Last news in Fakti

17 Февруари, 2018 10:40, обновена 17 Февруари, 2018 10:41 2 758 1

Силно земетресение разлюля Мексико

  • земетресение-
  • мексико

Сеизмолозите са отчели магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер

Силно земетресение разлюля Мексико - 1

Земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер разтърси южните и централните части на Мексико, предадоха световните агенции. Трусът е усетен и в Гватемала. Последвали са 60 вторични труса, а най-силният е бил с магнитуд 5,9, предаде ТАСС.

Към настоящия момент не се съобщава за значителни щети по постройките. Няма данни за жертви. Няма издадена тревога за цунами.

Епицентърът е бил близо до тихоокеанското крайбрежие, на 2 километра източно от град Пинотепа де Дон Луис, на 148 километра югозападно от град Оахака в южния щат Оахака и на дълбочина, според "Ройтерс" 43 километра, а според ТАСС - 10 километра. Щатът Оахака се намира на около 600 километра южно от столицата на Мексико.

На 7 септември трус с магнитуд 8,2 разтресе Мексико и отне живота на 96 души основно в щата Оахака. На 19 септември земетресение с магнитуд 7,1 отне живота на 369 души в страната в деня, в който мексиканците отбелязваха 32-ата годишнина от мощното земетресение от 1985 г., отнело живота на 10 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    1 0 Отговор
    Горките, кофти положение! Дано има минимум жертви, но това са силни трусове и е твърде неприятно какво може да се очаква след тях...
Новини по държави: