Last news in Fakti

24 Декември, 2011 17:11 2 472 14

Холандски националисти ни гонят от ЕС

  • холандия-
  • ес-
  • шенген-
  • българия-
  • румъния
Холандски националисти ни гонят от ЕС - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс иска България и Румъния да бъдат изгонени незабавно от Европейския съюз, съобщава независимата агенция Новопрес.

На пленарна сесия на Камарата на представителите депутатът от тази партия Ино ван ден Беселаар се изказал по позицията на правителството за свободното движение на работници. Той изтъкнал, че България и Румъния са станали членки на ЕС през 2007 година при положение, че не са изпълнявали напълно критериите за членство.

Беселаар подчертал, че ако зависело от Партията на свободата, България и Румъния щели да бъдат изгонени незабавно, но за това нямало мнозинство в холандския парламент. Депутатът допълнил, че Румъния и България не са решили проблемите с организираната престъпност и корупцията в двете страни.

Холандия обаче продължава да блокира влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство, изисквайки по-голям напредък в борбата срещу корупцията.

Холандският министър на емиграцията Герд Лерс заяви пред журналисти, че Хага не подкрепя предложението за поетапно отпадане на границите, а настоява „след доказана трайна тенденция за добри резултати“ от София и Букурещ в борбата с престъпността всички видове граници да бъдат премахнати едновременно.  По думите на Лерс, може да се очаква развитие след положителен доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка през февруари догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    0 3 Отговор
    браво на холандците прави са ...тази балканска крадлива и кирлива из..т не им трябва.хората искат да не си заключват домоветеи да не треперят за имуществото си .
  • 2 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    holancite sa strashni sv..i.samo da popitam kade se prodava droga legalno?
  • 3 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Ние сме си виновни.Щом онези/ХОЛАНДЦИ/,които в едно шоу,дадоха
    как двама идиоти ядът човешко месо,да оставим наркотиците и проституцията и това,че са заградили морето за да имат земя........
    решават съдбата на народани.Ех,ИРЕЧЕК,ИРЕЧЕК ти ли си бил прав
    когато си написъл преди години нещо за Нас българите или проблема е другаде.
    друг.
  • 4 КОЙ ТОЙ

    1 0 Отговор
    Само не мога да разбера как тази паплач която се събрала преди 443 години - кой от където свари ... напълнила по 2 чувала на калпак, заприщила по 1 декар от океана ще казва на държава на 1300 години кой къде и какво да прави ?!@?!?@
  • 5 така е

    1 1 Отговор
    аиде стига с тия 1300 години че сме за резил.те утре и африкански съюз да направат и там няма да ни искат .а преди да парадирате с тия години и дуварите на бабите си -огледаите се малко .вижте мизерията нещастниците които си избираме постоянно и ако имаме малко достойнство ще признаем че са прави и ще излезнем на площада да си оправим къщичката
  • 6 дани

    2 0 Отговор
    как може да говорят за нас че имаме корупция? аз бях там една година на работа по организирана е корупцията и проституцията и марихуаната това мога да кажа за тях.и още нещо там просто няма холандци а само араби китайци и негри но както по-горе е написано ние сами сме си виновни!
  • 7 сдфдгфг

    1 0 Отговор
    ТОЯ ПА КОРУПЦИЯ ИМАЛО

    Никаква корупция нема.
    Борисов така каза !
  • 8 yordan uzunski

    1 0 Отговор
    И този е издухан като нашият фюрер Сидеров , от еднакав материал са ! Весели празници
  • 9 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Холандски албинос.Започвам да се изнервям,като отварям
    този форум!!!Дървено сабо!
  • 10 Холандски помияр

    1 0 Отговор
    Странно!!!Тоя не погледне,че Холандия е пълна с черна измет от черна Африка ,а се огледал в белите хора от Европа.!!!
  • 11 никифор никифоров

    0 1 Отговор
  • 12 ПЛАШАТ ГАРГИТЕ

    1 0 Отговор
    АБЕ ДА ВИ ИМАМ СКАПАНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ДЕТО СЕ ЧУДИ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЛИ ИЛИ КИТАЙ И РУСИЯ ДА МУ ИЗКУПИ ДЪЛГОВЕТЕ ! САМО ИМ ПЛАЩАМЕ ВНОСКИ И СЕ ГЪРБИМЕ ЗАРАДИ ТЯХНАТА Е. АНА КРИЗА ! НАЛИ СА МНОГО ВЕЛИКИ ТА СЕ НАПЪЛНИХА С КРЕДИТИ И ВСЯКАКЪВ ВИД ЗАДЪЛЖЕНИЯ ! КРИЗАТА МАЙ Е САМО ЗА СМЕШНИЦИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ТО АКО БЕШЕ ТОЛКОВА ХУБАВО И ПРЕСТИЖНО И ШВЕЙЦАРИЯ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА Е.С. ОБАЧЕ ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ И СИ СТОЯТ ОТ СТРАНИ НЕУТРАЛНО И ГЛЕДАТ ШОУ ! А НАС НИ ИСКАТ В Е.С. ЗАРАДИ КРЪСТОПЪТЯ НА КОЙТО СЕ НАМИРА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА НИ ! АЙДЕ НЯМА ЛИ ДА СЕ РАЗПАДА ТАЗИ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ИМПЕРИЯ ЧЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кик

    0 0 Отговор
    къв е тоя у..д от снимката