Last news in Fakti

22 Ноември, 2017 16:14 921 2

Ел Кавалере отново мечтае за властта (СНИМКИ)

  • силвио берлускони-
  • ел кавалере-
  • италия-
  • европейски съд за правата на човека-
  • форца италия

Силвио Берлускони се надява ЕСПЧ да му позволи да се кандидатира на следващите избори

Ел Кавалере отново мечтае за властта (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се надява Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) да постанови, че Италия е нарушила неговите права, като му е забранила да заема обществена длъжност, предаде Reuters.

Забраната беше наложена на Берлускони заради негова присъда по дело за финансови нарушения.

Ел Кавалере обжалва в ЕСПЧ решението на италианските власти. Днес беше първото заседание по делото. Очаква се съдът да вземе решение след няколко месеца.

Берлускони поиска от президента на Италия Серджо Матарела да отложи парламентарните избори за втората половина на пролетта догодина в очакване на съдебното решение, което ще му позволи да се кандидатира от партията си "Форца Италия".

Ел Кавалере отново мечтае за властта (СНИМКИ)

Пред в. "Република" бившият премиер изрази надежда, че съдът ще вземе бързо решение. "Но моята роля в следващата предизборна кампания е ясна. Независимо дали ще мога или не да се кандидатирам, аз ще водя кампания, за дойдат десноцентристите на власт в Италия", каза той.

Ел Кавалере отново мечтае за властта (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 1 Отговор
    Пич отвсякъде..
  • 2 Лост

    1 1 Отговор
    Ел е на испански, на италиански е Ил. Берлускони като беше на власт, италианците не плащаха данък върху основното жилище. Плащаше се за втори , трети и т.н имот. Единствения, който може да вдигне Италия на крака.
Новини по държави: