16 Февруари, 2018 09:18 4 866 14

Пилотите на руския самолет не знаели какво се случва

  • самолет-
  • ан-148-
  • пилоти-
  • русия-
  • скорост-
  • катастрофа-
  • жертви

Анализираха записите от пилотската кабина

Пилотите на руския самолет не знаели какво се случва - 1
Снимка: БТА/ AP

Записите от черните кутии на разбилия се руски самолет Ан-148 разкриват тревожни подробности за тежкия авиоинцидент. Записът от пилотската кабина доказва, че пилотите не разбират причините за проблемите, свързани с определянето на скоростта на самолета.

Основната версия на разследващите за катастрофата е свързана със скоростта на машината. Според службите пилотите реално не знаели с каква скорост лети самолетът, което може да е довело до рязката загуба на височина. Устройствата, показващи скоростта, са давали невярна информация, а това може да се дължи на обледеняване на системите.

Пилотите са виждали различни индикации на скоростта на дисплеите. Те се опитват да решат проблема, увеличавайки скоростта и наклонявайки носа надолу. Сблъсъкът със земята се случва под нечленоразделните викове на пилотите, пише „Комерсант“.

Всички 71 души на борда загинаха при инцидента. Властите отхвърлят версията за терористичен атентат. Самолетът падна в Подмосковието няколко минути след излитането си. В района на катастрофата беше предприета мащабна операция по събиране на отломките и идентифициране на жертвите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпчо

    2 19 Отговор
    Това е пълна глупост. Това да не е планер - безмоторен самолет, че да увеличаваш скоростта, чрез натискане лоста надолу?
    Тук се форсират двигатели мисля!!!!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 правилно име

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъпчо":

    Добре си се оприличил в това име... :D
  • 3 Некомпетентност

    6 14 Отговор
    Трябвало е да станат миньори, а не пилоти. Каква сволоч.

    Коментиран от #11

  • 4 СссереМ

    7 16 Отговор
    Така се получава като се прекали с бояришника.
  • 5 Гоуст

    7 9 Отговор
    Шкумбата: "Пилотите в кабината мъртво пияни и единия намира сила да каже на другия: шшш, я се стегни да не вземем да го ударим тоя самолет. А другият му отвръща: кво ти пука бе, да не е наш"
  • 6 JEEP

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъпчо":

    Точно така се прави. Заменя се височина за скорост. Ако носът е много вдигнат се губи скорост, а от там следва срив на въздушния поток и самолетът пада.
    Лично аз не вярвам на версията за скоростта. Те се мери с т.нар тръби на Пито. Те са няколко двойки, които са дублирани за повече сигурност, а самите те имат собствен подгрев, така че да замръзнат всичките нещо не ми се вярва.

    Коментиран от #8

  • 7 Turimtigo

    3 8 Отговор
    Ясно е че самолета е свален с вълново оръжие , лазер, фазер и т.н. И да има обледеняване това са опитни пилоти и времето е било достатъчно ясно . Те преди това са летели и са преценили,че няма нужда от профилактика срещу обледеняване.
  • 8 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "JEEP":

    Има няколко случая с подобни инциденти в щатите, така че, случват се тези неща.
    В Аржентина пък, мисля че беше, техниците залепили тръбата на Пито със скоч при обслужването и "ефекта" беше същият.

    А по отношение на долният коментар.
    Колкото и да си опитен, маже да сбъркаш. Оценката е субективна.

    Коментиран от #10

  • 9 FUCK OFF

    5 2 Отговор
    ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЕЛЕКТРОНИКА ИМА В СЪВРЕМЕННИТЕ САМОЛЕТИ....
    КОЛКОТО И ОПИТНИ ДА СА ПИЛОТИТЕ,ВИНАГИ МОГАТ ДА СБЪРКАТ...
    А В ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ ВСЯКА СЕКУНДА Е РЕШАВАЩА....

    Коментиран от #13

  • 10 JEEP

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО ВЕЦ":

    Има случай на оси свили гнездо в една от тези тръби. Има случай на запушване на една от тръбите при градушка или силен снеговалеж до колкото си спомням, но това е било в миналото. Сега са разположени една по посока на движението и една обратно + това са и дублирани. Скоча и това, което казваш е вярно, но това е човешка небрежност и няма нищо общо с обледеняването.

    Коментиран от #14

  • 11 Трибестан

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Некомпетентност":

    Е ти го гани па лети!!!
  • 12 БъХъ

    3 4 Отговор
    Да, да не са знаели... В Расиюшка само царь-батюшка Вован знае какво се случва!
  • 13 ИЦН

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "FUCK OFF":

    Я за това си недавам москвичо, нема електроника нема нищо.
  • 14 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "JEEP":

    Никъде не казвам, че е от обледеняването. Него го коментирах отделно, във връзка с другия пост. То има отношение към намаляване на подемната сила основно, а не като допълнителна маса, както някой си мислят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания