Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 08:30 1 202 0

Лондон: Задават се промени в кабинета

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • правителство

Премиерът Тереза Мей даде знак, че готви рокади в правителството

Лондон: Задават се промени в кабинета - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани външния министър Борис Джонсън от поста му, предаде Reuters.

Джонсън декларира вярност към Мей, но някои приближени на премиера го обвиняват, че подкопава позициите й с афиширането на своя версия за Брекзита, припомни агенцията.

The Sunday Times съобщи, че на въпрос към Мей какви са плановете й относно Джонсън тя е отговорила: "Никога не е било в стила ми да се крия пред предизвикателствата и няма да започна да го правя сега".

Вестникът коментира, че това е сигнал, че тя се се готви да подбере нови министри в кабинета си, като отстрани проблемните. "Аз съм министър-председател и част от работата ми е да бъда сигурна, ме винаги имам най-добрите хора в моя кабинет", цитира я изданието.

От премиерската канцелария отказаха коментар с мотива, че още не са запознати с публикацията, отбелязват агенциите и припомнят, че на конгреса на Консервативната партия по-рано тази седмица Тереза Мей срещна сериозна вътрешнопартийна съпротива.

Лондон: Задават се промени в кабинета

Преди ден Борис Джонсън написа в платформата за размяна на съобщения, че всички консерватори трябва да застанат "в кръгова отбрана" около премиера Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: