Last news in Fakti

17 Януари, 2018 17:02 2 877 15

Северна и Южна Корея – под общ флаг

  • северна корея-
  • южна корея-
  • флаг-
  • олимпийски игри

Надежда на Корейския полуостров

Северна и Южна Корея – под общ флаг - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна и Южна Корея са се съгласили да участват под общ флаг на церемонията по откриване на зимните Олимпийски игри, които ще се проведат в Южна Корея през следващия месец, предаде Би Би Си.

Това е пробив в диалога между двете страни, между които напрежението през последните месеци достигна опасно високи равнища. На практика двете Кореи са във война, защото след края на Корейската война през 1953 година подписват примирие, а не мирен договор.

Наскоро Пхенян и Сеул възобновиха диалога след прекъсване от две години. Олимпийските игри ще се проведат между 9 и 27 февруари. Северна и Южна Корея са се съгласили и да участват с един отбор в хокея за жени.

Напрежението на Корейския полуостров достигна високи нива заради ядрени и ракетни изпитания на режима на Ким Чен-ун. Властите в Пхенян бяха заплашени от САЩ с тотално унищожение, ако не спрат провокациите. Северна Корея също отправи заплахи за започване на ядрена война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    36 5 Отговор
    Корейците ще се разберът-рано или късно...Но лицемерите от САЩ не им е изгодно-ще се ровят там до последно-само и само да направят война.

    Коментиран от #2, #3, #8

  • 2 Garrincha

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Факт !!!
  • 3 OMG WTF

    9 27 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    И защо им е война на САЩ точно там? Тия прошляци от Северна Корея нито нефт имат, нито нищо. Докато само си лаят, САЩ няма да ги бутнат. По-скоро путя поддържа огъня като изпраща и петролни танкери на всичкото отгоре. Да не говорим за военна техника. Иска му се фат Ким да пусне някоя ракетка на чичо Доналд, ама няма да го огрее. Онзи може да е дебел, ама не е тъп. Знае че атакува ли пръв и край с него...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Реално

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "OMG WTF":

    За да запълнят някоя от бюджетните си дупки-че с този космически дълг няма как да карат вечно. Дълго е за обяснение-затова ти го обяснявам най-простичко-схвана ли?

    Коментиран от #7

  • 5 Бай хой

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "OMG WTF":

    Защото са уроди.
    Защо им беше да бомбардират градове в Европа и да избиват десетки милиони жени деца и старци? Защо им бе нужно да пуснат атомни бомби над градове където няма воени? Защо им бе нужно да разрушат всички градове в Демократична Корея? Защо във виетнам изгориха с напалм стотици хиляди селяни?Защото са сащ и човешкият живот за тях няма значение.

    Коментиран от #10

  • 6 Бесен Язовец

    13 2 Отговор
    Кръвта вода не става колко и да им се иска на САЩ !
  • 7 Паладин

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Като погледнеш какъв процент е "космическия" дълг на САЩ спрямо "вселенския" им брутен вътрешен продукт, ще ти стане ясно, че не е чак толкова голям колкото ви се иска на ляво-сектантите. Ако на теб изтеглен кредит от 100 бона ти се струва нещо чудовищно и непосилно, то за някой с доход от 4000 лева на месец например, такъв кредит не е кой знае какво! Дълго е за обяснение-затова ти го обяснявам най-простичко-схвана ли? :)

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 8 Aham

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Хал хабер си нямаш пич.... Цял свят разбра, че СК е един китайски пудел и правят каквото им кажат китайците. Това се използва за натиск от Китай върху САЩ, по ред наболели проблеми между двете страни, където сащ са по-прецакани за сега.
  • 9 Кики

    4 2 Отговор
    Не се залъгвайте, че върви към обединение на двете страни. Това е невъзможно докато Ким е жив! Това са само приятелски разговори между съседи за Олимпиадата. Вероятно ще даде време на Ю.Корея да осмислят политика си срещу САЩ и да разберат, че не С.Корея е проблема, а САЩ! Двете Кореи са братски страни, нищо, че системите на управление са различни.
  • 10 СссереМ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Кой?Руснаците ли?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Паладин":

    Икономиката на САЩ е един голям балон който вече е прекалено надут и в най- скоро време ше се спука ама това не означва че дългът ше изчезне има петол има $ и САЩ няма петрол няма $ няма САЩ има електромобили = няма петрол няма $ няма САЩ .САЩ не изнасят нищо друго освен KFS и Кока Кола икономиката им се крепи на вътрешния пазар а $ няма стойност без петрола и ще стане мн.скоро само за WC хартия

    Коментиран от #15

  • 13 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    Само мързеливи пенсионери които през соца са били 5 глуха могат да мразят държавата която ги освободи след 500 г.робство.
    Господин никой си бил,си,и ще бъдеш до края на живота си пускай си US филмчета и мечтаййй
  • 14 Скорпион29

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Паладин":

    Ти що си решил че САЩ си обслужват кредитите точно обратното е от един скачат в др.и само расте а не се смалява и си прщечатат хартийки иа инфлацията расте и мн.дкоро ще има Банкрут през 2009 бяха на почти обявили фалита щото паричките изведнъж изчезнаха.А кофти Русийката има едни там 40 $ милярда колкото БГ.които може да ги опука с някой и др.вагон Злато
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: