9 Март, 2018 07:04 7 509 23

Американски дрон се приближи до Русия

  • дрон-
  • сащ-
  • русия-
  • черно море-
  • разузнавателен-
  • полет

Опасни маневри над Черно море

Американски дрон се приближи до Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Разузнавателен дрон RQ-4B на американските военновъздушни сили е извършил дълъг полет близо до руските граници, съобщи „Интерфакс“. Безпилотният летателен апарат е летял над Черно море.

По информация на мониторинговите данни дронът е излетял от авиобазата в Сицилия и дълго време е поддържал височина от 16 000 метра. Прелетял е и близо до брега на Краснодарския край.

Изданието посочва, че дронът е летял до морските граници на Русия. Това е вторият подобен случай само в рамките на две седмици, след като на 26 февруари беше забелязан и друг разузнавателен дрон.

Руските медии припомнят, че американски разузнавателни машини почти ежедневно преминават близо до руските граници в Балтийско и Черно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 панов

    32 100 Отговор
    много добре.след руските провокационни полети по българското черноморско крайбрежие,нашите съюзници отвръщат подобаващо

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 2 max

    36 26 Отговор
    Това няма нищо общо с навлизане във въздушно пространство. Нека си лети,на никого не пречи

    Коментиран от #4

  • 3 Spy

    62 12 Отговор
    Не им е пречил за това е летял
  • 4 флай

    45 6 Отговор

    До коментар #2 от "max":

    Пречи! Така тества защитните механизми на отбраната-записва радио, движение и изобщо всяко "размърдване" в радиолокационната борба/Хибини-Иджис/, за да се подготвят за евентуално бъдещ изпреварващ удар. В акъв случай, предполагам няма паника, просто се прилага "тишина в ефир", за да няма какво да се записва. Това са писаните ходове на родения агресор.
  • 5 Чудя се

    13 16 Отговор
    Черно море не е затворено море. Три от крайбрежията са на държави членки на НАТО, и още три на кандидат членки.
    Русия си има своята територия и своите грижи. Те летят също около чужди граници, а имат и нови оръжия да пробиват чужда отбрана.
  • 6 Черноморски

    10 50 Отговор
    Ще затворим излаза на Русия на Черно море. Само пречи и досажда. Нагли са. А знаят добре, че за 24 часа сме в състояние да ги блокираме на док и в Черно и в Балтийско море.

    Коментиран от #7, #14, #15, #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    26 4 Отговор
    И да лете и да не лети - резултата е винаги ще е равнозначен!
    фащ на стъкло!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Да да

    7 23 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ти си от хората които подкрепят КимЧу,ПутЧу,ЕрдогрухЧу само и само да си против американците! Яд те е че не са ти дали виза или че си беден като руснак?

    Коментиран от #22, #23

  • 10 Да да

    6 11 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Недей така сега де! Предстви си че уцелят сина на другарката Курвелия ! После ще трябва да и търпят тъпотиите вместо нас!
  • 11 Варна

    23 4 Отговор
    Доста подвеждаща информация... - "Прелетели близо до Краснодарският край".
    Вземете да отворите картата за да видите къде е Краснодар. Второ вижте къде започват морските граници на руснаците и ще разберете, че това с дрона е ала бала.
    Погледнали са в далечината вероятно брега на Сочи, щото за Новоросийск ще им е малко трудно и това е.
    Чиста пробра присъствие. - "Тук си пуснахме хвърчилото". - Нищо повече.
    Сиреч не се наемайте толкова. - Като се има в предвид че са снимали от международни води ( на майната си от руската,морска граница ) не са направили нищо освен разходи за дрона.
    До колкото съм наясно в денонощието около 6000 души следят и охраняват руското въздушно пространство. Американците добре знаят, че приближат ли прекалено близко дрона ще отиде курбан.
    Около Керченският пролив е съсредеточена много военна мощ както морска така и сухопътна и въздушна. Знаете че има и ПРО освен самолетите. Така че не знам какво могат толкова да видят камоли пък Краснодар....
    Дайте по-кротко да я караме

    Коментиран от #12

  • 12 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    8 11 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Като не разбираш от нещо ,защо се правиш на компетентен да ставаш за смях само.

    Хайде проучи възможностите на Глобъл хоук Блок 40 пък тогава да ни обясняваш

    Коментиран от #13

  • 13 Варна

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Чувствам, че имаш желание да ми обясниш колко са велики...
    И каква голяма работа са свършили с това хвърчило.
    - Пак да ти обърна внимание" че са написали, че прелетял близо до БРЕГА на Краснодарския край.
    Нищо близко няма от морската граница до брега и пак е добре да се огледаш какво велико нещо са направили там САЩ.
    - Може да не съм специалист по въздухоплавателни средства и бойна авиация, но като офицер макар и от запаса мисля, че "поназнайвам" това - онова... Поради тази причина гледай да проявиш уважение и да си по-малко високопарен в приказките си.

    Коментиран от #17

  • 14 Ярослав Станчев

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Черноморски":

    Какъв излаз ще затваряш бе?Това да не ти българския флот с 2 катера?Нато и САЩ не разбраха как руснаците взеха летището в Прищина,не се усетиха как Путин си взе Крим под носа им,а в Сирия не разбраха кога долетяха "Калибрите" той смешника щял да блокира руския флот и да спре излаза на море на Русия.Ти изобщо прочете ли каква гигантска простотия си написал бе?

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Dan

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Аз съм съгласен с теб да го духат америка
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Балканджи Йово

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Черноморски":

    Ти луд ли си бре човече,!?! Смъртта ли си дириш !?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дзоро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    А какво прави щатски дрон окомо границата на Русия? Ами нека и руснаците пратят един мирен кораб на учение близо до щатите даже два и да си пускат дрончета всеки ден, без да навлизат в САЩ граница и ще видиш какъв вой ще нададат медиите? Явно някой кръг базиран в САЩ си мисли, че целия свят е негов и останалите са само слуги.... Нека и Русия, Китай, Иран пратят една ескадра да прави учения в близост до териториални води на Щатите и ще е голям купон в медийните изяви на Пентагона....
  • 23 Дзоро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Сега ще кажеш, че съм руски трол, нали? Просто иьхождам от принципа на огледалото - щом правят нещо, нека се запитат как ще се чувсъвуват ако другите правят същото на тях?!!!! Това трябваше да правят и Винету и останалите нк гробокопачи усвояващи по техни схеми милиарди с годините, но не им пука: как се чувствуват тия българи, каго им лапаме парите наготово, пречим им, продаваме и предаваме нна мъки к загуби? Ето точно това никой от тези бандити на постовете не си задава от векове тук - как ще се чувствувам на мястото на тия, които ограбвам и прецаквам, а са ме избрали да защитавам????? Нито и им пука. За да им пука трябва постоянно да са на прага на смъртта и политици, генерали, и шефове на какви ли не агенции и повечето магистрати..... Тогава на границата на смъртта, може да разбере, какво причинява той на другите? Тези не страдат, не ги крадат и убиват, няма как да го разберат.... Същото е и с шефовете в Пентагона - докато смъртта не чука денонощно на вратите им, те няма да се страхуват от това, което причиняват на други по света. За всеки е така. Сития на гладния не вярва....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания