Last news in Fakti

11 Юли, 2018 11:37 1 122 1

Мей: Няма да изоставим задълженията си към Европа

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • балкани-
  • задължения-
  • европа-
  • ес

Британският премиер коментира Западните Балкани

Мей: Няма да изоставим задълженията си към Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският премиер Тереза Мей заяви, че благоденствието на Западните Балкани трябва да бъде приоритет на всички европейски държави, но пътят към интеграцията минава през справяне с общи предизвикателства като корупцията, организираната престъпност и тероризма.

Мей подчерта също така, че излизайки от ЕС, Великобритания не изоставя задълженията си към Европа. Историята показва, че стабилни и сигурни Западни Балкани означават по-стабилна и по-сигурна Европа, добави тя.

Затова и британският премиер оповести по-нататъшни мерки в името на сигурността на Западните Балкани, както и увеличаване на финансовата помощ в рамките на 80 млн. паунда. Тези пари ще отидат за укрепване на администрацията в Македония и Черна гора, както и за насърчаване на законодателната реформа в Косово и Албания, а също и за подхранване на бизнес средата в Босна и Херцеговина и Сърбия.

Някои виждат в решението ни да напуснем ЕС знак, че се оттегляме от нашата роля на радетели на сигурността и благоденствието в района, но това изобщо не отговаря на истината, изтъкна Тереза Мей.

Премиерът на Великобритания отбеляза и че днес е била домакин на срещата, за да бъдат обсъдени общите цели, както и общата сигурност и стабилност, просперитет и свобода. Мей добави и че извън ЕС Великобритания ще бъде толкова отдадена при решаването на проблемите на Западните Балкани, колкото е и сега, предаде БНР.

Запитана дали не вдига бялото знаме в преговорите за Брекзит с ЕС, както твърди Борис Джонсън, Тереза Мей отвърна, че Великобритания ще излезе от общия пазар и от митническия съюз, както и ще прекрати свободното движение на хора и юрисдикцията на Европейския съд, но това ще бъде направено по плавен и разумен начин, както и в интерес на всички страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    0 0 Отговор
    Вие най добре се изметете на луната всичко англоезично или на Марс,барабар с евреите и хич недейте на мисли нас да настъпи мир най накрая на тъз хубава земя ви веки веков
Новини по държави: