Last news in Fakti

5 Август, 2018 17:50 3 633 22

Русия отвърна на американските мита

  • мита-
  • внос-
  • русия-
  • сащ-
  • отговор-
  • стомана

Икономическо напрежение между Москва и Вашингтон

Русия отвърна на американските мита - 1
Снимка: Shutterstock

От днес, 5 август, в Русия влизат в сила митата за внос на редица стоки от САЩ като ответна мярка на руските власти за въведените от Вашингтон мита върху стоманата и алуминия, предаде РИА Новости.

Така с 25-40% се повишават митата за вноса на някои транспортни средства за превозване на товари, петролно оборудване, оптични кабели, строително-пътна техника и оборудване за обработка на метали.

Руските власти са решили да не излизат извън ограничителните рамки на нормите на Световната търговска организация и с помощта на митата ще компенсират 87,6 милиона долара годишно, докато вредата от американските мита за Русия се изчислява на 537 милиона долара годишно.

Останалите 450 милиона долара годишно според правилата на световния орган могат да бъдат компенсирани след три години с допълнителни мита. САЩ си навлякоха гнева на ЕС, Русия и Китай, след като Тръмп обяви повишаване на митата с аргумента, че иска да защити американския бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba оригинал!

    43 14 Отговор
    Путин бави ама не забравя!

    Коментиран от #12, #15

  • 2 СссереМ

    42 13 Отговор
    Браво в най скоро вееме Фащ ще усетят гнева на целият свят!

    Коментиран от #16

  • 3 Бесен Язовец

    25 8 Отговор
    Браво на Путин сега трябва да задейсва и план б,ц,д,е и т.н!
  • 4 JPower

    23 6 Отговор
    Милиарди не милиони!!!! Една статия няма без грешка!!!

    Коментиран от #20

  • 5 Рубладжийче

    9 18 Отговор
    Путин е задействал план "Ы". Сега американците ще умрат от глад а икономиката им ще се срине, понеже на 100% зависи от износа за велика Русия.
  • 6 Borislav Popov

    21 3 Отговор
    Правилата на Световната търговска организация не важат ли и за американците , че руснаците трябва да се съобразяват с тях ?!
  • 7 Borislav Popov

    21 3 Отговор
    «ГЛОБАЛ ТАЙМС»(КИТАЙ): НА ТОЗИ ЕТАП ПОКАЗВАМЕ СДЪРЖАНОСТ КЪМ САЩ, НО УТРЕ НЕ СЕ ЗНАЕ.
  • 8 1944

    6 21 Отговор
    наложили мита за технологични стоки, които не могат да произведат сами? другари, произвеждайте въжета и сапун за лична употреба.
  • 9 onq s konq

    9 17 Отговор
    Тия руски мита НЕ ЗАСЯГАТ АМЕРИКА,защото изброените съоръжения и техника за ЖИЗНЕНО ВАЖНИ ЗА РУСКАТА НЕФТОДОБИВНА ПРОМИШЛЕНОСТ И МЕТАЛУРГИЯ.Ако можеха да бъдат набавени от "вътрешно производство" или от Китай примерно, до сега да е направено 100 пъти.Да,ама Не!Така че те пак ще се внасят безпроблемно от САЩ ЗАЩОТО НЯМАТ СВЕТОВЕН АНАЛОГ,но митата ще бъдат калкулирани в ЦЕНАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ВНОС за Русия.С 2-думи :Америка нито губи,нито печели от въпросните завишени руски мита,но Путин по този начин ще ОТРЕЖЕ ОТ ПЕЧАЛБИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ И ЩЕ НАСОЧИ ПРИХОДИ КЪМ ХАЗНАТА.

    Коментиран от #10

  • 10 Грантаджийче

    25 6 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Мамулче,

    45 години
    РУСНАЦИТЕ ДОБИВАХА ГАЗ И НЕФТ БЕЗ ГРАМ ГОВЕЖДИ ТЕХНОЛОГИИ.

    Не ги мисли!!!

    Обаче говедата ФАЛИРАТ!

    Коментиран от #11, #13, #17, #18

  • 11 Рубладжийче

    5 25 Отговор

    До коментар #10 от "Грантаджийче":

    Абе дръвник, дори вентили за помпи те не могат да произведат евразийските примати. Но идиоти като теб все още вярват, че кат Русия втора няма.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 дебили бол

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Грантаджийче":

    много прост човек трябва да си, честно!
  • 14 Ушанката

    3 13 Отговор
    Вдигане на мита, т.е. ограничение на вноса се налага, когато имаш собствено производство или от къде другаде да доставиш. Шибаният руснак едно копче не може да направи като хората - мита налага! Тъпанари !

    Коментиран от #22

  • 15 СссереМ

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba оригинал!":

    Ами като не искат истинска техника,пупе да им е яко на мужиците,пак ще копат с кирките и лопатите,и отново ще има длъжност "оператор" на РК1.
  • 16 СссереМ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Прекалено си елементарен с 1000-та си ника,лъщиш от всякъде,едни и същи думи,изрази и беден речник .
  • 17 СссереМ

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Грантаджийче":

    Затова след санкциите си признаха че нефтодобивната им промишленост е застрашена,ама ти не си и вдлъбнат ами изтръпнал отвсякъде.
  • 18 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Грантаджийче":

    Ще ти го обясня простичко,точно както би го направил ББ:)Веднъж в зората на човечеството Господ си броял златните пендари и неволно изтървал една на земята.Минал човекът,навел се да я вземе и много се зарадвал.Да,ама повече нищо не намирал и тогава се заел да копае под земята и с много труд да добива злато.Същото е и с нефта-първо се "усвояват" най-достъпните количества на минимална дълбочина.Когато свършат,започва да се сондира все по-надълбоко и във все по-непристъпни места.Та такава е и картинката в Русия-ИЗПИТВА НАЛЕЖАЩА НУЖДА ОТ АМЕР. ТЕХНОЛОГИИ за дълбочинен добив на нефт,защото "ЛЕСНОТО СВЪРШИ"...за 45 години!Отделно пък след като я няма "оная" Източна Европа,от която Русия дереше по 9 кожи,за компенсация трябва да се добива многократно повече нефт защото руснака е ГЛАДЕН.
  • 19 Kcaniba

    7 1 Отговор
    империята на злото фащ!!!
  • 20 Батката

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    Милиони са. Толкованси могат рашките. Изнасят за 540 милиона. Толкова им е сметана стоката.
  • 21 simonm

    0 1 Отговор
    следва отново ВОСР знаете глад мизерия до простотия води
  • 22 Саша

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ушанката":

    Питай майка ти да не те е правил руснак бе!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания