Last news in Fakti

14 Март, 2018 16:45 1 505 0

Да правим търговия, а не война

  • ес-
  • доналд туск-
  • сащ

Доналд Туск призова Доналд Тръмп за преговори

Да правим търговия, а не война - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова САЩ да не започват търговска война с ЕС, съобщи Евронюс.

Туск призова за преговори за изключването на ЕС от списъка със страни, за които вносните мита ще бъдат повишавани. Според него така ще бъде демонстрирано „трансатлантическо единство“.

„Разбирам президентът, когато той се оплаква за твърде много мита между ЕС и САЩ. Ние също не сме щастливи. Преди няколко години ние започнахме търговски преговори със САЩ. Сега ние трябва да се върнем към тези преговори. Нека правим търговия, а не война. ЕС и САЩ трябва да се върнат към преговорите“, заяви Туск.

Той подкрепи и позицията на Лондон, че руските служби най-вероятно са замесени в отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. В ЕС вече има разговори, за това как да се постигне споразумение със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: