10 Октомври, 2017 00:32 989 2

Брюксел: Топката е изцяло в британското поле

  • великобритания-
  • лондон-
  • брекзит-
  • ек-
  • дейвид дейвис-
  • тереза мей

Не са постигнати решения в преговорите между ЕК и Лондон по въпроса с напускането на Великобритания

Брюксел: Топката е изцяло в британското поле - 1
Снимки: БТА/АР

Досега не са постигнати решения по първата част от преговорите между ЕК и Лондон по въпроса с напускането на Великобритания. Топката е изцяло в британското поле, за да се постигнат решения, заяви говорител на комисията.

Така той непряко коментира изразените от британския премиер Тереза Мей очаквания, че сега на ход е ЕС, след като тя е направила отстъпки в британските преговорни позиции. Говорителят отбеляза още, че в четвъртък на пресконференция ще бъде отчетен ходът от започващия пети кръг преговори с Обединеното кралство.

По повод отсъствието от преговорите на ръководителя на британския екип Дейвид Дейвис представителят на ЕК отбеляза, че комисията е "денонощно на разположение". Британски медии съобщиха по-рано, че Дейвис ще се появи в Брюксел едва в четвъртък.

Брюксел: Топката е изцяло в британското поле

Преговорите между комисията и Великобритания са разделени на две, като в първата част следва да бъдат постигнати договорености за правата на гражданите, бюджетните задължения и границата с Ирландия.

Брюксел: Топката е изцяло в британското поле

Едва след решаването на тези въпроси ЕС е готов да започне разговор за отношенията с Лондон след напускането на Обединеното кралство през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sergiy

    0 0 Отговор
    още един Референдум и GB отново в ЕU.
    Британците не знаеха за какво гласуват, всъщност- какво значи ЕU.
    П.С. след гласуване , най-търсената дума в търасачките в GB беше, EU ;))

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sergiy":

    От де да знаят Британците , какво е това EU! Когато петгодишният ми син попита дядо си, който беше на 68 знае е ли какво е това презерватив, баба му умря да се смее!!! И му отговори: " Е, откъде да знае дядо ти!"
Новини по държави: