16 Юни, 2018 17:10 1 741 2

Португалия легализира лекарства с канабис

  • португалия-
  • канабис-
  • марихуана

В страната вече има плантации, в които се отглежда марихуана за износ

Португалия легализира лекарства с канабис - 1
Снимка: Shutterstock

Португалският парламент легализира лекарствата на основа на канабиса, след като по-рано отхвърли предложенията да позволи на пациенти да отглеждат марихуана за медицински цели у дома, предаде Reuters.

Португалия декриминализира употребата на всички наркотици през 2001 г. и в страната има плантации, в които се отглежда марихуана за износ.

Само една от парламентарно представените сили - Народната партия - се въздържа при гласуването в подкрепа на легализирането на лекарствата, съдържащи марихуана.

За да влезе в сила, законът сега трябва да бъде подписан от президента Марселу Ребелу де Соуза.

Всички подобни продукти ще трябва да бъдат лицензирани от националния регулатор за лекарства, Инфармед - органът, който миналата година разреши на плантация в Централна Португалия да бъде отглеждана марихуана с високо съдържание на психоактивното вещество тетрахидроканабинол за износ.

Португалия, която се намира на брега на Атлантическия океан, разполага с топъл субтропичен климат, с меки зими, топли лета и много слънчеви дни, което я превръща в идеално място за отглеждане на канабис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    4 1 Отговор
    Сега ще има бум на болни, които се нуждаят от обезболяващи и антиеметични средства...
  • 2 СвръхАз

    3 0 Отговор
    А тук, кога?
Новини по държави: