Last news in Fakti

28 Юли, 2018 14:45 2 008 2

Еквадор няма да предава Джулиан Асандж

  • еквадор-
  • посолство-
  • джулиан асандж

Властите в страната не са се договаря с британските представители

Властите в Еквадор отрекоха информациите, че е било наредено на Джулиан Асандж да напусне посолството на страната в Лондон, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден беше съобщено, че президентът на Еквадор Луис Морено се е разбрал с британските власти за предаването на Асандж.

Основателят на Wikileaks се укрива в посолството през последните 6 години. Той се опасява, че ако се предаде на властите, може да бъде депортиран в САЩ.

"Националното министерство на съобщенията съобщава, че президентът на републиката Ленин Морено не е нареждал когато и да било Джулиан Асандж да напусне посолството на Еквадор в Лондон", се изтъква в изявление на министерството.

Морено отдавна твърди, че присъствието на Асандж в посолството е проблем за неговата страна. Той вече ограничи неговата комуникация с външния свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    5 0 Отговор
    Онзи ден изнасяха големи мебели от посолството, след като обявиха, че ще го предадат - можете да сте сигурни, че Асанж вече не е там ;)
  • 2 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Асандж изкарва ГОЛАТА ИСТИНА на бял свят.....Интересно как след като е прокламирана като ЦЕННОСТ,как се оказва упорито и свирепо преследвана...
Новини по държави: