30 Октомври, 2017 17:10 1 488 1

Отстраняват Груевски от собствената му партия?

  • никола груевски-
  • македония-
  • зоран заев-
  • вмро-дпмне

Реформаторско крило във ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на партийния лидер след поражението на местните избори

Отстраняват Груевски от собствената му партия? - 1
Снимки: БТА/АР

Реформаторското крило на ВМРО-ДПМНЕ иска незабавна оставка на партийния лидер Никола Груевски след голямото поражение, претърпяно от формацията на местните избори този месец, и смята, че не са нужни предсрочни парламентарни избори, предаде агенция МИА.

"Какво ще правим ние на нови парламентарни избори, защо са ни избори, на които партия ВМРО-ДПМНЕ би изгубила голям брой депутати в парламента. Това трябва да попитате Груевски, защото той иска избори", заяви на пресконференция един от реформаторите.

Освен оставката на Груевски реформаторското крило иска организиране на свободен, демократичен и обединителен конгрес на партията, на който членовете и симпатизантите да кажат дали са за обединение или за разцепление. Призовава се и за прекратяване на заплахите за изключване от редиците на всички, които мислят различно.

На въпрос какво ще направят, ако Груевски не приеме исканията им, и дали планират да се отцепят и да формират своя партия, реформаторите казват, че по-скоро Груевски може с малкото си поддръжници да формира своя отделна политическа формация.

Отстраняват Груевски от собствената му партия?

"Продължаваме с истинската автентична партия ВМРО-ДПМНЕ, каквато ни я оставиха основателите през 1990 г.", твърдят политиците.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Antimediator

    11 0 Отговор
    Руснаците пак заложиха на куц кон.
    Те го насъскаха срещу договора за добросъседство , само и само на Балканите да не вървят нещата и да могат да си правят каквото искат.
Новини по държави: