Last news in Fakti

8 Юли, 2018 14:59 3 587 25

НАТО трябва да изгради отбрана срещу Русия

  • нато-
  • ангела меркел-
  • русия

Ангела Меркел иска отбрана по източния фланг

„НАТО трябва да се съсредоточи върху отбраната по източния си фланг, където ще трябва да изгради отбрана срещу евентуална руска агресия.“ Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Политико“.

Меркел говори в навечерието на срещата на върха на организацията. Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече е определял НАТО като остаряла организация. Има притеснения, че той може да подкопае организацията.

„През последните години предизвикателствата пред НАТО се промениха драстично. Вече е важно фокусът да падне върху отбраната на Алианса. Разбира се, ние искаме отговорни отношения с Русия. За това и продължаваме разговорите в съвета НАТО – Русия. В същото време Алиансът трябва да покаже, че е готов да ни защитава“, заяви Меркел.

Очаква се по време на срещата Тръмп отново да настоява пред страните – членки да отделят 2% от своя БВП за отбраната. Той вее заяви, че не иска САЩ да отделят допълнителни средства за отбраната на останалите страни. В момента Германия отделя 1.21% от своя БВП за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 30 Отговор
    Трябва да се внимава с Империята на злото!

    Коментиран от #2, #25

  • 2 Грантаджийче

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Като няма аргументи и сериозни анализи, остават безкрайните соросоидни простотии.

    баба ви просто е казала : Добре, за да си продаваме колите в Кочината, ще купуваме железария от нея.
  • 3 Хахаха

    30 3 Отговор
    Става въпрос само да се похарчат едни пари 💰.
    Хахаха
  • 4 Тази бабичка

    46 3 Отговор
    скапа Европа, като я напълни с мюслита - терористи и паразити и сега отклонява вниманието с измислена заплаха. Ако има идиоти - да и вярват!

    Коментиран от #8

  • 5 Климбо

    52 4 Отговор
    Не желая НАТО да ме пази от православна Русия а от гостите на тая луда свиня Меркел!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Kcaniba

    10 26 Отговор

    До коментар #5 от "Климбо":

    Според руската пропаганда ние, европейците, трябва да се боим от нашите 3,8% мюсюлмани от населението, в момента, когато днес Русия вече има 12-15%. Знаете ли в коя европейска страна днес живеят 16 млн. мюсюлмани? Не, не във Франция с нейните пет милиона, и не в Германия с нейните четири и не във Великобритания с нейните три милиона мюсюлмани.

    Знаете ли в кой европейски град живеят 1,5-2 млн. мюсюлмани и, предполагаемо, още два милиона мюсюлмани мигранти? Не, това не е Париж с неговите 1,5 млн. мюсюлмани и не е Лондон с един милион.

    Знаете ли в коя европейска държава има осем хиляди джамии? Ако предположите, че това е Русия, сте познали. Държавата с най-голямото количество мюсюлмани и джамии в Европа е Русия. А градът с най-многобройно мюсюлманско население в Европа е Москва.

    Коментиран от #10, #14, #15, #17, #22, #24

  • 7 Kcaniba

    3 18 Отговор

    До коментар #5 от "Климбо":

    През септември 2015 г. в Москва братското трио, което съществуваше тогава и неотдавна отново се обедини: Путин, Ердоган и Абас – в тържествена обстановка откриха новата джамия. Тя няма да спаси милионите московски мюсюлмани, но все пак нейната вместимост впечатлява: в нея има 10 000 места, с което два пъти надминава вместимостта на катедралата „Света Елизабета“ в Кошице, най-големият християнски храм в Словакия.

    Коментиран от #12

  • 8 селфи

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тази бабичка":

    Никой не и вярва, но тя е слугинаж на глобалистите и плямпа програмката си. Нас Русия няма какво да ни притеснява, ние сме окупирани от Джудит мафията и ако дойде може и да ни освободи. Лошото е, че тия дето ни предадоха пак ще се пребоядисат, а трябва да се разстрелят, за да си платят греха! А и има толкова джендъри вече тук, че фуснаците се страхуват да не се заразят и няма да дойдат. От Русия няма опаснлст за Евфопа, но за глобалистите тя е опадност, да им провали плановете. Затова и Меркел и полския Пан и кой ли не реве за руска опасност, а такава няма. Но за нас опасността е тук, в администрацията на република (хахаха.....) България. Във всеки момент може да ни изненада неприятно някое решение.... Единственната опастност от русска страна е ако Пусси Райът дойде тук и увеличи нонткнгента на София Прайд. Колкото до армия, ако и дано никой не напада Рашън, чд ако го погнат насам, ние като верни лакеи в Нато ще ядем бахура, понеже това е целта на Джудит Прайд, да се изпотрепем сами, а кукловодите да лапат пачки и да затрият и Рашънс и Бълхарикус неДжендърс Меннс ънд Гърлс. С е изстрел = 10 заяка.
  • 9 vvvvv

    22 3 Отговор
    Явно липсата на семейство и деца я подлудяват. Трябват и хапчета и почивка. Време е.
  • 10 а според

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    теб дали руснаците биха зачели , че техните мюслита имат права ако ония стъпят накриво ??? и дали властите там биха се поколебали да използват всякакви средства срещу самозбравили се мюслита както се случва в европа ?? а дали в русия мюслитата имат ПОВЕЧЕ права от местните както в момента е в веропа ??
  • 11 Преброяване на бесните язовци

    5 17 Отговор
    На руските футболисти им е много мъчно, че след загубата от хърватите не могат да си тръгнат от Русия
  • 12 селфи

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    А, защо строите храмове? Нали земята е един храм. А го оцвъкаха с мръсотия и войни. И защо българите се отказахте от ТангРа, създателя на вселената и възприехте невинният разпънат от търговци Фарисеи и Садукеи Йисус Навин? Ето, отвън пее един вфабец, един малъг бог, създаден от твореца и помощниците му. Той не строи храмове, а пее и слави гвореца на своя език. Той е истински праведник, светец, той нама корист, просто шее, а храмът му е там под слънцето, по корнизи и храсти... А, хората се затварят в храмовд било джамии, катедрали, кафат се кой е по-правоверен, а всички такива разделят твореца според своята версиа... Славея е по-праведен от всички попове, имами, пастори накуп. Той чисто пее и слави твореца и живота. Той е като децата, непредубеден, неманипулиран. Затова предпочитам да слушам врабци и славеи как пеят, шред поповд, имами и други. Е и чалгарките ме кефят.

    Коментиран от #20

  • 13 Герб

    15 4 Отговор
    НАТО, да се прибере в старите си граници и няма да има никакви опасности. С агресивната си политика да присъства на границите на Русия , нато само е предизвиква да прегази Европа за 24 ч.И познайте дали САЩ 🇺🇸 ще се намесят?
  • 14 Бивш

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Ти през последните няколко години колко време живя в някои от посочените градове, че им знаеш истинската бройка на ислямистите? Аз ще ти кажа, че само в Брюксел са повече от милион или около 35-40% от популацията. Диагноза: Мароканци, Турци от Диарбекирските пещери, Негри от Африка, всите са без сегмент на буталото. Искаш ли да ти намеря квартира в някой техен квартал да те видим каква песен ще пееш след месец хахаха
  • 15 Другите са опасни

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Руските мюсюлмани , подобно и на нашите български мюсюлмани , са култивирани и с добри изградени връзки , на социално и битово ниво с християните. Стотина години това се е изглаждало, ние не сме видели лошо от тях , както и те от нас ,с някои изключения , предимно по възродителният процес. Проблема е с тези пришълци , които разпространяват радикален ислям , и платени от авторитарните държави-терористи , за които човешките ценности не струват нищо , и гледат на нашата територия като на апетитна хапка. С нашите си мюсюлмани ние ще си другаруваме както и до сега

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трол

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Козяшко хохълче, пак дуеш измислени цифри! Населението на Русия е към 150 млн., какви 12-15% мюсюлмани те гонят? Ето ти данни-Оценките за броя на мюсюлманите в Русия варират от 7 – 9 милиона. А сметни украинско чукче колко процента са това. Отгоре на всичко това е население на Руската федерация и те си имат държави и автономни области-Чечня, Татарстан, Кабардино-Балкария и др. Смешко, смешко оо...
  • 18 Kcaniba

    2 7 Отговор
    Руските граждани представляват третият по многобройност контингент сред бойците на „Ислямска държава“ (ИД) и стотици, ако не и хиляди от тези, които когато оцелеят, се завръщат в Русия.
  • 19 fakantanka

    12 1 Отговор
    От Русия ли ще ни пазите паразити гръмогласни когато мюслите ви разцепват анално.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ескимос

    5 0 Отговор
    Докато Русия продава газ на Европа.Това няма смисъл.И двете страни имат изгода но третата яма двете да са добре защото изчезва и се връща към 1915.
  • 22 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Снимаи се цветно няма да е зле да се образоваш
  • 23 Обява

    3 0 Отговор
    Предоставям двора си за американска база. Двора ми е голям и може да побере цял взвод американски войници (като онзи на Оливър Стоун). Нямам претенции дали ще са морски пехотинци, морски свинчета, тюлени, делфини или мармоти. Над гаража имам веранда, на която може да се разположи ПВО, за предпочитане някой "Патриот". В къщи имам изградена РЛС-сателитна чиния прихващаща от XXL до руските самолети в Хмейми. Задължително в гаража един танк Ейбръмс. В процес е изграждането на фортификационно съоръжение пред къщата-разкопал съм плочките, копая ров. Ох, дано се оттърва от ужасната руска заплаха.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Крадец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    За САЩ говориш,нали!
Новини по държави: