Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 06:02 2 572 2

НАСА още търси извънземни цивилизации (ВИДЕО)

  • наса-
  • кеплер-
  • телескоп-
  • космос-
  • koi-7923.0-
  • извънземни

Учени откриха 20 потенциално обитаеми екзопланети

НАСА още търси извънземни цивилизации (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Учени на НАСА откриха с данни от телескопа "Кеплер" още 20 планети извън Слънчевата система, на които може да има живот, съобщи в. Independent.

Откритието показва, че потенциално обитаемите светове са повече, отколкото мислехме първоначално.

Някои от новооткритите планети приличат на Земята. На много от тях годините са подобни на нашите. Това избягва проблема с "късите" години, които често са неблагоприятни на други планети. Температурите им също изглеждат подобни на земните.

Най-обещаваща за живот изглежда KOI-7923.0. Годината там продължава 395 дена. Размерът на планетата е 97% от земния, но тя е малко по-хладна, защото е по-далече от звездата си, а и тя не е толкова гореща. Разликата обаче не е огромна и означава, че по-топлите части на планетата приличат на студените на Земята.

Учените от екипа са убедени, че планетите са скалисти. Това може да бъде потвърдено само с допълнителни наблюдения. Телескопът "Кеплер" обаче се повреди и вече не се вижда толкова ясно с него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    9 0 Отговор
    Най-бързо ще ги намерят в американският Сенат и в Б.Дом....

    Коментиран от #2

  • 2 И на криво да го кажеш се е селско

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Те ги търсят по месторождение, а не по местонахождение!

    Виж какво става в София по празниците - чак Парламента се саморазпуща! В Ст. град остават само охранителите на дискотеки, за да пазят футболистите да не си скочат един на друг...