Last news in Fakti

3 Август, 2018 08:25 1 095 2

Иванка Тръмп: Mедиите не са врагове на народа

  • иванка тръмп-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • миграция
Иванка Тръмп: Mедиите не са врагове на народа - 1
Снимка: БТА/АР

Иванка Тръмп не е съгласна, че медиите са врагове на народа, както често заявява баща й президентът Доналд Тръмп, предаде CNN.

На събитие, организирано от медийния сайт "Аксиос", Иванка, която е съветничката в Белия дом каза, че е била предмет на медийно отразяване, за което знае, че не е съвсем вярно, но добави, че не смята, че медиите са врагове на народа.

Президентът Тръмп определя повечето новинарски медии, че са врагове на народа и редовно обвинява журналистите, че разпространяват фалшиви новини.

Малко след като Иванка изрази това мнение, Тръмп публикува нов туит по темата. "Те попитаха дъщеря ми Иванка дали медиите са врагове на народа. Тя отговори правилно "не". Медиите, разпространяващи фалшиви новини, които съставляват голяма част от пресата, са врагът на народа", написа Тръмп.

Иванка Тръмп също така заяви, че е съгласна с мнението, че с разделянето на деца от родителите им на границата администрацията е "стигнала дъното".

Да гледа как над 2500 деца на мигранти са отделени от родителите им, влезли незаконно в САЩ , е бил "един от най-лошите моменти" за Иванка Тръмп, откакто тя е дошла в Белия дом. Това сподели лично тя.

"Имам много силно мнение по този въпрос и съм много категорично против разделянето на семейства", подчерта Иванка, която е и майка на три деца.

Иванка Тръмп: Mедиите не са врагове на народа

След това тя призна, че имиграцията е комплексен въпрос и припомни: "Аз съм дъщеря на имигрантка", визирайки майка си Ивана, която е израснала в Чехословакия. "Но ние живеем в една правова държава и трябва следователно да бъдем много внимателни, за да не насърчаваме поведения, които излагат на опасност нашите деца", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мба

    2 1 Отговор
    На тая може да се вярва колкото и на тръмпи.
  • 2 чл 1 за Партията още работи

    2 0 Отговор
    Когато медиите са на подчинение и финансиране от една или друга структура, стремяща се към властта, те не са обективни медии. Същото, срещу което недоволства Тръмп е и у нас - 90% от медиите се подмазват на властта и не представят обективно новините. Премълчаването на неудобни събития, също е често срещащо се явление.