15 Януари, 2018 11:14 1 520 1

Транспортен хаос в Гърция

  • гърция-
  • транспорт-
  • хаос-
  • стачка-
  • правителство-
  • метро-
  • автобуси

Масова стачка в южната ни съседка

Транспортен хаос в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Стачка блокира транспорта в Гърция. Спряно е метрото в Атина, не се движат и градските автобуси. Анулирани са много полети от всички гръцки летища, стачкуват авиодиспечерите. Почасова стачка е обявена в държавните болници, училища и общините. Протестни демонстрации се организират през целия ден в страната.

Синдикатите призовават гърците за масово участие на протестите срещу проектозакон с нови икономически мерки, който днес ще бъде гласуван в парламента. Предвижда се орязване на помощите за многодетни семейства, както и промени в условията за обявяване на стачки.

Работодателите получават права за масови уволнения на работниците. Приемането на закона е условие от страна на кредиторите за продължаване на финансовата помощ към Атина, посочва БНР. Депутатите от опозицията вече заявиха, че няма да подкрепят мерките и дори ще участват в протестните демонстрации.

Профсъюзите заявяват, че правителството удря по правата на трудещите се на стачка, което е едно от основните им права. Сега за обявяването на стачка е необходимо съгласието на 50% от регистрираните членове. В петък в Гърция вече стачкуваха служителите в обществения транспорт, моряците и лекарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Macedonia

    1 1 Отговор
    Грънция да си решава своите проблеми, не да одим у Нови Йорк за да ни казва как се казвам аз!
Новини по държави: