29 Септември, 2017 07:55 956 2

Иззеха огромно количество бюлетини в Каталуния

  • каталуния-
  • испания-
  • референдум-
  • полиция-
  • бюлетини-
  • протест

Хиляди студенти излязоха по улиците на Каталуния в подкрепа на референдума

Испанските сили за сигурност иззеха огромно количество бюлетини в Каталуния, където местните власти се готвят за провеждането на референдум за независимост, съобщиха испанските медии.

Два милиона и половина бюлетини, предназначени за вота, както и четири милиона пощенски плика, са конфискувани от полицията, която получи зелена светлина за действие от прокуратурата.

Властите в Мадрид определиха референдума като незаконен и нарушаващ конституцията. Каталунският парламент обаче посочи, че допитването ще се проведе на 1 октомври.

Междувременно хиляди студенти излязоха по улиците на Барселона и други градове в Каталуния, за да защитят правото на самоопределяне и независимост. Най-многобройни бяха демонстрациите в Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    5 0 Отговор
    Сега ще видим каква е демокрацията в ЕС,когато става дума за реферандума в Ирак всички в Европа са демократи включително и САЩ,а за реферандума на каталонците в Испания става незаконен ,не можели да разберат решимуста на Каталуния ,за решимуста на реферандума в Ирак веднага разбират,къде ви остана демокрацията ,накратко всичко е свързано с интересите ,демокрацияте е един от начините за постигане на целите за подчинимост и зависемост от ЕС и САЩ.
  • 2 Варна

    3 1 Отговор
    Мисля, че и тук е време за референдум на същият принцип и на същите основания!
    - Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора внясят средно по 2,5 млрд. всеки към бюджета а София им връща не повече от 100 млн. в местните бюджети. Въпросните градове опустяват и губят ресурс за сметка на София която харчи парите на изброените за да си опрява собственият двор! - В същото време София няма едно структуроопределящо предприятие! Тя е града на 500-те хиляди чиновника!
Новини по държави: