Last news in Fakti

16 Април, 2018 20:52 2 940 21

Канада обмисля легализиране на всички наркотици

  • канада-
  • наркотици-
  • легализира

Предложението се обсъжда сред управляващите

Месеци преди Канада да се превърне в първата държава от Г-7, която напълно е легализирала марихуаната, политици в северноамериканската страна призовават за декриминализиране притежанието и употребата на всички нелегални наркотици, пише "Гардиън", цитиран от Канал 3.

Членове на Либералната партия на премиера Джъстин Трюдо настояват правителството да направи още една крачка напред и да декриминализира всички наркотици.

Това е само една от многото идеи, които ще бъдат обсъдени на национална конференция на партията в източния град Халифакс тази седмица.

Някои либерали смятат, че не е правилен стандартният подход към младите, че наркотиците са лошо нещо и е нормално заловените с тях да бъдат хвърляни в затвора.

Според тях налагането на наказания за притежание и употреба на наркотици просто обслужва доходоносния черен пазар, отклонява ресурси от правоприлагащите органи и маргинализира тези, които вече са изолирани от обществото.

Искането за декриминализиране на наркотиците идва на фона на кризата с опиати в Канада и САЩ, която е отнела живота на хиляди хора. През миналата година 4 000 канадци са починали вследствие употребата на опиати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    30 23 Отговор
    това автоматично убива мафията там и хората ще живеят по-добре. Това е правилният подход. Браво!

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Владо Вр

    35 4 Отговор
    Ако пък осигури свободен достъп на наркоманите от България, всяка вечер ще пия по една ракия за здравето на канадците.

    Коментиран от #6, #13

  • 3 началото на края

    38 6 Отговор
    ...след това, ще направят законни и убийствата....и пълен път на естествения подбор !
    Може да им пратим и Бойко за премиер, че по-бързо да ги довърши да се не мъчат !
  • 4 зулус

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Това автоматично убива и хората дето си мислят че ще живеят по-добре.
  • 5 Иванов

    20 5 Отговор
    Канада е богата държава и може да си позволи този експеримент, защото там има психиатрични клиники и метадон в достатъчно количество. Лошото е, че ще се превърне в Мека за наркоманите от всички страни, а това ще доведе до бум от спин и престъпления. Скоро болниците и затворите ще се напълнят, а производителността на труда ще падне, бизнесът ще загуби конкурентоспособност , ще последват фалити, загуба на работни места и снижаване на жизнения стандарт. Накрая Тръмп ще ги анексира и ще си имат работа с луд човек.
  • 6 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Владо Вр":

    Свободния достъп за ВСИЧКИ български граждани е в сила вече повече от половин година , естествено не безкраен , но достатъчен , а и цените на билетите падат всеки ден , тааа , въпрос на желание !!
  • 7 ......

    22 0 Отговор
    Имам племенник наркоман в Монреал, страшно е. Естествено, сега треперя и за моя хубостник там,, който е по-малък от братовчед си. У Кленско всеки втори се друса, няма старо, няма младо, кошмар е. Не съм много оптимист относно легализацията на наркотиците.
  • 8 Да уж

    16 0 Отговор
    Това са последните времена.
  • 9 ха ха ха

    20 0 Отговор
    Останаха ли хора в Канада бе?
  • 10 Живеещ в Канада

    18 0 Отговор
    Преди живее в Монтреал, сега съм по на запад. Последните години е страшно. Джънки-те са навсякъде, няма начин да минеш през центъра и да не замерише на сканкс. От Канада остава само уайт траш и по-тъмно кафяви. Нормалните хора в колата и вкъщи, а и от тях има доста джендъри :(. Бездомници, дрогирани, пияни е най -честото което можеш да видиш, да ровят по кофите за бутилки или за не фокрая изгорял фас.

    Коментиран от #11

  • 11 един

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Живеещ в Канада":

    Взимай си очите човече и бягай!
  • 12 Диди

    12 2 Отговор
    Наркотици не трябва да се легализират.
  • 13 Бладо

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Владо Вр":

    А пък за алкохолиците какво да кажем владо ...
  • 14 разочарован

    15 0 Отговор
    Сега като паднаха визите бях в Ванкувър при един мой познат.Ужас е пълно с депресирани хора,наркомани,пияници,просяци.Стандарта е висок а намирането на работа много трудно.Моя човек каза че до година се махал щял да ходи в Виетнам.Просто положението е трагично няма нищо общо с Канада от преди както е било.
  • 15 канада е номер 1

    4 5 Отговор
    Абе, който иска да се друса се друса, наркотици се намират лесно. Легализирането ще удари мафията, ще паднат цените, а всички дилъри и наркомани ще излезнат на светло, така държавата ще установи контрол.
    При подходяща политика, може да се постигне много за обясняването на вредата от наркотиците.
  • 16 ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧКО

    6 4 Отговор
    ОТКАКТО КАНАДА ДОБИВА И ИЗНАСЯ ОФИЧИАЛНО БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТО ВЕЧЕ БЛИЗО 25 ГОДИНИ КОЕТО СПОРЕД НАШИЯТ ПЕЧАТ Е 8 ТОНА, :-) А КАКТО ЗНАЕМ ТЕ НЕ ЛЪЖАТ.
    И ОТ ТОГАВА КАНАДА ПЛАЩА НА СВОИТЕ ПОДАННИЦИ ПО 4000 КАНАДСКИ ДОЛАРА, НА ВСИЧКИ КАНАДЦИ ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДА ЛИ РАБОТЯТ ИЛИ НЕ.
    .
    ХАЙДЕ СЕГА ВИЖТЕ КОЛКО Е ДЪРЖАВНИЯТ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ НА РОСИЯ.
    .
    :-) МАЙЙЙ МААААААЛКО СТЕ УДИВЕНИ
  • 17 некойси

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Абсолютно, ако търговията се вкара в регулации направо си решават проблема с дилърите.
    По време на сухия режим в САЩ се е пиело най-много :)
  • 18 Няма ме

    5 2 Отговор
    Със или без легализация наркомани винаги ще има.Защо да се създава мафия и да влизат да пълнят затворите като може да се легализира и държавата да прибира печалбите от опиати.
  • 19 гамена

    4 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА НАРКОМАНИТЕ. А бе вие нормални ли сте, каква легалност за наркотиците, луди ли сте, майко мила света изперква, ужас. Тези либерали в Канада ако направят това, заслужават да им се пусне атомна бомба, как е възможно да си го помислят, та наркотиците унищожават здравето на човека, това е едно огромно зло. Да ти плюя на Амерката, мрете ве идиоти.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Не става въпрос за легализация а за декриминализиране. Няма да вкарват хора в затвора за притежание. В Португалия са го направили и казват че наркоманите са намаляли драстично.
Новини по държави: