17 Август, 2018 09:12 1 382 2

Хакери готвят атака срещу банкомати по целия свят

  • фбр-
  • хакери-
  • банкомати

Информацията беше обявена от ФБР

ФБР предупреждава за възможна хакерска атака над банкомати в световен мащаб, съобщи Канал 3.

По информация на бюрото е възможно атаката да бъде задействана в следващите няколко дни и вероятно ще бъде насочена към малки и средни банкови институции, за които се предполага, че имат по-слаба киберзащита, цитират от Дарик.

От ФБР не съобщават детайли около произхода и характера на атаката, но предупреждават, че се извършва чрез зловреден софтуер, който позволява кражба на данни и източване на средства от банковите сметки.

Съветът към клиентите е да променят паролите и ПИН кодовете си, в случай, че не са го правили скоро, а към банковите институции – да обновят антивирусните си системи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    10 0 Отговор
    Значи ФБР и ЦРУ подготвят поредната си измама.Ама предварително пищят-та да хване дикиш...

    Коментиран от #2

  • 2 Баш майстора

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Даммммм":

    Споко, всички знаем, че Путин ще е виновен. Тереза Мей даже вече има реч за като стане.