Last news in Fakti

1 Юни, 2018 19:40 2 409 2

Италия започва свръх социална политика

  • италия-
  • политика-
  • правителство

Новото правителство влезе в длъжност

Италия започва свръх социална политика - 1
Снимка: БТА/AP

Джузепе Конте положи клетва като премиер на Италия, съобщи ANSA.

Новото правителство е заложило в програмата си ревизия на бюджетните правила на ЕС, орязване на данъците и повече социални разходи.

Сега за Конте остава да си осигури подкрепата на депутатите в парламента. Той е подкрепян от групите на „Лига“ и „5 звезди“, които имат сериозно мнозинство.

Новото правителство стана факт три месеца след последните избори. То е известно като „Правителство на промяната“. Правителството излъчи 18 министри, сред които 5 жени.

Лидерът на Движение "5 звезди" Луиджи ди Майо и председателят на "Лига" Матео Салвини ще са вицепремиери. Салвини ще е вътрешен министър и първите му действия ще са срещу имиграцията. Ди Майо поема обединеното министерство на труда и индустрията.

Основната задача на кабинета ще е повдигането на жизнения стандарт в страната. Очакват се нови социални реформи. Конте вече прие от президента Серджио Матарела мандат за съставяне на правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Woof

    9 5 Отговор
    Ниски данъци и високи соц. разходи? Дръж се Мадуро, идем!
  • 2 впечатлен

    0 2 Отговор
    Всички социалисти така започват. Правят се на социални и загрижени за народа си, а след това в зависимост колко време ще се задържат на власт, стой та гледай. Икономиката стремглаво надолу, недоимък, протести, стачки и хайде наново. Странното е, че след резултатите, които наблюдаваме във всички наричащи се социалистически държави, нещата продължават . Поуката е много трудно за възприемане нещо. Все се надяваме, че с гръмки слова и липса на дипломатичност и компетентност може да се гради нещо добро. Веднага се забравя, че всичко е в името на по-добър живот за гражданите на една държава. А не само за определена прослойка. Наглостта е вечна Желанието за експерименти с народа също.
Новини по държави: