Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 18:52 907 0

Рекс Тилърсън на изненадващо посещение в Афганистан

  • рекс тилърсън-
  • визита-
  • афганистан

Той разговаря с афганистанския президент Ашраф Гани

Рекс Тилърсън на изненадващо посещение в Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън направи изненадващо посещение на американските войски в Афганистан, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Той посети основната американска база в страната в Баграм. В последствие държавния секретар е заминал за Кабул, където е провел среща с афганистанския президент Ашраф Гани. Двамата са обсъдили новата стратегия на Вашингтон в страната.

Тилърсън е потвърдил ангажимента на САЩ за постигането на мир в Афганистан. В момента той е на обиколка в региона. Държавният секретар вече посети Катар и Саудитска Арабия.

През миналия месец президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви нова стратегия за овладяването на ситуацията в Афганистан. Той обяви, че ще удължи периода, в който американските военни ще останат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: