Last news in Fakti

23 Юли, 2018 08:37 1 649 4

Тръмп вдигна мерника на ФБР

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • фбр-
  • разследване-
  • русия-
  • шпионаж

Президентът обвини службите в шпионаж

Тръмп вдигна мерника на ФБР - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп обвини Федералното бюро за разследване и Министерството на правосъдието, че са шпионирали незаконно предизборната му кампания през 2016 година в услуга на кандидатката на демократите Хилъри Клинтън, предадоха американските медии.

Обвиненията на президента срещу ФБР бяха отправени ден, след като Бюрото публикува над 400 страници документи от разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори. Публикацията съдържа искания към съда да разреши следене на сътрудника на Тръмп Картър Пейдж, заподозрян, че сътрудничи на руските тайни служби.

Тръмп обвини ФБР, че е подвело съда, но не представи доказателства за твърдението си. Самият Картър Пейдж заяви пред Си Ен Ен, че твърденията за него са безпочвени: „Това е толкова нелепо. Нямам думи да го опиша. Смешно е!".

Републиканецът Доналд Тръмп спечели президентските избори през 2016 година, нанасяйки шамар на демократите. Те обвиниха щаба му за връзки с Кремъл – нещо, което Тръмп отрича. Американските служби обявиха, че е имало руска атака на изборите за президент. От Москва отричат обвиненията, че са се намесили във вота за държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    12 2 Отговор
    Истинския Руски агент там е баба Хилъри. Що писма , що документи беше оставила "безотговорно" да ги разглежда който пожелае. Сега искат да хвърлят вината на бай дони.
  • 2 плевен

    10 0 Отговор
    От създаването на ФБР та до сега, всички президенти са се страхували панически от шефа на учреждението.Можел е да ги залее с тонове компромати, ама истински.Това явно не важи за Тръмп.
  • 3 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ФАКТ!!!НЯМАТ И ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО СРЕЩУ Русия....И някак ПОТЪНА ,случаят ,,КЕЙМБРИДЖ АНАЛИТИКА,,,..Всичко е по тертипа ТЕРЕЗА Муй и ,,скрипал,,---аларма голяма ,ШОУ, И ПОЛИТИЧЕСКА АГРЕСИЯ..А и истеричен смях на Хилари при УБИИСТВОТО на държавен глава.....
  • 4 Чукча

    0 0 Отговор
    В интерес на истината САЩ не са били никога в по-безпрецедентна политическа криза ....Сега чакаме кого ще бомбят, че шоуто става сериозно.