Last news in Fakti

16 Юли, 2018 17:20 3 502 19

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ)

  • хелзинки-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия

Двамата президенти разговаряха на четири очи в Хелзинки

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Срещата на четири очи между Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки приключи. Тя продължи 2 часа и 10 минути. Следват разговори в разширен състав, отново без присъствието на медии

Президентите на Русия и САЩ водиха разговори на четири очи в Готическата зала при закрити врата.

От членовете на делегациите преди срещата в залата беше само съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

Президентите на Русия и САЩ започнаха преговорите с размяна на кратки приветствия. Путин пръв започна разговора с Тръмп, но в присъствието на медиите каза само няколко думи, отбелязвайки, че се радва да се срещне с Тръмп и възнамерява да обсъди с него руско-американските отношения и световните проблеми.

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ)

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ)

Неговият събеседник също заяви, че е готов да обсъди широк кръг от въпроси - от търговията и военното сътрудничество до отношенията с Китай и натрупалите се за Русия и САЩ проблеми. Тръмп потвърди плана за протичане на срещата - първо на четири очи между него и Путин, после с участието на членовете на делегациите.

В откритата за медиите протоколна част от преговорите двамата лидери казаха точно това, което искаха да кажат, въпреки опитите на журналистите да им зададат въпроси в самото начало на срещата в разрез с установената практика.

В началото на разговорите президентите не се ръкуваха, тъй като се срещнаха и си стиснаха ръцете в друга зала при традиционната церемония за общи снимки, но след кратките изявления Тръмп все пак протегна ръка и Путин я стисна.

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ)

CNN цитира неназован американски правителствен служител, според когото Тръмп е поискал разговор на четири очи с Путин в началото на срещата, за да избегне изтичане на информация, да не позволи на своите съветници да се намесват в обсъжданията, а също да си състави собствено мнение за руския президент и да изгради лични отношения.

Президентът на САЩ определи като "добро начало, много добро начало" срещата си на четири очи с Путин, предаде АР.

Тръмп направи краткия коментар пред журналисти на конферентна маса, заобиколен от членове на американската делегация, в началото на работен обяд след двучасовата среща с Путин, на която освен президентите присъстваха само преводачите им. Белият дом беше предвидил само 90 минути за тази среща на четири очи.

В работния обяд на двамата президенти участват още държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман и други високопоставени официални представители.
От руска страна участват външният министър Сергей Лавров, прессекретарят на Путин Дмитрий Песков и президентският съветник Юрий Ушаков.

Тръмп vs Путин: какво си казаха? (СНИМКИ)

След обяда Тръмп и Путин ще дадат съвместна пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    8 54 Отговор
    Какво да си кажат ? Дончо е строявал Вовата в две редици !

    Коментиран от #2

  • 2 раптър

    37 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ама за да го строява е трябвало да го изчака 45 минути прав с наведена глава!!!Колко и да е неприятно ,началството така се чака и така се показва уважение към него.

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    5 37 Отговор
    Вовата е молил Дончо да освободи запорираните в хамерикански банки, пари на руските-еврейски олигарси. Ноооо, Дончо го е скастрил и му е обяснил,чи тез работи така бързо не стават. Жужи разбира се , му се е извинил и е изразил надежда, че по нататак работата може и да се нареди, Дончо му е казал - ша видим, те това е !
  • 4 Бесен Язовец

    4 27 Отговор

    До коментар #2 от "раптър":

    Ти както винаги пак нищо не си разбрал драги ми каскетчо ! В крайна сметка, така стана, че Жужито е чакал Дончо цял час и половина, чети бе, чети !!

    Коментиран от #7

  • 5 Ганчо

    11 2 Отговор
    Разбрали са се кой откъде да краде и заграбва и толкова.
  • 6 Бесен Язовец

    3 18 Отговор
    Още нещо, Жужи е помолил Трамп, поне за сега Хамерикаците да не започват отново да точат газ и нефт от сланците, оти ако падне пак цената на петролчито до 10-15 долара, рашката ще отиде на кино от 6 до 5, също както сесесерашката ! Дончо му е казал, ок, ще видим !
  • 7 Ford Prefect

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Владимир Путин е ходил на среща за да се посмее не всеки ден виждаш най- известния кумик на планетата!! Много обичам да чета Дъглас Адамс любимият ми автор е ха-ха-ха хахахаха ха-ха-ха

    Коментиран от #18

  • 8 Onq s konq

    21 4 Отговор
    Среща между президентите на държавите с най- големия и с най- малкия външен дълг Русия 40 милярда $vs.САЩ 30 трилионана $ А? А?А? Нещо не чувам НПОто ?
  • 9 Бесен Язовец

    3 12 Отговор
    Дончо покрай Вовката е монстър направо, а и жена му е красавица.
  • 10 ШОП

    5 7 Отговор
    Такава среща до сега не е имала. Първата в историята, в която лидери на Сащ и Русия се срещат на саме без министри и други държавни представители. Не случайно Тръмп намекна преди срещата, че двете държави притежават 90% от ядрения арсенал света. Ако тези двамата се разберат както трябва, ние сме загубени... ще започнат първо с ислямският свят, после ще минат през африка и накрая избирателно ще си изберат кои европейски държави имат право на живот и кои не.

    Коментиран от #11

  • 11 goni

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "ШОП":

    E! Преувеличаваш! Вярно за срещата, ама все пак са присъствали преводачи! Това е интересно, защото съм сигурен че нямат нужда от тях!:) Нито единия, нито другия си признават че нямат проблем с езика!:) Ама, Тръмп няма да си признае че владее руски, а Путин освен немски друг език не владее!:)
  • 12 Възмутен

    2 1 Отговор
    До кога ще драскаш само глупо с ти ? Ставаш противенни на тия на които не си бил до сега

    Коментиран от #15

  • 13 Иванов

    1 11 Отговор
    На тези снимки е пълно с терористи и то от най- висока класа! Сигурно се надхвърлят, кои е избил повече сирийци. Жужи обаче е недостижим в това отношение.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ШОП

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Възмутен":

    Dear Възмутен,
    Всеки световен лидер е длъжен да защитава интересите на своята държава. В момента, тези две държави ако оставят нещата така както са, а именно: ниска раждаемост сред белите, разрастване на исляма в Русия, съответно увеличение на популацията на афроамериканци и латиноси в Сащ, деградацията на бялото население, най силно разпространение на наркотиците и алкохолизма е сред белите и в двете държави. Та тези двамата знаят какво е бъдещето за двете им държави... ако не действат сега, колкото повече го отлагат, толкова по тежко ще бъде. Съжалявам, че те възмущавам, но съм напълно убеден, че всичките тези проблеми са били обсъдени. Как ще се действа за решаването на тези проблеми.... незнам, но факта, Тръмп спомена за тези 90%, ме навежда на мисълта, че иска да ги използва, а не да седи безучастен докато държавата му загива. Толкова!
  • 16 Бизнес

    4 1 Отговор
    Битка на титани. С удоволствие бих гледал запис на срещата, което едва ли някога ще стане.
  • 17 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    ....И какво си казаха??Няма,,ФАКТИ,,.Но дори и само това,което е споменал ,,шоп,, да е било е наистина много нещо и ЯК ПИРОН В КОВЧЕГА НА ГЛОБАЛИЗМА И Сорос.....А значи и на тукашнитемършоци.
  • 18 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ford Prefect":

    Галактическия стопаджия е кникално!!!
    Ма всички се изриедиха на килимчето на Императора!!!
    Дори всесилните хамриканци кацнаха в старата губерния....
  • 19 Джак

    0 0 Отговор
    Явно още няколко пъти по 25 години трябва да минат в България, та да се разсее червената пропаганда. Жалко, колко много хора симпатизират на диктатори.
Новини по държави: