Last news in Fakti

13 Май, 2018 16:50 1 179 6

Еквадор може да предаде Асандж

  • джулиан асандж-
  • великобритания-
  • еквадор-
  • убежище

Край на закрилата?

Еквадор може да предаде Асандж - 1
Снимка: Shutterstock

След повече от шест години, откакто Джулиан Асандж намери закрила в посолството на Еквадор в Лондон, създателят на „Уикилийкс“ се намира в опасност от депортация, пише Sputnik.

Коментар, направен през тази седмица от министъра на външните работи на Еквадор Мария Фернанда Еспиноса предполага, че правителството може скоро да отнеме политическото убежище на Асандж, което му даде през 2012 година.

Възможно е и да го предаде на британските и след това на американските власти. В интервю от сряда Еспиноса заяви, че правителството на Еквадор и Великобритания „имат намерението и интереса да решат този казус“.

В края на месец март правителството на Еквадор лиши Джулиан Асандж от интернет в еквадорското посолство в Лондон, където той живее от юни 2012 година под дипломатическа закрила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига бе

    18 0 Отговор
    Ясно, Еквадор ще се продаде на наглосаксите
  • 2 НКВД

    18 0 Отговор
    ЦРУ изнудват Еквадор с ,, пролет"!!
  • 3 А стига бе

    18 0 Отговор
    Те това са западните ценности и демокрация...вадиш им кирливите ризи-и веднага ставаш престъпник..Лицемерието е тотално.
  • 4 ГЛАСНОСТТА - ОСНОВА НА ДЕМОКРАЦИЯТА

    10 2 Отговор
    Свобода на словото ! Ха - ква стана тя ? Даваха ни гластност докато си изпуснем сапунчето . ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЛЪЖА И ИЗМАМА, ТЯ Е ЧИСТА РАЗРУХА И РАЗГРАБЕНА ДЪРЖАВА. СТРАШНО СТАВА ! ДОБРИ НОВИНИ ВЪОБЩЕ НА ДОРИ И НА ХОРИЗОНТА НЯМА. ! А ДА ВИДИМ КОЛКО ЩЕ Е РЕНТАТА ОТ ЗЕМЯТА - ТАМ Е БАРОМЕТЪРА НА КРИЗАТА В ЕВРОПА. ТАМ СЕКНЕ ЛИ КАЙМАКА, Е.ЕМ ТИ Е.А ТИ КАКТО Е КАЗАЛ ПОЕТА ! ДАЛ ША ОДЯ С НАКРИВЕН КАСКИТ И КАЛПАК ?
  • 5 no name no face no number

    10 3 Отговор
    Трябва да се търси алтернатива на този скапан ЕС и прогнили Сащ. Надежда за промяна никаква. От ден на ден По зле става......тъжно
  • 6 по темата

    0 1 Отговор
    Новият резидент на Еквадор е хамериканска подлога, която предадели Асанж, ще получи такъв политически шут, че ще подмине и самата хамерика, за да се спре в Аляска, където да послужи за поколонията напред във времето, като замразен мамун.
Новини по държави: