14 Януари, 2018 14:52 2 082 16

Референдум в Гърция за името на Македония

  • македония-
  • референдум-
  • гърция

Предложението дойде от гръцки депутати

Референдум в Гърция за името на Македония - 1
Снимка: БТА/AP

Гърция да се проведе референдум, относно новото име на Македония. Такова предложение направиха гръцки депутати, съобщи „Катимерини“.

Предложението дойде от коалиционните партньори на премиера Алексис Ципрас – партията „Независими гърци“.

Според лидера на движението Панос Каменос, неговите сънародници трябва да решат, дали искат да предадат своите име и история на Македония.

В момента Гърция и Македония се опитват да решат въпроса с името. Заради него Атина блокира членството на Скопие в НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А БЪЛГАРИЯ ЩО МЪЛЧИ

    11 5 Отговор
    Де го БОКО ХАРАМ, ДЕ ГО МАНЕРКАТА Румениге, Де го Михо Михуев по Националната в НС, де го Краси с ВМРО, де га нашата Алмаматер с трудовете и дисертациите, де го Исто.ическият МУЗЕЙ. ПЛЪХОВЕ ! А НА ПХЕНЯН ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ ! ТИ ВЯРВАШ ЛИ ? ТОВА Е НАША ЗЕМЯ И НАШ НАРОД. АЛБАНЦИТЕ КРАДЪТ КОСОВО, СЕГА ДЪРПАТ ОХРИДСА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ А НАШИТИ ПУХЛЬОВЦИ НЕ ОБЕЛВАТ И ДУМА. Е СЕГА НАИСТИНА ТРЕТИЯ ПОЛ ПРИЛЯГА ЗА НАШИТЕ ПУХЛЬОВЦИ !

    Коментиран от #6

  • 2 ДЕ ГО И ПСИХОТО ИВО ХРИСТОВ

    4 4 Отговор
    ДЕТО СЕ ПЕНЕШЕ НА СРЕЩИ С ИЗБИРАТЕЛИТИ ЗА ГЕОПОЛИТИКА, ИКОНОМИКА ? СОЦИОЛОГ. ПЛЪХОК. ЛАЙКУЧКА.
  • 3 ДЕ ГО ВОЛЕН ИЛИ И ТОЙ ВЕЧЕ Е БЕЗВОЛЕН

    10 3 Отговор
    БОКО пуснато до ярмата в ЯСЛАТА, и Волен спре да квичи! КВО СТАНА ПАК БЕ, КОЙ НИ ПРЕЧИ СЕГА ? РУСИЯ ЛИ ? СКАПАНЯЦИ и ПУХЛЬОВЦИ СА НАШИТЕ самоизбранници !
  • 4 Председател

    4 2 Отговор
    Като председател на текейсето, предлагам борчлиите първо да си върнат борчовете! Докато не си върнат поне полувината от борчовете, да нямат право на вето! Камоли да решават как ще се казва комшията!
  • 5 Де е " ДА БЪЛГАРИЯ " ?

    8 1 Отговор
    НЯМА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ С ТИЯ ХИЕНИ ДЕТО ЗАЕМИТЕ ОТ ЕС ГЛЕДАТ КОЙ КАК ПОМЕЖДУ СИ ДА ПОДЕЛИ. ДЕ Е БЪЛГАРИЯ ? НЯМА Я !
  • 6 Гошо

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "А БЪЛГАРИЯ ЩО МЪЛЧИ":

    Свърши вече. Комунистическата пропаганда е промила мозъците на няколко поколения македонци. Тези от тях, които знаят истинския си корен, вече са или на онзи свят, или са стари и са напът за там. Македонците масово вярват в античния си произход и вече трудно можем да ги убедим в противното.

    А и в модерния свят няма особено значение кой откъде е дошъл. Ето, САЩ за 250 години от една разпокъсана емигрантска територия се превърна в световен хегемон. А ние сме потомци на велики народи като траки и прабългари с хиляди години история, и какво от това?

    Коментиран от #7, #13

  • 7 РУМЕН РАДЕВ - НАРОД КОЙТО НЕ ПОМНИ МИНАЛ

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Айде де, нали ПОМНИМ. Или и ти голям га вадиш като БОКО ХАРАМ ама под юргана.
  • 8 Евтини празноглавци

    1 1 Отговор
    На слабият моряк му пречат водораслите, на рибаря - вълната, на белот ИГРАЧА - картите, на любовчията кревата или вълната. НА НАС КАКВО ? ТА МЪЛЧИМ ? НЯМА КОЙ ! ЗАЩОТО ВСЕКИ Е ИГРАЧКА В РЪЦЕТЕ НА ВЪНШНА СИЛА И СМЕ БЕЗЗВУЧНИ СЪГЛАСНИ С ПОГЪМНЯВЯЩИ НА П .
  • 9 Вемереоххх

    2 1 Отговор
    Войводоооооо... Има ли някой?
    Кажи нещо бе войводоооооо...
  • 10 НАРОДА е като жената

    3 1 Отговор
    Скачат на РАЗМЕРА. НО размера - ФОРМАТА НЕ ВИНАГИ ОТГОВАРЯ НА СЪДЪРЖАНИЕТО. ПРИМЕР - БОКО ХАРАМ И РУМЕНИГЕ. КАКТО КАЗВАТ - ГОЛЯМ КАТО БИК НО ПОЧТИ ТОЛКОЗ УМЕН. МЪЛЧАТ И СЕ СКАТАВАТ. ТАФТЯНИ , КУХИ, КНИЖНИ ТИГРИ. А СЕ ПЛЮНЧАТ И ДУЯТ ФЕНЕРИ ПО ТРИБУНИТЕ КАТО МЪЖКИ БАБУИНИ. Зоопарк. Менажерия. Горили, Бабуини и безмазъчни маймуни.
  • 11 Гошо

    4 0 Отговор
    Ако имаш да пишеш нещо конкретно и съществено, пиши, в противен случай спри да спамиш секцията с глупостите си!
  • 12 Референдум

    2 0 Отговор
    Да направим референдум, Гърция да се казва ГръНция! Е, правили са хубави грънци хората ся, кви амфори са намерени около Несебър! Смешна работа!
  • 13 Който НЕМОЖЕ и не иска да свърши работа

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    ТЪРСИ ПРИЧИНИ. А КОЙТО ИСКА ДА Я СВЪРШИ, ТЪРСИ НАЧИН. Ако не ти пали колата, пак ли комунистите ....... 30 години само ЛАЙКУЧКИ а какво ни обещаваха за ЕС? Кирпич бетон.
  • 14 Густо Майна

    4 1 Отговор
    Колкото повече с гърците ги бавим (македонците), толкова повече албанско-сръбското решение на проблема приближава! За да има мир по тези земи, независима държава на тази територия трябва да има! Каузата наши или ваши е бита отдавна. И ние, гърци и отчасти румънци(като най-демократизираните нации в региона) сме длъжни да катализираме процеса! Така че, както ние направихме компромис с езика и историята, така мисля и Гърция трябва да направи някакъв с името и... историята!
  • 15 ГОСТ

    4 1 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ РЕФЕРЕНДУМ ГЪРЦИЯ ДА СЕ КАЗВА ВИЗАНТИЯ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: