Last news in Fakti

1 Юли, 2018 16:00 1 933 3

Кралството остана без бира в най-неподходящия момент

  • бира-
  • пиво-
  • въглероден двуокис

Падналото производство на въглероден двуокис създаде дефицит на пиво във Великобритания

Кралството остана без бира в най-неподходящия момент - 1
Снимки: Shutterstock

Немислимото се случи във Великобритания – недостиг на някои от най-любимите марки в страната. Причината е рязко падналото производство на въглероден двуокис, използван широко от пивоварите.

Оказа се, че временното затваряне на заводи за производството на този газ в Обединеното кралство и в Европа е довело до намаляване на предлагането точно когато в Англия бирата се харчи като за световно.

Групата Ei, най-големият конгломерат от пъбове в Обединеното кралство, призна преди няколко дни, че в доста от общо 4500-те нейни заведения липсват някои от най-популярните марки. Wetherspoon с нейните над 1000 кръчми, съобщи, че малко преди мача с Белгия някои от пъбовете й са останали без пенлива течност.

„Това се случва във възможно най-неподходящия момент, защото сме в разгара на световното първенство по футбол и на лятото. Хората искат да гледат футбол и да пият бира, затова търсенето скача“, оплакват се жадни клиенти.

Кралството остана без бира в най-неподходящия момент

Затварянето на няколко завода за производство на амоняк и биоетанол, използвани за въглеродния двуокис, удари и Обединеното кралство, което внася една трета от този газ. На всичко отгоре в момента едната от двете фабрики за въглероден двуокис в Англия е затворена за профилактика.

От дефицита на този газ страдат бирите тип lager, за разлика от тези, които са тип ale, уточниха експертите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незнайна

    4 0 Отговор
    Е, те това е трагедия.И в Русия реват,че бирата не им стига. А защо не са се запасили с количества , хич не знам !
  • 2 Bahti

    6 0 Отговор
    Е, да чалмите не пият.
  • 3 простакоФ

    0 0 Отговор
    Точно за такива патологични случаи -лорд Съмърсби е измислил какво???-САЙДЕРЧЕТОООООО !!! Ха наздраве !!!!
Новини по държави: