29 Октомври, 2017 10:13 2 030 1

Куба се отваря към света

  • куба-
  • хавана-
  • гуантанамо

Хавана обяви нова имиграционна политика, целяща да подобри връзките с кубинците в чужбина

Куба се отваря към света - 1
Снимки: БТА/АР

Кубинският външен министър Бруно Родригес обяви промени в имиграционната политика на Хавана, целящи да засилят връзките с 800 000 кубинци, живеещи в чужбина, предаде Reuters.

Родригес, който е на посещение в САЩ, заяви пред група живеещи в Америка кубинци, че новите правила ще влязат в сила на 1 януари. Външното министерство ще разреши на живеещи в чужбина кубинци да влизат и напускат страната през две пристанища. Гражданите, напуснали страната незаконно, ще имат право да се върнат, освен ако са напуснали през американската военна база Гуантанамо.

Освен това децата на кубинци, живеещи извън страната или родени в чужбина, ще могат да получат кубинско гражданство и документи.

Куба се отваря към света

Кубинският външен министър обвини Вашингтон, че създава несправедливи препятствия пред получаването на визи и заяви, че "правителството на САЩ затваря, а Куба отваря врати".

Освен това той заяви, че информацията за мистериозни акустични атаки, насочени срещу служители на американското посолство в Хавана, са пълна измислица, целяща да навреди на двустранните отношения.

Куба се отваря към света


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    айде и куба на изпревари
    още 2-3 години с гроб начело и ще ни подмине и Сомалия
    по детска смъртност вече я бием и сега де ама може още по така