12 Май, 2018 20:00 4 036 13

Полският народ носи вина за избиването на евреи

  • полша-
  • холокост-
  • евреи-
  • съседи-
  • втора световна война-
  • избиване-
  • проучване

Поляците са предавали своите съседи с еврейски корени

Полският народ носи вина за избиването на евреи - 1
Снимка: Shutterstock

Ново проучване, направено в Полша, показва, че полският народ носи голяма вина за избиването на евреи в страната през Втората световна война, предаде Times of Israel.

Оказва се, че две трети от местните евреи, които са се криели в страната от нацистите, са загубили своя живот заради действията на техните полски съседи. По време на войната милиони евреи са избити, а конфликтът е най-кървавият в човешката история.

Историци от базирания във Варшава Център за разследване на Холокоста срещу евреи са проучили над 1600 страници историческа информация. Изследването е продължило пет години. Според авторите над половин милион полски евреи са били предадени на нацистите от своите съседи.

В няколко от случаите не е имало директно предателство, но информацията на поляците е довела до залавянето на техните съседи и по-късно до убийството им. По-рано през тази година се стигна до скандал между Полша и Израел именно заради Холокоста.

В ябълка на раздора се превърна законопроект, свързан с геноцида над милиони евреи по време на Втората световна война. В Полша вече ще е незаконно поляците да бъдат обвинявани в съучастие в нацисткия Холокост. Израел се противопостави на закона, посочвайки, че Полша носи своята историческа вина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    43 12 Отговор
    факт!!!
    Паляците бяха на страната на хитлер до 1.09.1939 !!!
    Заидно с хитлер те нападнаха Чехословакия през 1938!!!
    Паляците са виновни не само за избиването на евреите си, но и за всичките си беди, като цяло!!!
    От 1612 насам, като са изгорили Москва, си имат проблеми, после Русия им е крива на пиянките полски!!!

    Коментиран от #10

  • 2 goni

    33 4 Отговор
    А! Полша не може да носи вина за каквото и да било!:) Който не вярва да пита САЩ и Канада!:) Те ще му обяснат!:)





    рва
  • 3 Да уж

    20 2 Отговор
    Закон , който не позволява поляците да се обвиняват....!!!!
    Алооо! По образ и по добие на по-голям задокеанските брат поляците демонстрират към демокрацията и свободата, обаче тълкувана само в тяхна полза.
    Че давайте да премахнем всички международни закони и общочовешки норми и да обявим всяка своя нация за неподлежаща на каквато и да било критика по различни въпроси.
  • 4 werth

    10 16 Отговор
    Предавали съседите си.... Алоооо Павлик Морозов предава родителите си! И тук цяло едно поколение е възпитавано с него. Тук също съседи са предавали съседите си, масово. Който се съмнява да изиска достъп до досието си.....
  • 5 Бат Саше

    28 14 Отговор
    Нищо чудно. Всеки, който е наясно с това какво е евреин, би го направил. Евреите са мразени, гонени и избивани, от всички народи по света! Сигурно не е случайно. Та стига с този Хитлер! Добър човек беше, лека му пръст!!!

    Коментиран от #9

  • 6 НКВД

    26 7 Отговор
    Сталин има за какво да ги е трепал! Подло племе полско!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сталин

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Не съм .....
  • 9 Миле

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бат Саше":

    Като Хитлер е бил добър-ходи при него мюсулманска гад лайняна!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 очевидно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    А, евреите, кога ще се и, винят на останалите народи и дуржави, за злините, които са им причкнили ЕВРЕИ??? Палачът Ото Скорцени, Хайдрих, Гьоринг женен за еврейка, Карл Маркс и Фридрих Енгелс,
    Филип Димитров, Солломон Пасси, .Сюллейманн паша.... Хиляди евреи само тук на постове в държавна администрация, а по останалите държави броя им се не знае.... Евреите КОГА ЩЕ СЕ ИЗВИНЯТ ЗА ЗВЕРСТВАТА И МОШЕННИЧЕСТВАТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ЕВРЕИ НАД ОСТАНАЛИТЕ???

    Коментиран от #11

  • 11 очевидно

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "очевидно":

    Или за тях да си позволявст убийства и мошенничество е позволено, понеже Талмуд и книгите им като религия го позволяват и оправдават с Божията воля???
  • 12 очевидно

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Миле":

    Хитлер е австрийско ефрейторче, с майка еврейка. Заминава за Джермани и се включва в НСДП... После с подкрепата на Круп, Тиссен, Майерови редШийлд и други магнати е изтикан до върха... Следват Нощта на дългите ножове, тоест убиване на онези, с кооито е извървял пътя до властта, защото сече е нужен на магнатите Адолф Хитлер, мойто ще поведе тълпите да вършат желаното от тях. Кажете един от замесените в световни конспирации, разпалване на войни, подмяна на правителства, изтлчване на фондове да няма връзка с есреи? И да има такива, малцина ще да са. Интересно е кога евреите ще спрат с цирка, че все тях преслефват, а същевременно редица евреи вършат чудовищни престъпления?
  • 13 очевидно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Миле":

    Хитлер не е бил добър. Той е слуга на едрия капитал, издигнат е с подкрепата на германски еереи магнати Тиссен, Круп, Майер, Швеер,.... за да разпали войната, от която те ще печелят... Колосални поръчки на стомана за танкове, оръдия, оръжия, самолети, банкови трансфери, подводници, кораби, облекло.... Милиарди печалби чрез държавни поръчки. Те са евреи. Е, във войната загиват и евреи, не само. Тогавс излиза, че евреи са пращали и евреи в концлагерите. Два вида евреи лк има или е цирк с гези обвинения?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания