се унищожава!
    От 40 години армията се напълни с търтеи и с хора пълни нвладърници за голямо съжаление!!!!!
    Хора без грам инициатива и политически подлоги!
    И в заключение искам да кажа децата ни ще бъдат такива каквито ние ги направим и научим!
    А ние за съжаление не ги учим на нищо полезно!
    Сещайте се, че не остана време!
    "КАРАИБЕАХИМ" отдавна е тук и си прави каквото си иска и всичките ни братя съюзници и там каквито и да са се кефят на тъпотия ни!
    Да не стане пак България, където всички ми се правите на патриоти да изчезне от картата н
  • 155 КУЧЕТО.

    10 2 Отговор
    Абе всички вие не разбрахте ли че няма братя, няма приятели става ли въпрос за личния интерес!
    КОГА се чудя всички българи ще проумеят, че никой няма да ни оправи?!? А трябва всеки да осъзнае, че е българин, да бачка здраво и той да диктува правилата!
    Откакто България е основана официално, а още и отпреди това всичко е било война!
    И всеки е гледал да я унищожи!
    Какво Ви НАТО, какъв договор Вършавски!
    Факт е че едните са гледали на нас, като на задунавская губерния, а другите ни изучават 25 години ли вече колко станаха! И всеки ползва и използва!
    Но фактите са факти!
    Никога в историята си България още от волжка България, още когато е била и като географско положения в частите на сегашен Афганистан не е имала по мощна армия, както по времето на ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР!
    По-мощна, по-модерна, дисциплинирана и боеготова!
    Това е истината няма кво да се лъжем!
    От 30 години се настройва обществото срещу армията същата се унищожава!
    От 40 години армията се напълни с търтеи и с хора пълни нвладърници за голямо съжаление!!!!!
    Хора без грам инициатива и политически подлоги!
    И в заключение искам да кажа децата ни ще бъдат такива каквито ние ги направим и научим!
    А ние за съжаление не ги учим на нищо полезно!
    Сещайте се, че не остана време!
    "КАРАИБЕАХИМ" отдавна е тук и си прави каквото си иска и всичките ни братя съюзници и там каквито и да са се кефят на тъпотия ни!
    Да не стане пак България, където всички ми се правите на патриоти да изчезне от картата н
  • 156 КУЧЕТО.

    1 6 Отговор

    До коментар #151 от "Какво правим в НАТО мамка му":

    ПРАКТИКУВАМЕ ФРЕНСКА ЛЮБОВ.
    На кой му е по хубавичко?
  • 157 Бай Яни

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "историк":

    Бъркаш, на 24 или по старо му 2 ноември. 2 дни след обявяване на воината Русия в знак на несъгласие заради Съединението изтегля своите инструктори. Даже предвещава ли крах на Новосъздадената ни армия. Дори първи пращат нота до княза за спиране на военните действия. Но като и да е. Воината превключва под натиска на Австро-унгарската империя. Точка.
  • 158 България

    15 2 Отговор
    С руския брадцки народ за винаги
  • 159 Сарко

    2 11 Отговор
    Няма отказ от стрелба.Аз съм очевидец.
  • 160 Сръбски курви

    4 16 Отговор
    Това е фейк новина пълна измислица Мислиш ли че руския войник ще откаже да стреля по Българския Пълна измислица

    Коментиран от #162

  • 161 Колев,ген.Колев

    4 6 Отговор
    Те нека пак да ми дойдат,пък да видим тогава!!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Смях

    3 10 Отговор
    Денисчо и ти си платено рубладжийче да пишеш фейк новини от типа една жена каза Войниците отказали да стрелят по мишените НАТО им се извинилии ги за карали на сладкарница
  • 164 Емил Рангелов

    2 19 Отговор
    Съюзниците са приложили система "свой-чужд" и наши бойци не са издържали теста ,някои.Това е държавна измяна и е наказуемо по Военен устав.Война е войн и е длъжен да защитава и брани до смърт Родината си ,акш се наложи и срещу най-близките си .Това са потенциални дезертьори -предатели ,и във военно време.се наказва и със смърт,в някои случаи.Армията не е детска градина за сантименталисти!
  • 165 Гост

    14 3 Отговор
    По време на първата св.война ген .Колев подло напада в гръб в Добруджа руската кавалерия като руснаците не са очаквали и са се били с неохота срещу братята си.Румънската армия стига безпрепятствено до София и се кани да я завладее ,но прави чест на цар Николай Втори,който изпраща заповед до румънците да спрат нападението,което не сме заслужавали за да не приказваме много,че сме победили руската конница.
  • 166 1234

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Насах":

    Браво! Това ще стане и в реални бойни действия! Дайте мишени с американското знаме! С един куршум по трима ще ги свалям

    Коментиран от #174

  • 167 Просто така

    20 4 Отговор
    Може някой хора да не обичат Росия во ние сме си братя
  • 168 Пан

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    От кого?
  • 169 Гледач

    19 3 Отговор
    Браво на нашите момчета.
  • 170 Hahahah

    2 3 Отговор
    Фалшива новина, това принципно е невъзможно! А самата българска история е показала, че е възможно!
  • 171 Патриот,но не от обединените патриоти

    15 1 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    За каква отбранителна армия говориш,като нейни части са се настанили в десетки държави по света.Врат си носа навсякъде.Непрекъснато провеждат учения в страни съседки на Русия,пък упрекват руската армия,че провежда учения по границата си.Ако си ходил войник,ще си наясно,кой в случая се готви за нападение,и кой за отбрана.
  • 172 Чичо

    5 0 Отговор
    Нямам думи.Толкова помия за да се изявят троловете не съм виждал.Превода на юрист е крадец , мошеник,фурнаджийска лопата .
  • 173 ДДимитърддд

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Жалко руско зомби за какво викаш браво на тези които окупираха България на9.09.1944г и я окрадоха като избиха заедно с комунистите българската интелигенция. Държавата която системно ни източва и обира винаги е била Русия. Сега Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Продава ни най скъпите горива в целият ЕС. Не стига, че са скъпи горивата им на руснаците, но са и с ниско качество с което скапват двигателите на колите ни. За мен тази информация е хибридна новина, която да послужи на по простичките българи, които калвът като шарани на червей. Не бъдете руски слуги и рубладжий,а горди българи и то европейци. Стига сте целували насраните руски задници, а си научете истинската история на България, а не тази писана от българските комунисти, най верните слуги на Русия.
  • 174 Димитърдд

    2 7 Отговор

    До коментар #166 от "1234":

    Руско зомби много гледаш руски анимационни филми с военна тематика. Като не ти харесва европейска България марш в любимата ти Русия, но без право на връщане за да цапаш с простотиите си публичното пространство. Жалка руска отрепка и предател на родината ни.
  • 175 нппп

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    защо трябва да има документ за това....да не са луди:)))хитлер с документ ли е избил милиони хора в концлагерите?това не е сериозно
  • 176 ДДимитърдд

    1 4 Отговор
    Жертвите от втората световна война са около 20 милиона души. А жертвите от комунистическите режими са около 160 милиона човека. И най глупавият ще проумее каква огромна разлика между двете събития. Най кървавият режим винаги е бил комунистическият и това е безспорен исторически факт. Начело на тези режими бе съветският съюз, като най кръвожадният и безмилостен убиец бе Сталин.
  • 177 Димитърдд

    1 5 Отговор
    Жертвите от втората световна война са около 20 милиона души. А жертвите от комунистическите режими са около 160 милиона човека. И най глупавият ще проумее каква огромна разлика между двете събития. Най кървавият режим винаги е бил комунистическият и това е безспорен исторически факт. Начело на тези режими бе съветският съюз, като най кръвожадният и безмилостен убиец бе Сталин.
  • 178 ДДимитърддд

    1 6 Отговор
    Жалко руско зомби за какво викаш браво на тези които окупираха България на9.09.1944г и я окрадоха като избиха заедно с комунистите българската интелигенция. Държавата която системно ни източва и обира винаги е била Русия. Сега Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Продава ни най скъпите горива в целият ЕС. Не стига, че са скъпи горивата им на руснаците, но са и с ниско качество с което скапват двигателите на колите ни. За мен тази информация е хибридна новина, която да послужи на по простичките българи, които калвът като шарани на червей. Не бъдете руски слуги и рубладжий,а горди българи и то европейци. Стига сте целували насраните руски задници, а си научете истинската история на България, а не тази писана от българските комунисти, най верните слуги на Русия.
  • 179 Ташка

    5 1 Отговор
    Ако бяха сороските еврейски американски боклуци, щях да стрелям с удоволствие!
  • 180 Генерал Вазов

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Аве путьо във Щит 82 ако някой не стреля кво ще стане
    Къде е военния устав??????
    Какво щеше да прави Генерал Иван Колев в Добруджа с такива мекерета
  • 181 Герои

    1 1 Отговор
    Нашите войници ги съжалили и изпитали тъга След мелодрамата ги закарали на сладкарница и кино да се утешат и да спрат сълзите в очите
  • 182 Балканец

    5 0 Отговор
    Статията да се препрати към руските медии за превод и разпространение. Стига вече насаждане на раздор между братски народи.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 ДДимитърддд

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Най примитивните най много кълват на руските хибридни новини и веднага започнаха да целуват насраните руски задници. При положение, че Русия винаги е била най вредна за България през цялата ни история те винаги са били вероломно, коварни и ограбващи големи финансови средства и капитали. Като харесвате любимата ви Русия какво правите в България, заминавайте си за там, но не се връщайте да цапате родината ни с простотиите които пишете в публичното пространство. Жалки предатели и рубладжии.
  • 185 ДДимитърддд

    1 4 Отговор

    До коментар #148 от "гост111":

    От 09.09.1944 г до 1991г България бе една безплатна военна база на съветска Русия. Руснаците не само не плащаха, но ни източваха държавата и то яко продаваха ни най скъпият петрол. Когато на запад един барел струваше около 17 долара, руснаците ни го продаваха за 24 долара. Преди девети България е била на девето място в цяла Европа, благодарение на факта, че не имало руснаци и комунисти свързани с властта. Бладарени е на съветските войски окупирали България те си назначиха най примитивните във власта, тоест комунистите и заедно избиха българската интелигенция и ни спряха развитието като държава и икономика. Защо имаше Кореком, защо пускаха за нова година по показните магазини банани, портокали, лимони и тн. Защо имаше два три вида салами? Засрамете се и престанете да хвалите агресора Русия окупирал България. Кой е виновен за обесването на Васил Левски. Кой обезглавява националноосвободителното движение и го поставя под руски контрол. Коя държава налага схизма на българската църква и защо? Под натиска на граф Игнатиев посланик в Турция султана заточва българските владици и благодарение на 3000 протестиращи са освободени. Жалко руски зомбита научете си историята, но истинската, а не тази писана от българските комунисти под диктовката на руското посолство и Кремъл. Няма как ако си истински българин да харесваш и обичаш един крадлив и корумпиран агресор какъвто е казака от Русия.
  • 186 ДДимитърддд

    3 4 Отговор
    От 09.09.1944 г до 1991г България бе една безплатна военна база на съветска Русия. Руснаците не само не плащаха, но ни източваха държавата и то яко продаваха ни най скъпият петрол. Когато на запад един барел струваше около 17 долара, руснаците ни го продаваха за 24 долара. Преди девети България е била на девето място в цяла Европа, благодарение на факта, че не имало руснаци и комунисти свързани с властта. Бладарени е на съветските войски окупирали България те си назначиха най примитивните във власта, тоест комунистите и заедно избиха българската интелигенция и ни спряха развитието като държава и икономика. Защо имаше Кореком, защо пускаха за нова година по показните магазини банани, портокали, лимони и тн. Защо имаше два три вида салами? Засрамете се и престанете да хвалите агресора Русия окупирал България. Кой е виновен за обесването на Васил Левски. Кой обезглавява националноосвободителното движение и го поставя под руски контрол. Коя държава налага схизма на българската църква и защо? Под натиска на граф Игнатиев посланик в Турция султана заточва българските владици и благодарение на 3000 протестиращи са освободени. Жалко руски зомбита научете си историята, но истинската, а не тази писана от българските комунисти под диктовката на руското посолство и Кремъл. Няма как ако си истински българин да харесваш и обичаш един крадлив и корумпиран агресор какъвто е казака от Русия.
  • 187 Димитърдд

    1 7 Отговор
    Ех ташка, Рашка голем боклук си. Не приличаш на човешко същество което си е позволило да пише такива гадости. Мястото ти е в някой сибирски затвор да изучаваш затворническият руски жаргон. Имам съмнение, че не си българин, а някакво руско зомби.
  • 188 Гъссст

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Родината си трябва да защитава ме от такива подлоги като теб не сам русофил но винаги ще помня българската история а в нея още няма западна страна която да ни е помогнал даже и сега сме им нужни за пазар и евтина работна рака и пушечно месо срещу русия браво на българските мочета само който е ходил войник само той знае какво означава това да откажеш да изпълниш заповед. А тия дето слагат минуси са еврогейски джендари и освен ХУИ друго не съ държали 🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺
  • 189 BG пич

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Ай юристе ! Ти май си бил жена ! Какъв патос само ! Май не си помирисвал война ! На такива и подобните им препоръчвам да си сложат по един буркан вазелин в мешките и напред да се бият с Русия ! Пък и ако руснаците се окажат чеченци дупе да ви яко !
Новини по държави: