17 Февруари, 2018 12:21 7 440 18

Скандал в UK! Българка отказа да наеме британец

  • шофьор-
  • българка-
  • скандал-
  • великобритания-
  • работа-
  • уволнена-
  • пламена иванова

Българката беше уволнена

Скандал в UK! Българка отказа да наеме британец - 1
Снимка: Shutterstock

Британец получи отказ да бъде нает на работа в родината си, защото е... британец. За необичайния случай съобщи британското издание „Метро“. Консултантка по наемане на работа от България беше уволнена заради скандала.

39-годишният Майкъл Фаулър, шофьор на тежкотоварни автомобили, кандидатствал за работа във фирма, чиято централа се намирала близо до дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отказ с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци.

Компанията обяви, че е „напълно шокирана“ от действията на българката Пламена Иванова, която отговаряла за наемане на нови служители. Говорител на компанията Blu Global потвърди, че българката е била уволнена след този случай.

„Нито един кандидат не може да получи отказ заради неговата националност, етническа принадлежност, пол или сексуална ориентация“, посочиха от фирмата. Майкъл Фаулър също остана шокиран, защото от 12 години работил като шофьор и по думите му неговите колеги са от цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    125 2 Отговор
    Да бе,да. Направила е го през главата на шефовете си? "Повярвах" ви. Неискат британци защото сигурно искат два пъти повече пари от нас и източноевропейците.

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 2 Държавата на приматите

    73 4 Отговор
    Британците са големи ревльовци.В България от край време си е така.За влизане в университета,за работа,за помощи,за жилища,винаги българите са втора и трета позиция!!!!
  • 3 Диди

    50 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Глупачка е,как може да даде такава причина,и то писменно.
  • 4 Друг гост

    50 11 Отговор
    Аргументирала се е в писмото като като куха лейка и бивша кифла
  • 5 СтарТИРаджия

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Точно тази фирма, оферира доста добри заплати - около 3-те к евро. Официално!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 СубаруЛе

    26 1 Отговор

    До коментар #5 от "СтарТИРаджия":

    Не съм виждал в Британия да плащат в евро! Пълни глупости пишеш велосипедисте!
  • 7 Кофти

    29 0 Отговор
    Напълно възможно е, да е имало изискване и за някакъв друг език освен английски (примерно ако е шофьор за източна Европа) и те накрая така са го извъртяли, че все едноне наемат британци. Съмнява ме тази, за да бъда на подобна позиция, да е чак толкова куха, но е имала кофти късмет...
  • 8 Димитър Мацев

    16 21 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не,аз вярвам защото когато на нас българите ни се даде малко власт и ние прекаляваме.Показваме просторията си навсякъде по света.
    ..

    Коментиран от #13

  • 9 СтарТИРаджия

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "СтарТИРаджия":

    2600-2700 паунда колко са? За улеснение. Самите те публикуват обяви и в евр. и лири. Аман от залюхани капацитети!

    Коментиран от #10

  • 10 СтарТИРаджия

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "СтарТИРаджия":

    До СубауЛе #6 беше отговора.
  • 11 Айде-айде

    26 0 Отговор
    Каквото и казали това написала.
    Останалото е измиване на ръцете.
  • 12 Стамат

    46 0 Отговор
    Гаранция това е политика на фирмата и жената така е била инструктирана.Ако мине номера.Е този път номера не е минал.И някой е трябвало да го отнесе .И ако има наблизо българин то това ще е той. И спрете да защитавате тези малоумни, мързеливи и крадливи западно европейци (неосъзнати пе..дали)Не разбрахте ли че не ни зачитат никъде защото ние сами си пречим .Трябва да се държим и подкрепяме като българи към българи.
  • 13 Соло

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "Димитър Мацев":

    Простор си ти Митко.Като не ти харесва да си българин отиди и се изплюй в лицата на майка си и баща си , изрежи си малко кожа от онази си работа и се махай А ако вече си се махнал повече не се връщай .Писна ми псевдо българи и предатели да хулят други българи по дефолт без дори да са информирани. Аз също не съм информиран . орките с бг паспорти не се броят.

    Коментиран от #18

  • 14 Жоко

    1 5 Отговор
    Абсолютна патка....
  • 15 Джентълменът русофил

    18 0 Отговор
    Опасявам се, че става въпрос за недоразумение. Повече от убеден съм, че българката не е дискриминирала британеца, а дори напротив, опитала се е да го предпази от дискриминация. Аз самият съм работил като шофьор на тежкотоварни автомобил в UK. Всеки ден товарене и разтоварване около 6 тона храна на ръка на около двадесетина места, забележете в топ централен Лондон, там където навигации не работят, а движението е толкова натоварено, че и с Рено Клио не би искал човек да се набутва в движението. Работата е изключително тежка, изключително изнервена , а парите не са нищо особено. Действително англичани просто липсваха сред шофьорите и с малки изключения всички бяха от Източна Европа. Та съм сигурен, че българката това е имала в предвид, като е отрязал британеца, той и без друго е щял и сам да се откаже(те с тежка работа не се захващат никога). Браво, че са я уволнил и, щом се кланя по този начин на лицемери те и мързеливи британци.
  • 16 юрист

    4 0 Отговор
    Възможно е българката да е знаела, че английската фирма й готви уволнение и умишлено да е написала това на британеца, за да може той да предяви иск към британската фирма. В такъв случай му се изплаща 1 годишната заплата, обявена за позицията, а българката си е отмъстила на фирмата.
  • 17 сигурен

    0 0 Отговор
    Сигурен съм ,че в тази фирма Британец е само собственика.
    Иначе защо ще вкарва българка да вдига телефона.
  • 18 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Соло":

    Много точен отговор! Хареса ми! Нямам какво да добавя даже и да искам! Аман от ревльовци и черногледци в тая България. Че е тежко, тежко е, но ако се отървем от ревльовците поне ще е тихо :)
Новини по държави: