7 Май, 2018 13:39 1 727 0

Стотици българи са блокирани на летище в Рим

  • летище-
  • рим-
  • италия-
  • българи-
  • блокирани-
  • чампино-
  • полет-
  • отменен

Стотици български граждани са блокирани в италианската столица

Стотици българи са блокирани на летище в Рим - 1
Снимка: Shutterstock

Около 300 българи са блокирани на едно от летищата в Рим, след като самолетът на обслужващата ги авиокомпания Ryanair не успял да излети рано тази сутрин. Според нашите сънародници полетът е бил отложен заради мъгла. От 8 часа сутринта, когато е трябвало да излетят за София обаче, не им е предложена алтернатива как да се приберат у дома.

„Децата пищят, всички реват! Най-ранният полет, с който може да се приберем в България, е в петък – така ни казаха от летището. Никой нищо не обяснява!“, разказа пред Би Ти Ви Огнян Манолев – един от потърпевшите.

Повечето българи, блокирани на летище „Чампино" в Рим, са били на почивка и казват, че нямат достатъчно средства, за да организират алтернативен транспорт. До момента от компанията превозвач не са дали конкретни предложения.

„Няма нито офис, нито нищо. Дойде една жена, даде ни по една вода и това е. Каза: „Чакайте, ще ви предложат алтернативен вариант за връщане“. А алтернативния вариант е петък“, каза Манолев. На телефоните на компанията не отговаря никой. От българското посолство в Италия обявиха, че знаят за случая и ще се опитат да съдействат.

Българското посолство в Италия е изпратило двама души от българското дипломатическо представителство, които да окажат съдействие на нашите сънародници, изпаднали в затруднение. Посолството ни е влязло в контакт с летищните власти и авиокомпанията и съдейства за осигуряване на алтернативен транспорт на българските граждани до България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: