Last news in Fakti

23 Юни, 2018 10:10 36 741 180

Су-57 превъзхожда Ф-35

  • су-57-
  • ф-35-
  • изтребители-
  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • превъзходство-
  • победа

Двете машини са несъпоставими

Су-57 превъзхожда Ф-35 - 1
Снимка: Shutterstock

Военно-промишленият комплекс на САЩ преживява тежка криза. Наскоро Пентагонът призна преимуществото на руските хеликоптери Ми-17 пред американските „Черни ястреби“. „Мишките“ повдигат два пъти повече товар и летят по-високо от западните си конкуренти. Американското списание Military Watch обяви „чиста победа“ за изтребителя Су-57 над Ф-35.

В статията е казано, че макар и двете машини да са изтребители пето поколение, те не са съпоставими по цели и възможности. Любопитна е формулировката, с която американците сега описват своя многострадален Ф-35. Уж това е леко допълнение към Ф-22, който вече не се произвежда.

Съвсем наскоро западната преса писа как Ф-35 ще завоюва „господство във въздуха“ по целия свят. Сега става ясно, че той не може да води ефективни въздушни боеве. Су-57 бие вероятния противник по всички параметри.

Руското „пето поколение“ превъзхожда американските конкуренти и по скорост, таван на височината, системи за следене, оръжие, далечина на поразяване и маневреност. С други думи, Ф-35 по-добре да си остане на летищата и да завоюва господство над хангарите.

Невидимостта на американския боен изтребител, на която залагат в Пентагона, се оказва силно преувеличена. Те, наистина са невидими, но само за натовските радари. Руските системи прекрасно виждат „американските птички“ и при нужда ще насочат ракети срещу тях, пише „Поглед Инфо“.

И накрая Military Watch нанася удар и по американските производители на оръжие. Военните експерти от списанието съветват Турция да купи руски изтребители. САЩ са се доказали като ненадеждни доставчици във всички отношения. Некачественото въоръжение се допълва от ненаситните амбиции на американските държавни чиновници, които искат да „строяват в редици“ купувачите на своето оръжие. Това играе в полза на Русия – все повече страни искат качествено руско въоръжение и задълбочаване на сътрудничеството с нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    40 140 Отговор
    Ами добре, рашките имат 6, а само турците имат 2.

    Коментиран от #3, #44, #74

  • 2 Опа

    194 37 Отговор
    ф 35 не лети. И хамериканците си презнаха.

    Коментиран от #8

  • 3 ЖУКОВ

    143 27 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Ти си простофоб тоест нереализиран русофил ,затова само плюеш

    Коментиран от #4, #5, #140

  • 4 Сланчо

    90 15 Отговор

    До коментар #3 от "ЖУКОВ":

    Простофобията е найстина сериозна болест

    Коментиран от #119

  • 5 Рубладжийче

    45 139 Отговор

    До коментар #3 от "ЖУКОВ":

    Простофилията е иманентна русофилска черта. Кога ще започне серийното производство на Су-то и дали му намериха двигател? И друг път не се изказвай неподготвен.

    Коментиран от #17, #137, #160

  • 6 гост

    134 34 Отговор
    Смятайте такова авторитетно американско списане да ги напише тези неща, колко в действителност са зле нещата. Много по-зле са реално. Краварите въпреки огромният военен бюджет, който е по-голям от всичките бюджети взети заедно по света не може да направи качествена военна техника. Направете сметка за какво точене на държавни средства става на въпрос. Е как няма да имат военно лоби, коуто да държи президентите, като кукла на конци. Тръмп уж се разграничи в началото и спечели изборите защото народа му повярва, че се изтегля от Сирия, Ирак и Афганистан, а то стана точно обратното. И после кажете, че не е кукла конци. А колкото до Ф-35 отдавна специалистите алармират, че тази птичка е много зле. Дори по-зле от ф22, който е мега зле.

    Коментиран от #12

  • 7 Коментар

    104 4 Отговор
    Както Преди Съм Писал.ДАНО НИКОГА Не СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ИЗТРЕБИТЕЛ.ИЗТРЕБВА ПОВЕЧЕ.
    ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ ВЕЧЕ НЕ СА СОЛО.ТЕ "свирят" В СИНФОНИЯ СЪС САТЕЛИТИ,АУАКСИ,НАЗЕМЕНА И КОРАБНА НАВИГАЦИЯ И ПРОТЕКЦИЯ.НЯКОЛКО ИЗТРЕБИТЕЛЯ ВЪВ ВЪЗДУХА ВЕЧЕ СИ ПРЕПРЕДАВАТ ИВФОРМАЦИЯ И СЕ ФОРМИРА ТАКТИКА ВСИЧКО Е МНОГО......АБЕ ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ТОЗИ ПРОЦЕС КОЙ ИЗТРЕБВА ПОВЕЧЕ.
  • 8 Рубладжийче

    42 113 Отговор

    До коментар #2 от "Опа":

    Ти ако не вдигаш самолета не означава, че и Ф35 не лети. Израелците преди месец радтишиха животното Асад и иранските приятели на джуджето с два такива самолета.

    Коментиран от #15, #161

  • 9 Гербераси долни

    118 18 Отговор
    Това ми напомня за проекта за "канцеларски химикал" който да пише в безтегловност(проекта е за милиони и е по поръчка на НАСА)направен е такъв химикал които пише независимо дали е обърнат наобратно идеята е била да се ползва в космоса проекта се води успешен парите са усвоени ,а руснаците просто използвали молив.

    Коментиран от #85

  • 10 Левски

    85 21 Отговор
    отдавна се знае че f-35 може да бъде използван за военнотранспортен самолет и за нищо повече!тоест да превози една ракета на определена височина нещо което разбира се ракетата Сама може да направии от там въпросната ракета да тръгне към целта!но в никакъв случай не трябва да се доближава на по-малко от 1000 километра от бойните действия защото не се знае кой го вижда и кой не! тоест това не е боен самолет а по-скоро военнотранспортен!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Рубладжийче

    38 94 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Това "авторитетно" американско списание постоянно е цитирано от руски пропагандни сайтове. И от руския слугинажа в България като поглед. Инфо. Така, че можеш да си правиш изводите кой и защо го списва.
  • 13 АЙДУКРАТ

    74 22 Отговор
    НАЙ - ПОСЛЕ СИ ПРИЗНАХА ЧАСТ ОТ ИСТИНАТА. А ТАЯ КОЯТО ПРЕМЪЛЧАВАТ Е ЧЕ F35 Е НЕДОВЪРШЕНО КОПИЕ НА ЯК141!!! НДОВЪРШЕНО, ЗАЩОТО ПРЕКЪСНАХА ЕДНОСТРАННО СЪВМЕСНАТА РАЗРАБОТКА С КБ " ЯКОВЛЕВ" , КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ПОЕМАТ ФИНАНСОВАТА СТРАНА НА ДОГОВОРА!!!
  • 14 плевен

    58 12 Отговор
    Тази мода по "невидимите" самолети, които не могат да летят ще свърши.Всички се повлякоха по глупаците от Пентагона , и ще им се наложи да се пренастройват с аеродинамични, въоръжени до зъби изтребители."Боинг" и "Локхиид" нямат вина за тъпите параметри. Освен ,че са алчни.
  • 15 ****

    68 9 Отговор

    До коментар #8 от "Рубладжийче":

    Вярно е,че израелски ф-ки бомбиха в Сирия,но защо Израел са против доставката на С-300 щом са невидими и толкова добри тези самолети,защото небето ще е закрито за тях дори и над Израел,и не ми казвай,че Русия ги е доставила в Сирия .
  • 16 Пешо

    16 18 Отговор
    Аз бих искал да притежавам от двата вида за да видя предимствата и недостатъците на двата вида.
    После си сглобявам най удачния супер самолет
    А бай ти Ердо може да го постигне ако спечели изборите
  • 17 Голям прос

    36 11 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Двигателя със сигурност не е от Ф35 и това го показаха в Сирия преди няколко месеца. Както виждам подготовката ти е над средното ниво
  • 18 НКВД

    40 90 Отговор
    На теория е така, но на практика никой не купува СУ 57 а целия свят чака на опашка за F 35. Я ДАЙТЕ ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ???? Да не би ръждата по руските коли и самолети да се разпространява във въздуха:)Всъщност ръждата е основния проблем за руските машини, знаят го, борят се, но все нещо не достига и ръждата ги побеждава без да ИМА НУЖДА да излети F35 от хангара, не е нужно...:):)

    Коментиран от #20, #22, #168, #177

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ****

    65 10 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    Я кажи кое и къде точно ръждясва руския самолет ?

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ford Prefect

    27 10 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    На тоя мозека му е раждесал шекелите не стигат за ръждопреубразувател!
  • 24 НКВД

    24 80 Отговор

    До коментар #20 от "****":

    Ами всички карахме руски коли и знаем че ръждясват лошо, сега всички минахме на мноого стари западни коли и знаеме че металът произведен на запад е друг. Дори без пари да ни подаряват руски коли ние българите ще откажем защото ръждясва всичко което е произведено в Русия, Китай и Турция. Имаме експонати от бойна техника от Германия от втората световна война без капка ръжда /естествено не в движение/ и вече ''всичко е експонат'' от ''бойна техника'' от съвременна Русия. Всичко руско се е разпаднало за 30-40 год, а немските не-даже има и от първата световна война почти без ръжда, стотици единици самоходни гаубици, естествено не в движение.

    Коментиран от #25, #26, #27, #31, #158

  • 25 ****

    62 9 Отговор

    До коментар #24 от "НКВД":

    Тук става въпрос за самолети,а не за коли ,и не пиши глупусти за да не се излагаш.
  • 26 Бесен Язовец

    83 17 Отговор

    До коментар #24 от "НКВД":

    Мерцедес и Фолксваген не спасиха германците на фронта обаче! Червенито Знаме се вя в Берлин а немско в Москва НЕ!!!

    Коментиран от #36, #47

  • 27 НКВД

    21 69 Отговор

    До коментар #24 от "НКВД":

    Така че Су ще си ги карате вие. Ние българите ще купим 20-30 F35

    Коментиран от #29, #30, #35, #154

  • 28 Ford Prefect

    51 20 Отговор
    Слва на Русия слва ма СССР слава на съвецките ВВС!
  • 29 Hhhhhhh

    19 1 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    Съмнявам се
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ветеран

    37 4 Отговор

    До коментар #24 от "НКВД":

    Сигурно си произведен в Китай ! Мозъкът ти явно е ръждясал !
  • 32 зулус

    25 36 Отговор
    Публикувано във факти.бг: дали му намериха двигател?
    Ама то СУ-то и двигател ли нямало??? представи си ако имаше как щеше да фърчи!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гост

    2 7 Отговор
    Гледайте и мислете !

    https://www.youtube.com/watch?v=OmMzyjFhB94
  • 35 Реалист

    32 3 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    Смесваш реалност и фантазия ! Време е психиатърът да се намеси !
  • 36 патриотъ

    25 47 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Добре, че бяха съюзниците иначе Хитлер щеше да стигне до Владивосток.

    Коментиран от #40, #169, #180

  • 37 гост

    3 3 Отговор
    И на английски ....
    https://www.youtube.com/watch?v=MY5tThFBkMo
  • 38 Рубладжийче

    28 15 Отговор
    Признавам : Су-57 е най-добрия в Света !!!

    Коментиран от #39, #41

  • 39 зулус

    14 8 Отговор

    До коментар #38 от "Рубладжийче":

    от твойта уста каквото и да излезе си е просто лъжа
  • 40 Дядо

    23 10 Отговор

    До коментар #36 от "патриотъ":

    Добре, че бяха руснаците да заплодят баба ти !

    Коментиран от #43

  • 41 Рубладжийче

    13 27 Отговор

    До коментар #38 от "Рубладжийче":

    Руското пето поколение скоро няма да влезе в серийно производство и ще си остане само като опитни образци.

    Коментиран от #151, #173

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 СУ-57

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Не тъжи. Вярно САЩ отдеюи над 720 млрд. военен бюджрт, а ембаргосвсните от ДАЩ и ЕС много малко, но руснаците си поддържат ефективен ВПК. Вижда се, че правят ефективни системи. Явно и американос корпорейшън са като родните управляващи, яко усвояват обществрнни поръчки.... Нашите 30 години папаха колосални пари и не имат и нас и БА за нищо, освен за слуги.

    Коментиран от #51

  • 45 СеСеСере

    10 33 Отговор
    Вече започнаха да поставят СУ35 на бетонни постаменти по селата в южна България, за да могат децата да има на какво да се катерят, като идат на баба си на гости.Всъщност стават и за кенефи.
  • 46 Шулц

    12 14 Отговор
    Ако още имаше кой да прави Месершмити,Юнкерси,Фокета и т.н. и двата споменати горе щяха да изгармят
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тарабойша Хитранов

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "Тест":

    Ти пък си необразован простофоб
  • 49 Хари

    21 32 Отговор
    Ха ха ха .Е тая статия ме развесели много.

    Колко бил хубав Су 57 .ОК ,като е толкова хубав ,защо никой не иска да го купи -два пъти е по ефтин от F 35 STVOL.
    Пълни дилетанти са ги писали тия глупости и напълно игнорира фактите . F 35 два пъти са изпълнявали бойни мисии над Сирия. Като ги виждаха защо не ги свалиха ,куйо ли ми държаха.Ама това го съобщи ZAHAL ,а в Сирия даже и не разбраха какво ги е ударило.
  • 50 Толераст

    20 5 Отговор

    До коментар #43 от "патриотъ":

    Знам те от "Прайда" ,червилото и грима те правят много секси !

    Коментиран от #55

  • 51 Рубладжийче

    14 23 Отговор

    До коментар #44 от "СУ-57":

    Нещо бъркаш, изобщо не тъжа ами пиша конкретно за все още "суровия" прототип на руския самолет пето поколение. Скоро няма да бъде пуснат в серийно производство, това е факт и всички сравнения са просто спекулация и проруска пропаганда. Докато американското пето поколение е факт, дори го продават навън. Вчера и турците получиха първиге два самолета от общо поръчани 100. Израелците, които го Иван от по-рано, пък първи го използваха в реална бойна обстановка с ещу сирийското ПВО и иранците. И това е факт. Дори китайците ще пуснат тяхното пето поколение преди руснаците.

    Коментиран от #58

  • 52 123

    17 16 Отговор
    Ама вие да не би да вярвате на "Поглед инфо"? Та те горките рашки до скоро още разработваха самолет 5-то поколение и имаха огромни трудности. Как става така, че за няколко месеца са го завършили, че даже са изпреварили щатите?
  • 53 Сорос

    27 5 Отговор
    Уволнявам всичките си тролчета заради некадърност и безсилие !

    Коментиран от #57

  • 54 ОМИГОФРЕН

    26 11 Отговор

    До коментар #42 от "Тест":

    Идиот ли си? 1. Карам русска кола, но ще си купя Котса, заради разход гориво, не Бенц. 2. Разбирам руски, пиша с грешки, уважавсм руснаците, не им желая злото като много други. 3. Нямам деца, заради вредни слуги на животинскоя ангел Аллх, един ден ще умрат и той заради злото им..... 4. 5.6.7.Нямам руски смартфон, а са донри, не съм стъпвал в Россия, нямам рубли, ни евро. Ганьовец съм.... 8. 9.10.11.12.13....n. Не познавам живота в Россия, но не е какъвто Сороските медии тук го описват, в това съм сигурен. Не познавам и художниците им, но имат отлични, видях техни картини, но нд съм изкуствовед и не задълбавам да ги иьуча. Само идиот може да присмива и отрича цяла и то непознати за него народ и държава, защото и там е като навред, хора всякакви. Руснаците са водещи в АЕЦ и др. неща, но не всеки учен е номиниран. И ако не признаеш, че пращайки войници срещу ИДИЛ, руснаците ти сториха добро, и на плюещите ги тук млекопитаещи, наричани и българи и други, значи и ум нямаш. Е, аз явно не съм русофил по твоите критерии, но не съм и малоумен русофоб. Какъвто и да съм, поне не плюя непознатите, но уважавани от мен рашънс, а доста тук ги осмиват и оплюват, незнайно защо.

    Коментиран от #56

  • 55 Само питам

    8 19 Отговор

    До коментар #50 от "Толераст":

    Не е ли по добре да си кажеш истината и да се пишеш путлераст?

    Коментиран от #68

  • 56 Само питам

    4 14 Отговор

    До коментар #54 от "ОМИГОФРЕН":

    Русофреник?

    Коментиран от #63

  • 57 Само питам

    12 20 Отговор

    До коментар #53 от "Сорос":

    А на проруските тролове дали изобщо им плащат? Защото и за чеп на каца не стават. Неграмотни, злобни и вулгарни. Само с лозунги и псувни не става.

    Коментиран от #61

  • 58 СУ-57

    24 5 Отговор

    До коментар #51 от "Рубладжийче":

    Не сравнявай нещата! Россия и Иран са в икономическо ембарго и от САЩ, ЕС, поради интереси на глобалистите и въпреки трудните условия пак правят... А ние уж сме член на НАТО и ЕС, а массончетата, Соросоидите и ЕС чиновници и местни врагове на постове и чужди враждебни интдреси постоянно ни пречат и вредят.... А лакеите ни от всякакви инстанции им пляскат и им слугуват, мачкайки нас. Нещата са различни.

    Коментиран от #65

  • 59 Kcaniba

    8 33 Отговор
    Това е макет създаден от компютър и става само за учения да си изпробват точността на ракетите .Ако излети изобщо с пълно бойно снаряжение ще се разпадне още във въздуха преди да е налетян от F35.Видяхме турците които направиха на пух и прах руски самолет от който нищо не остана. Ама и те прости ли са?? купуват руски ракети и американски F35 Никой не ще руски боклуци Произведеното в Русия Китай и Турция е второ качество ламарина ''неръждавейка'' хахах:):) Тръмп да ги изкупи за желязо така ще си спести от митата за желязо втора употреба хахаха:):)

    Коментиран от #62, #171

  • 60 РЖД

    28 6 Отговор

    До коментар #42 от "Тест":

    В,,Яндекс,,има добри илачи с/у параноични чворове,САЩ-на емигрантите държат всичко..компютър-българин и агличанин,киното-англиски евриин,водка и телевизия-руснаци,космонавтика-българин и германец,банки и банково дело-еврей..краварите имат една заслуга,и тя е в трепането на индианци..100 милиона,най дългия и смъртоносен холкост в света е произведен в САЩ..виж гинес.
  • 61 РЖД

    18 5 Отговор

    До коментар #57 от "Само питам":

    Питай за КРИМ и КЬОНИГСБЕРГ..що са русски?
  • 62 Русия N1

    19 8 Отговор

    До коментар #59 от "Kcaniba":

    Ти си макет.Виждал ли си руски боен самолет някога ,малък джендър такъв си
  • 63 Олигофрен

    25 4 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    НЕ, ПРОСТО ЧОВЕК....! Любопитно ми е, нолко от плюещите руснаците са ходили на реална война, колко са летели на боен хеликоптер, самолет, колко са замръквали в дива гора дами, преплували река и мокри, без резервни дрехи и правото да запалиш огън за да не те видят, колко са замръквали сред пясъците на пустинята, където първият вятър може да те зарие през нощта с 2-3 метра пръст, колко са почадали в движеща се пясъчна дюна, колко са били отрязвани от шосе с автомобила си след придошла река и течение помитащо и джипове Паджеро като клечки, камо ли Опел Астра, колко са минавали с влак над мост, където някой е поставил ми а и само са ти казали, че няма да гръмне, но не можеш да си сигурен и на господ, камо ли на началници, понеже и сррд тях алщни за кариера и пари не един те предава, колко от вас са реално познаващите добре рисския бит и условия, а не само чели медиите? Да и там има престъпност, мафия, зло, но и добри и почтенни хора има. Защо тогава отричате цяла държава и народ? Та вие не ги познавате повечето там, как ги отричате? За пари троюите или просто така? Предпочитам един точен руснак или американец за приятел, от българин враг.

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Рубладжийче

    9 23 Отговор

    До коментар #58 от "СУ-57":

    На нас ни пречат явни и скрити руски агенти. Руското мекере Радев и назначено бто от него служебно правителство спънаха за 3 години покупката на самолети. Каракачанчето налива пари на руснаците за ремонт на Миг овете, бат'Бойко се прави на ударен, когато стане въпрос за превъоръжаване и започва да иска "лодки и платноходки". Всички те с действията си работят в интерес на Русия.

    Коментиран от #76, #172

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Живко

    12 20 Отговор
    Мокшите си рекламират самовара ама пак никой не го иска

    Ще купи ли Турция Су 57 - да ,колкото го купиха Индия и Малайзия .

    Никой не иска таралясника и никой не вярва на примитивните руски лъжи. Индия си каза " Замолета Су 57 е технологично изостанал "

    Коментиран от #146, #164

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 SAAB

    18 8 Отговор
    Само да питам пожарникарчето..........с " новите " F - 16 / 1970г. / пестициди ще пръскаме над Банкя ........защото става ясно , че и F -35 не става за борба с руските ......
    Я да се изпъчи русенския-македонец и да каже .....:)
  • 70 Yavuz

    15 1 Отговор
    Не се карайте Ердоган ще каже самата истина като инсценират един двубой между Ф-35 и СУ-57,ще прежалят по един изтребител.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Дивуй

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Тест":

    Това сам ли го измисли умнико?
  • 73 Овчар

    15 4 Отговор
    Заблеяха ми СДС -овчиците , свършиха им париците !
  • 74 Агент

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Браво Радане , бързо реагираш !
  • 75 Реалист

    22 2 Отговор
    Решихте всички проблеми в бедна българия и тръгнахте да коментирате военните машини на руснаците и говедарите.Когато българия ще започне да произвежда хеликоптери и изтребители товага може да плюете по руснаците и говедарите.Варете ракия,купете дърва и въглища че иде зима.Руснаците,турците,американците не ги мислете.Те са силни,Вие пък слаби като мишки.
  • 76 СУ-57

    20 1 Отговор

    До коментар #65 от "Рубладжийче":

    Нямаш логика в извода си. Защо ще ни пречат руснаци, след като местните политици имаха задължението да работят за нас и просперитета ни, а работят без ВМРО и неколцина лица други срещу нас? Можеха ли СДС, БСП, НДСВ, ГЕРБ, още преди 15 и повече години да не крадат, а да закупят Юрофайтър, като нови, германски БТР, да поръчат наши разработки, да окомплектоват не избори да крадат милиарди, а нови технологии и на наши учени и фирми? Можеха, но не го зториха, само слугуват и си назначават слугинаж бюрократи на лапачка от Массончетата, турски фирми, наливане в пътни фирми и гета, лъготене и крадене на нас българите от всички били на власт, и за всичкото това зло да няма и един разстрелян от тези разбойници на власт, освен конкурентни лица за да заграбят бизнесите им? И ти твърдиш, че затова са синовни руснаците, а не местните паразити на постовете, слуги на МейсънЛодж, Анкара, Билдерберги, Брюксел, РотШийлд, Шорош, Мърдюк и кой ли не, само не и на нашия интерес? Документи да ми дадеш за връзка с руснаците, няма да повярвам... Защото логиката и фактите доказват обратното - глобалистите за техния световен ред искат да се караме с руснаците, РАЗДЕЛЯЙ И СЛАДЕЙ...!, а не да сме авери. Ти си част от тази зомбирана маса, служеща на този ред. И аз, впрочем, щом плсщам данъци и търпя престъпленията на властта. Но аз мога да продам къща и да съм свободен, но ти служиш убедено на тези, които ни геноцидират, в това е разликата. П

    Коментиран от #78

  • 77 Олигофрен

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "Само питам":

    Аз не съм чалнат, а огорчен. Не се и обиждам. Аз съм това, което останалите създадохте от мен, и фобър и лош и умен и глупав, и знаещ и неук, и вярващ и неверник, прсимист и оптимист. Вече не вярвам нимому, лъган не седнъж и от Акура Мазда Ордмузд, Бог, ангели, човеци. Но и харесвам доста човеци. Аз търся фактите и логиката, която ги обяснява, търсейки тях. Аз уважавам руснаците, но зная, че нечий интерес и там юоже да ме прецака. Уважавам и другите държави, но зная, че някой и там може да ме прецака. Превърнах се в слуга на глупци като теб, от 30 години ви върша добрини, прецаквайки себе си, безплатно, даром, презиран, подигаван, мразен, вършещ ви добро тохава, когато вашите генерали, бивши президенти, министри, депутати ви закопаваха, аз желаех доброто еи. Не бих казал, че съм чалнат, пфосто ЧОВЕЩИНА. но съжалявам, че бях такъв, повечето от вас за 100 лева и по-малко, предадохте доброто, българия, полезното мам, станахте слуги на геноцида ни, вкюючвам реьултатите тук. Да глупак съм, но го знаех и без тен, просто състрадание към теб глупчото и други безразлични. Ако не бях станал глупак, нямаше и да ви има... Просто Човещина. Но дали си е струвало, след като не виждам промяна към доброто ни? НЕ! Тогава ще ида да поспя, 50 годинки.... уморих се от злото, вие го създавате, а аз го страдам, заради продажни лейки. Сънят е сладко нещо. Имате си военни, да ви пазят! Те носят отговорността, това
  • 78 Рубладжийче

    8 17 Отговор

    До коментар #76 от "СУ-57":

    Къде съм писал руснаци? Написал съм руски агенти, а такива са Радев и повечето от правителството. И бат'ти Бойко се гъне като тръстика, щом Путин му свирне и го привика на килимчето, и веднага подвива опашка и му лиже ръцете и други части в знак на покорство. Това са фактите, а пък ти щом вярваш в теориите на конспирацията може да замине за любимата си Русия. От която никой не те е разделял. Самата тя направи всичко възможно да ни отреже от пазарите си още б преди да станем членове на НАТО и ЕС.

    Коментиран от #82

  • 79 Въййййййййй

    6 1 Отговор
    Стига сте стресирали хората с реклама на оръжие и сценарии за войни.В сегашната ера войните са икономически и в нета.Има и локални комфликти пак свързани с икономиката на петрола ,но те са по-скоро за тренировка на войските.С 3 хиляди ядрени ракети Земята ще се изпепели 2-3 пъти глобална война е равно на Армагедон...
  • 80 РЖД

    19 8 Отговор

    До коментар #66 от "Само питам":

    Питай що има само два Су-57 в Крим,и два Су-57 в Кьонигсберг?..Ами с четири Су-57,Путин покрива Е.С..Даже Тереза когато ходи по нужда в WC,се оглежда.

    Коментиран от #81

  • 81 Само питам

    1 7 Отговор

    До коментар #80 от "РЖД":

    Останалите два къде са?

    Коментиран от #101

  • 82 СУ-57

    16 6 Отговор

    До коментар #78 от "Рубладжийче":

    Даже фактите не помниш. Разривът в българоруските отношения бе по дела на СДС бандюжките Костов и др медийно и кукловодите им зад кадър. Руснаците искаха да подобрим отношенията, но еврейчетата Пасси и др., цигането Ваньо и останалите разсипители, вкл. Боко Ипонеца, Цецка законодателка и хиляди хиляди, както и генерали създали и толериращи ВИС, СИК,.... бяха за ЕС зависимост ои нов комунистически диктат, тоя път идващ от ЕК и ЕС чиновници, а не от Кремъл. Ти не искаш да си спомняш фактите, но за теб е щастие да плюеш руснаците дори и неосъзнавайки, че вредиш и на себе си, в бъдеще.... Слугите като теб са докато изпълнят мисията си, после ги изоставят кукловодите им.... Ако напусна България, ще продам къща и бих заминал. Россия би спечелила от това, същество, което може много да стори за хората, ако отиде да живее там, ще е плюс за местните там. Но ти и другите тук няма да спечелите нищо, дори и антибългарите.... Ще започнат свлачища, потопи, може и териториално да се заличи тук. Ще загубите повече. Аз само труда на родители и години пропилян жовот заради врагове ма постове и глупита като теб. Мога да замина по света, но не зная струва ли си?

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Рубладжийче

    5 17 Отговор

    До коментар #82 от "СУ-57":

    Костов затова ли продаде Нефтохима на руснаците? И генералите създали групировките русофоби ли бяха? Кой докара Симо от Мадрид да рестартира АЕЦ-а? Винаги са управлявали проруски мекерета.

    Коментиран от #94

  • 85 нАКа47

    7 18 Отговор

    До коментар #9 от "Гербераси долни":

    Вашите русофилски тъпотии и опорки край нямат. Ако беше малко по-умен щеше със сигурност да знаеш, че така наречената космическа писалка е дело на Пол Фишер и въобще не е финансирана от НАСА. Руснаците също я използват в космическите си кочини закупувайки над 100 бройки още през 1969-та. Молив в космоса е опасен поради свойството на графита да се чупи лесно и да провежда електричество.
  • 86 мел турмей

    5 14 Отговор
    ми с нищо особено, освен по маневреност, само че на кого ли е нужна вече тази маневреност?? имам чувството че руснака освен за маневреността по тези машини, нищо друго не му е приоритет...живеят си в 3/4 поколение и там ще си и останат. Ф-а ще го отстреля преди да ги е разпознал свой/враг на радара....
  • 87 Путь ин

    9 4 Отговор
    Изпълнителният директор на ОКБ Сухой предвижда производство на около 1000 самолета в следващите няколко десетилетия, които ще бъдат произведени съвместно с Индия в пропорция по 200 за Индия и Русия и 600 за други държави. Той анонсира, че индийското участие в проекта е по-скоро във финансов аспект, отколкото в технологичен. Впоследствие Индия се оттегля от проекта като неперспективен. В началото на 2018 г. е съобщено, че поради забавяне при разработването на нов двигател, въвеждането в експлоатация на самолета се отлага с още 3 години.
  • 88 ****

    19 7 Отговор
    Гледам,че много дебили напират пак да надянат феса,само и само да плюят по Русия и по всичко руско.Те и на времето такива мекерета са си продали вярата,и са надянали феса,и приели нови имена и сега изповядват друга религия,ПРОДАЖНИЦИ .

    Коментиран от #89

  • 89 Рубладжийче

    9 21 Отговор

    До коментар #88 от "****":

    А ти и посред лято не сваляш ватенката и ушанката, русофилче. А като става дума за продажници, от 140 години русофилите сте N°1 в тази дисциплина.
  • 90 2с1

    21 8 Отговор
    Су 35 ще помете всички американски самолет чета а за. Су 57 няма какво да говорим. Най добрата авиобаза е Руската

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Само питам

    2 8 Отговор

    До коментар #90 от "2с1":

    Сигурно си някой генерал от авиацията или авиационен експерт?
  • 93 Kcaniba

    12 5 Отговор
    сороснята е в траур!!
    А за статията - все едно съм я писал аз.
  • 94 СУ-57

    12 9 Отговор

    До коментар #84 от "Рубладжийче":

    Кодтов би продал и жена зк за шроститутка, ако някой му плати колкото иска. А, колко е получил не зная, но ВЕРВАЙТЕ МИ!, със сигурност няма да е даром, даже Джордж Стоев описва как след среща с ВЕРВАЙТЕ МИ 800 ФНИ И ЩЕ ВИ ОПРАВЯ!, Ваньо се смъква от Пампорово с куфарче... Не е с банани, със сигурност. Не разчитай на Костпв да ти и каже... Въпфоса е, защо прословутото ни Секюритай, следйки тези неща не наказа извършителите политици, които очевидно нарушаваха писаните от самите тях закони? Уж по конституция всички имаме равни права и задължения, а 28 години на цигани даеаха привилегии и пари, а на българите повечето само пречки и нямаше прокурор да ги обвини, ни съдия накаже, ни военен спре вредите им? Аз мога да ти кажа отговора, който и ти знаеш - куче кокал не пуска. И който седне на пост се заобгражда със свои хора и почва да лапа... БКП, БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, ДПС, .... Тогава как да се защитиш, когато системата държавни инстигуции Република България, работи срещу теб не на пост и власт българин? Ти знаеш ли как? Тиквата сд прави ма светец, тоя лъжец, но по негов мандат спряха дърва за огрев на парализираната ми баба, която има гори, а фирми около Федосова и ДПС сечаха акри с благослосията на Боко? Как да се защигиш от такива като Сергей, Костов, Доган, Бойко и хиляди като тях? Защо Правосъдидие и Секюрито не ги спряха и наказваха? Парата се услади на всички на власт май? За Бог говорят, а на Моммон служат?
  • 95 асдасд

    13 18 Отговор
    Трябва да си много луд и бавноразвиващ се ,за да си мислиш ,че Русия може да е по-напред от САЩ.Русия е една бедна и недоразвита страна,докато САЩ са най-богатите и развити ,както са й върха на технологията.
  • 96 Nerazbirasht

    2 4 Отговор
    Не разбирам защо не си купим рафал. Обаснетеми.по добър от всички шайби в небето.
  • 97 Молотов и Серпов

    10 12 Отговор
    Русия кУга ще се научи да прави самолети ?

    Никога

    Индия каза , че Су 57 не струва
  • 98 САЩ

    10 11 Отговор
    По-комична статия отдавна не бях чел 😂
  • 99 Толераст

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "Само питам":

    Как няма да знаеш , нали сме двойка скъпа !
  • 100 Morgoth

    10 3 Отговор
    Като гледам колко хора и колко много разбират от бойна авиация, направо се чудя защо сме толкова бедни. До сега трябваше да сме изкарали български изтребител от 6-то поколение ;)
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 222

    11 18 Отговор
    Руската конкуренция безспорно е безинтересна на САЩ.Руснаците закъсняха с 20 години с тоя СУ-57 и колко бройки направиха ? Цели 9 срещу 500 от 5то поколение на САЩ.Това е комично.Да не говорим че американците след няколко години ще извадят вече от 6то поколение и на бояришниците пак ще им трябват около 20-30г. да наваксат.Като цяло Америка е с десетилетия напред ,а тази техника която я показват в момента е колкото да държат нивото с един ход пред другите.Реално ако покажат това което имат ,всичко ще млъкне и ще се види че американците са недостигаеми.Както говорителят на локхийд мартин каза :САЩ са десетилетия пред другите страни и имат сила която никой неможе да си въобрази.Тази сила ще я видите само при евентуална война с русия или Китай.Толкова за тази тема.Всичко друго са просто отчаяни напъни на русофилите.Дори самите руснаци нямат такива претенции.

    Коментиран от #107

  • 103 Маниту

    8 2 Отговор
    Абе редакторе, как може да пуснете Марийчето да пише за самолети, много свлихте нивото. Вероятно ще се справя по-добре в нещо като рубриката на Вени.

    Коментиран от #104

  • 104 ТЯ САМО ЦИТИРА АМА АМА ЯВНО ТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Маниту":

    ЧЕТЕШ ПРЕЗ РЕД.....
  • 105 СссереМ

    11 8 Отговор
    Абе държава от 19- ти век да прави самолети,все едно аборигени с бумеранги срещу танкове,ама само копи-пейст от руските сайтове става само за предизборната борба на джуджето,то ако беше така груз200 нямаше да вървят през ден у матушката.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Лесабас

    12 10 Отговор
    Русия си е , Русия англосаксонците да го духат да не си вземем обратно Аляска

    Коментиран от #114

  • 110 Дофтура

    7 3 Отговор

    До коментар #108 от "Велика русия":

    Карлуково кога ви пуснаха нета ?

    Написал си ника на кирилица , а поста на шльокавица -самогон.
    Да те у ушатката фроста
  • 111 kikov

    2 9 Отговор
    Е добре де добре айде да кажем че руските( су та ) са по добри Е, И НАС ТОВА КАКВО НИ ТОПЛИ ДА ПЛЯСКАМЕ ОТ ТРИБУНИТЕ ЛИ ДА МАРШИРУВАМЕ ОТ РАДОСТ ПРЕД КРАСНАЯ ПЛОШАДЕ КО ДА ПРАВИМ ИЛИ ДА ИКОНОМИСАТ ПАК НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ОТ ИЗМЪЧИНИТЕ НАРОДНИ ПАРИЦИ ДЕТО ЧЕРЕЗ РАЗИ СТАТИЯ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ЗАРОВЯТ ПАК НЕСМЕТНИ ПАРИЦИ У РУСКАТА ИКОНОМИКА
  • 112 Грантаджийче

    9 9 Отговор
    Фърчило35 е ПЪЛНА ПОДМЕТКА.
    С по- лоши ретателни характеристики е от 50 годишния Фърчило16.

    Ама бил невидим? Ми той посред бял ден се вижда С ПРОСТО ОКО БРЕ??? Само нощем ли ще воюва???
  • 113 Милен

    10 7 Отговор
    До нквд а западните коли не ръждясват ли само Ауди не гние какви глупости говориш стига с тоя прехвален ф 35не сам нито за Русия нито за Америка съсипаха България
  • 114 Уайът Ърп

    5 7 Отговор

    До коментар #109 от "Лесабас":

    Ама хайде бре, от кога ви чакаме да си я вземете тая Аляска .

    Е тогава какъв бой ви чака, докато не си по*ерете и гащите в гардероба .

    Коментиран от #115

  • 115 Грантаджийче

    9 7 Отговор

    До коментар #114 от "Уайът Ърп":

    Боя го ядат задокеанските говеда, ама иначе - квичат.
  • 116 Опа

    7 7 Отговор
    f 22+f 35=57 платени глупаци
  • 117 Георги

    8 4 Отговор
    Щом Израел го купи значи става те нема се прецакат

    Коментиран от #118

  • 118 Грантаджийче

    7 6 Отговор

    До коментар #117 от "Георги":

    НЕ СА го купували евреите, а СА ИМ ПОДАРЕНИ 6 бракми.

    И както е известно - на харизан кон, зъбите не се гледат.

    Коментиран от #125

  • 119 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сланчо":

    А ти що си ненамериш друга работа освен да лаеш само господин умнофобия
  • 120 Николай

    9 6 Отговор
    😂😂😂✈✈✈ Уникални са ушанките, ама добре че сме ние та поне да могат да четат...
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Грантаджийче

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "Asan":

    За тебе явно са направили.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Георги

    6 6 Отговор

    До коментар #118 от "Грантаджийче":

    Да бе то на тях всичко им е подарено за туй техните ВВС правят на пух и прах арабите с техните викотехнологични бракми руско производство
  • 126 Георги

    9 8 Отговор
    Тея руснаци страшна работа в световен мащаб колко ф 15 ,ф 16 ,18 ф 22 са свалени и колко руски миг и су вижте статистиките и ви става ясно за кво иде реч а тая бракма су 57 нека първо я произведат и тогава да говорят щото Тея две до шест пройки дето ги имат въобще не са това за което се представят

    Коментиран от #138

  • 127 Putin

    8 8 Отговор
    И по какви показатели го превъзхожда? Не е стелт (има намалена радарна кроссекция само фронтално и то с употреба на канарди, които я обезмислят), нито е 5-топоколение, по-скоро 4++. Радарът му е едва второ поколение активно сканиращ, Ф35 е оборудван с далеч по-напреднала технология в това отношение, а качеството на руската сглобка за съжаление ни е познато добре. Американските пилоти летят няколко пъти повече и имат значителен боен опит. Не ги виждам изобщо един срещу друг.

    Коментиран от #128

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Unit

    3 7 Отговор
    Ами да, американците за разлика от всички останали си вземат поука от предишни военни конфликти. Бият винаги с количество, и най-тъжното за братушките е че те нямат нито парите, нито възможностите на американците да ги гонят по количество, но пък за сметка на това стотици американски компании обират руските пари - mcdonalds, coca cola, apple а колко руски компании събират американски пари? Нещо май няма такива...

    Коментиран от #130

  • 130 Грантаджийче

    7 4 Отговор

    До коментар #129 от "Unit":

    Поредната говежда пръдня.
    А говедата откъде вземат парите, от дърветата ли ги берат??

    И руснаците си печатат, тъпако!!!
    А колкото до технологиите - кво стана, говедата прибраха ли си новия самолетопотопач, който не може да ТРЪГНЕ, щото няма двигатели?? А цумволт извадиха ли го от Панамския канал или още го ядат рибите???
  • 131 Вили

    6 7 Отговор
    Руската пропаганда е по дива и смешна от съветската. Отстъпва само на сталинистката.

    Коментиран от #132

  • 132 Грантаджийче

    8 3 Отговор

    До коментар #131 от "Вили":

    А говеждата пропаганда даже не е и смешна!!

    Жалкари, целия свят ви видя какви сте плужеци!!
  • 133 ТОЧКАТА

    9 3 Отговор
    малиииии , не остана място за мен...То от ПРОСТОФОБИ и грантаджии ,човек попада във виртуална реалност......Не оставят модераторите да си изгледат мача и пийнат бирата...ТА ,финансирането на ЕФКАТА е като финансирането на америчкитеТЕЦ в България!!!ЯКО замеряне с пачки!!!!!!Много пачки,много... и договорът е така,,изпипан,, ,че ТЕ винаги ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ...А доказателството за това е МЪЛЧАНИЕТО ПО ВЪПРОСА!!!!!!!!,който се ,,напънаха да решават,,......Та с тъпичкото Ф/35 нещата са същите...ТОЙ НЕ е създаден да воюва а да УСВОЯВА ПАРИ...Разбира се има МНОГО американци ,истински американци , които КАЗВАТ ИСТИНАТА....ноооо ТЕ са врагове!!!!И само благодарение на ,,факти,,,и още няколко сайта разбираме за тях....

    Коментиран от #135

  • 134 Unit

    4 7 Отговор
    Хахаха и мога да изброя поне 5 руски милиардера които живеят и инвестират руските си милиарди в щатите, колко милиардера от соято и да било държава би се заврял във вонящата и все още пълна с крепостни селяни русия? Освен тоалетна хартия да печатат друго не им остава на братушките.
  • 135 Доктор Ох Боли

    1 3 Отговор

    До коментар #133 от "ТОЧКАТА":

    .... ама той мача са предстои.... Ша видиш Вермахта как мачка.... ха ха ха..... Тука не знам само що сравнявате Су -57 с Ф-35...... Важното е сравнение да има..... ха ха ха.... и така..... Зимай бирата и заседай.... тва е мача!....
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 До джендара

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Ти или си много тъп
    Или се мислиш за умен!?!?
    Вапрос Ото си.. е във въздуха и си лети със или без двигател,как мислиш
    Сам си прецени!!!
  • 138 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "Георги":

    Коя статистика да погледнем , бе Гоше?

    Коментиран от #139

  • 139 Георги

    1 4 Отговор

    До коментар #138 от "Голям праз":

    Гоше ще викаш на майка ти ,нали си умен намери си ако не пиши на твойте руски приятели в Кремъл може и да ти отговорят ако не ги е срам
  • 140 Generalissimo FRANCO

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ЖУКОВ":

    За онези от нас, които мечтаят да посрещнат на "Орлов мост" внуците на Жуков, Конев, Рокосовски, Василевски и прочее прославени съветски военачалници, има една неприятна новина : с присъединяването на Македония към НАТО , границите на "Велика Албания" ще се преместят до Кюстендил и
  • 141 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    9 4 Отговор
    Поръчките за Ф 35 по страни
    САЩ -2 456
    Великобритания -130
    Турция -100
    Австралия -100
    Италия-90
    Канада-88
    Норвегия-52
    Израел-50
    Япония-42
    Южна Корея-40
    Холандия-37
    Дания -27



    и сега да погледнем поръчките за Су 57

    Русия- 12
  • 142 Generalissimo FRANCO

    4 3 Отговор
    ..... и руските войски ще се наложи да отстъпят пред смазващата мощ на обединените НАТОвски дивизии, съставени от албанци, косовари, българи и черногорци.... Такова неочаквано развитие на обстановката ще принуди Кремъл да се откаже от плановете си за блицгриг на Балканите по линията Бургас - Кюстендил - Скопие - Белград - Подгорица , и да изтегли силите си към Крим.... Наистина тъжна перспектива за много наши сънародници...
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 запознат

    8 6 Отговор
    Те индийците го тестваха и обявиха за морално и технически остарял, отказаха да участват повече, а руснаците решиха да го спрат, щото не става, нашите тръгнали да правят пропаганда и да го хвалят
  • 145 Гост

    6 5 Отговор
    Ало запознатия със су 57.Като си тъп поне чети.Индийците са искали цялата документация на самолета, и да намалят цената.Руснаците да не са прости като нас да си свалят гащите.Сега ще казват че гроздето е кисело и за това не го искат.
  • 146 Хикс игрек

    2 5 Отговор

    До коментар #67 от "Живко":

    Не е казала Индия това.Това къде го прочете? Дай инфо къде трол селски
  • 147 jforfk

    1 5 Отговор
    Цитирам: Публикувано във факти.бг: Американското списание Military Watch обяви „чиста победа“ за изтребителя Су-57 над Ф-35. Та това не решава ли въпроса зададен в коментарите кой е най добър? Писано е от АМЕРИКАНЦИ, доколко са компетентни само те си знаят. Но и тук във форума едва ли някой е компетентен имайки предвид и руската и американската мания за секретност - данните са засекретени. Пак според американците - Ф 35 е невидим за ... американските радари. Ами като се проектира самолет ПЪРВО се гледа какво има противникът. И се проектира така, че да не се вижда от него. Толкова ли при огромната корупция в Русия и вездесъщото ЦРУ американците не можаха да доставят един руски радар, та да проектират самолета да е невидим за него. Програмата струва десетки млрд. Ако бяха вложили 500 млн за да откраднат руски радар, щеше всичко да си е съвсем наред.

    Коментиран от #148, #152

  • 148 МММ 23

    4 3 Отговор

    До коментар #147 от "jforfk":

    Нали го тестваха в реални бойни условия Израел -2 пъти , даже Ф -35 унищожи ЗРК С 300 ирански

    Коментиран от #150

  • 149 и за какво

    4 0 Отговор
    И за какво е всичкото това въоръжение? Явно ще умират още много хора от оръжие. Някой замисли ли се, че и ние можем да сме сред тях.
  • 150 jforfk

    4 3 Отговор

    До коментар #148 от "МММ 23":

    Първо: С300 е стар модел. Не се произвежда поне от 5 години, А Е ПРОЕКТИРАН ПРЕЗ 70-80-ТЕ ГОДИНИ, ПРЕДИ Ф35. Второ: В тубата се видя, че комплексът не е в боен режим, а в процес на придвижване. Трето: С300 е доставен едва през 2016 година в Иран, а за толкова време не могат да се обучат добре иранците да го ползват. Нещо повече: самият факт, че сега комплекси от този тип не се произвеждат говори, че моделите доставени на Иран са стари и в експортен вариант със занижени характеристики. Четвърто: времето за атака на израелските самолети е много малко: 1-2 минути от границата до момента на поражението. А дори на С300 му трябват 5-10 минути от походно до бойно положение. Иначе Израел, благодарение на добро разузнаване, си е осигурил идеални условия за внезапна атака. И е хванал иранците по "бели гащи". Но това не значи, че радара на С300 не вижда Ф35. И най-после аз коментирах статията и написаното в нея. Това, което твърдят АМЕРИКАНСКИТЕ експерти, специалисти или журналисти. А те сравняват възможностите на Су57 и Ф35. А не С300 и Ф35. А, че конструкторите и проектантите на Ф35 не са си свършили добре работата, КАКТО СЕ ВИЖДА ОТ СТАТИЯТА, е очевидно.

    Коментиран от #153

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Generalissimo FRANCO

    4 1 Отговор

    До коментар #147 от "jforfk":

    Виц : В китайски военнопленнически....лагер,. Тръмп пита Путин : "Колега, вие още ли вярвате, че Америка е главната опасност за Русия ?"....
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Българите

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    "ние българите".Че ти българин ли си

    Коментиран от #155

  • 155 Generalissimo FRANCO

    0 1 Отговор

    До коментар #154 от "Българите":

    Оставете човека на мира - той се взема много на сериозно за да говори от името на всички ни..... Добре е, че има на какво да се смеем...
  • 156 Симеонов

    3 5 Отговор
    "Качествените" руски самолети все още са с двигатели 3++ по простата причина,че четвърто поколение има само за реклама. Скоро няма да има,за пето да не говорим.Руската авиация все още няма изтребител който да излезе на Ф15,камо ли на новите.
    Хитрите и безскрупулни евреи вече купуват на едро Ф35, а те от изтребители разбират и изобщо не обръщат внимание на Су.
    Да не говорим,че Су 57 е опит за аналог на Ф22,не особенно сполучлив,но закъснял с поне 20 г.Ще закъснее с поне още 10 г. защото нямат двигател,компютрите и софтуера са зле и пр. и пр.
    А тогава американците ще са приключили и с шестото поколение изтребители и ще почват седмото.

    Коментиран от #163

  • 157 Koi

    3 2 Отговор
    Ало вижтиса какво пишите суто още се разработва я има два я не ф35 вече е в производство су57 на чертожната дъска а относно кой е по добър пазарът ще покаже ама за сега всички искат ф35 а относно ми17 който е 50годишен да го сравнявате с ново поколение техника граничи с некомпетентност
  • 158 Мерцедес

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "НКВД":

    Я виж немските мерцедеси и тогава ми говори за ръжда , а не случайно и на опелите им виката ръжди , аре отивай да почиваш
  • 159 руския народ

    3 4 Отговор
    Су 57 са хвърлени пари на вятъра . Той де факто не е стелт , радара му е много слаб ,той не може да бъде въоръжен със съвременни оръжия. Струва 67 милиона ,а базовия Ф 35 А 80 . Но разликата във възможностите е огромна и е изцяло в полза на Ф 35
    Да -да пуска варели бомби сигурно може , до там му е силата

    Коментиран от #175

  • 160 Петър

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Ами то Су-57 си има двигател,за самолет 5-то поколение. Това че ти не знаеш че има,не значи че няма. :) Мога да ти кажа и кодовото му име,ама пък що да не те оставя да си го потърсиш сам,а.? Тъкмо малко ще се „образоваш” А за серийно производство,ти не бери грижа. Руснака първо тества по100 пъти всичко,и едва тогава прави серията. Ф-35 като са серийно производство,пък са куци коне,по-добре ли е..? Пак казвам,не е важно колко е голям военния бюджет на една страна,а как се изразходва. Ето го лошия пример,Ф-35...!
  • 161 Петър

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Рубладжийче":

    А,защо сравняваш оръжейни системи с разлика в производството им повече от 30г,а.? Къде е базата за сравнение...ами няма я,нали.! Що не „атакуваха” през руския сектор в Сирия който се охранява от С-400, и забележи... разликата в производството пак е в полза на Ф-35 че е последна разработка,но въпреки това не смеят да минат през сектора на руснаците. Нека бъдем обектив и а не само да се плюем..!
  • 162 Петър

    4 1 Отговор
    Не е въпросът в това дали разбираме от военна авиация,или някой хора си мислят че разбират.. :) Проблемът у нас се състои в това че решението какъв самолет да купим ще е политическо..! Тоест,хора които вобще не са наясно с тактическо-техническите качества на различните самолети ще решават,какъв да бъде. Тук е заровено кучето,момчета. Ако решението се взимаше,или поне имаше тежест на мнението на пилотите,бих бил много по-спокоен че ще е правилно. А сега просто всичко е предрешено,-Ф-16 Втора ръка от Израел... помнете ми думата..!
  • 163 Петър

    3 2 Отговор

    До коментар #156 от "Симеонов":

    Винаги казвам,преди да напишете нещо,поне го проверете така ли е,не е ли така...за да сме обективни най-малкото..! Това че ми пишеш че нямали двигатели 4++,е смешно разбираш ли..! Су-35 е с такъв двигател,и до 2017г тестовете на Су-57 се извършваха с него. По-точно единия беше като на Су-35 а другия „прототипа” От 2018г тестове за двигател не се правят защото летят вече с новия. Общи приказки могат да се пишат винаги,и повечето обичате да ги пишете щото няма нищо конкретно в тях,както и нищо вярно. Ама нали трябва да сте интересни...!
  • 164 Петър

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Живко":

    Живко,мойто момче... февруари месец пак тези същите индийци за които пишеш бяха в Москва,и подписаха предварителен договор за закупуването на 1ескадрила Су-57 при въвеждането му в производство. А сега ти ми кажи защо..? Че нали уж си много „гъст” с индийците. :) Аз ще ти подшушна само, разликата от преференциалната цена само ще е около 1милиард икономий за тях. За другото пак да помагам ли,или ще се сетиш..?

    Коментиран от #166

  • 165 Ivorix

    2 4 Отговор
    Пълен фейк, то онуй азиатското Индо-рашкото не е 5-то поколение, няма разработени инструкции, няма двигатели, за какви характеристики бълнувате, какви сравнения. Тук има пръст Баба Яга.
  • 166 Роко

    3 4 Отговор

    До коментар #164 от "Петър":

    За протокола индийците се отказаха от участие в разработката на Су-57 (който е руско-индийски проект - индусите осигуряват всичко свързано с високите технологи, а руснаците корпуса, двигателя и част от въоръжението) като безперспективен проект (за толкова години руснаците не успяха да направят пето поколение двигател, а след като се опитаха да пробутат съветски оръжейни системи индусите не издържаха да ги правят на глупаци и се отеглиха от проекта). Така че за кви ескадрили става дума?

    Коментиран от #174

  • 167 Townboy

    3 3 Отговор
    За пореден път ще кажа че ако руснаците нямаха по-добри оръжия от САЩ, американците отдавна щяха да ги демократизират като Ирак Либия и много други списъка е дълъг особено в латинска Америка.
  • 168 прокси

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    Чакат на опашка, защото са се минали да платят авансово...милиарди "усвоени", а той все дефекти, хайде още малко увеличаване на цената, то оръдието не стреля и т.н.
  • 169 нтоговедо

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "патриотъ":

    И кога се отвори Втория фронт?
  • 170 Аман от лъжци

    0 1 Отговор
    До Гербераси долни. Е как не ви омръзна да пишите едни и същи простотии и да се надявате, че от неосведоменост някой се вързва. Въпросните писалки са разработени от УСА фирма и не са поръчка на НАСА. Тези писалки могат да пишат даже във вода. НАСА си купува от тях, защото моливът е опасен в космоса. Даже СССР си купува 1000 броя.

    Коментиран от #176

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Рубладжийче":

    Тук вобще не съм съгласен с теб..! Радев беше човека който стартира заспалия проект за нов боен самолет на авиацията ни. А онова мекере Цв.Цв,с 6-те си ап. който бъкел не разбира от самолети но удобно плюе по този който му кажат забави отново процедурата с искането за създаване на парламентарна комисия която отново да разследва вятъра сигурно. До сега пилотите ни щяха вече да се обучават за новата техника,а вместо това още сме в блатото.
  • 173 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Рубладжийче":

    О,не бъди толкова сигурен за неща които няма как да знаеш. Щото после е кофти когато видиш че не само си грешал ами си и много заблуден. Ама пък кво ти пука,нали никой не те знае къв си и можеш да си плещиш глупости когато ти скимне,нали..!
  • 174 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #166 от "Роко":

    Я,пак ...индийци и високи технологий ли написа... :) ха...ха.. сравняваш кон и кокошка ..! Сега,бавно прочети какво ще ти напиша за да го разбереш. Нещата за които пишеш не са се случили тази година а 2017-а..! И пак не така както си мислиш. Проекта в момента си е руски. Индийците бяха се спорузомели да инвестират 300 милиона,в проект за 6 милиарда,и си мислеха че това им дава право да получат като Ноу Хау всички секретни документи и технически нововъведения при изработката му.Освен това искаха да си го правят сами в техни заводи. Руснаците просто им благодариха за техните 300 мил.и си тръгнаха. А договора за който аз пиша,и за който ти не знаеш нищо беше февруари месец тази 2018г. Сега вече индийците не искат да знаят как го правят руснаците,а просто да го имат с преференциални цени,ако е възможно. Сега стана ли ти ясно за какви ескадрили става дума..!
  • 175 IDer

    1 1 Отговор

    До коментар #159 от "руския народ":

    Произведени серйно какво? Макети? Щото едва края на 2017 година след хиляди доработки и ъпдейти го накараха да стреля от бордовото оръдие! Около 2022 се очаква да се завършат и бомбите за него, понеже съществуващите не се побират в отсеците. Да не говорим за постоянните проблеми и откази на жизненоважни системи и проблеми с конструкцията и т.н. Т.е. имаш тестов самолет в серийно производство. Ако не си заравяте главите в пясъка може да прочетете малко преди да подскачате. Пък и "пето" поколение е пресилено за този самолет. Стелта му е кофти - изисква скъпа и изключително честа поддръжка. Другото изискване - свръхманевреност, също липсва, като летящо тухле е. Трябва да може да свали всеки истребител 4 поколение - едва ли ще се справи с МиГ 31. И т.н., не ми се изброяват всички недъзи на "серийния" Ф 35. Ако желаете повече, почетет малко американска преса, не само "Факти".
  • 176 Симо

    0 2 Отговор

    До коментар #170 от "Аман от лъжци":

    Какво е купила Русия бе дебил? Руските космонавти и до сега пишат с пастели, а не моливи.НАСА да си завре химикалката в газа. Русия никога не е купувала неметални от НАСА. Чиста инфо пръдна.
  • 177 АК47

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    Такива глупости скоро не бях чел. Ръждясал ти е горния етяж на тебе от некачествена дрога дето ти подхвърлят
  • 178 Николай

    1 2 Отговор
    Ако ще се купуват самолети не ни трябват силно познати модели за въздушни и наземни цели,като ф16 а шведските грипен и су57 били те и няколко броя,защото са самолети даващи въздушно превъзходство а ф16 са силни за наземни цели,които няма да са ни нужни ако загубим въздушните битки.
  • 179 Необразован

    3 1 Отговор
    Не знам, как хора получили инфо само през нета, са толкова категорични в изказванията си. Всички се основават на някакви характеристики и данни от няколко паднали самолета или ракети или от публикувани технически характеристики, сякаш говорим за кола. Имам чувството, че в разузнаването на всяка една страна са по-малко уведомени от всички коментатори. Аз мисля, че разликата между всички военни технологии в света е не повече от 5%. Мисля и, че официално публикуваните данни са лъжи. Един печели от това, че е скрил 1000 произведени единици, друг от това че е продал 1000. Справка ВСВ, грешка на германското разузнаване срещу Русия или Киевска Рус да я наричам. Лично мнение, ако руснаците бяха толкова слаби и бедни, досега сащ, щяха да ги изядат с парцалите или по-точно да ги демократизират по техния начин. Сащ, строят бази около Русия, не обратното. И тук, моля неграмотните, да не се обаждат на тема Украйна, защото такава държава знаем, от кога и как съществува. Да не се окаже пак, че ръждясалите руски танкове са по-добри от немските, пък вземат да пресекат океана без да искат.
  • 180 ссс

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "патриотъ":

    Съюзници,САЩ продава петрол на Тртия Райх чрез Испания и"неутралния" Франко!?Униформите са"BOSS",повечeто техника"форд"!!! САШ "помага" и на СССР и на Гемания те си правят далаверата!!!Франция пада за 7 дни и става съюзник,цялата френска индустрия машиностоенето работи за Германия!!!САЩ идва в Европа когато червената армия е на границите на Гемания,за да вземе своя дял от Европа!!!Те сега се тупат че са победители те Гемания,а те нямат спечелена война след капитолацията на Гемания,но направиха много поразии на Земята,убиха много цивилни,но Бог вижда!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания