Last news in Fakti

8 Август, 2018 09:07 32 268 91

Какви са шансовете на Су-35 срещу невидимите Ф-22 и Ф-35?

  • сащ-
  • русия-
  • изтребители-
  • шансове-
  • невидими-
  • су-35-
  • ф-22

Руският изтребител има шанс, ако намали разстоянието с другите

Какви са шансовете на Су-35 срещу невидимите Ф-22 и Ф-35? - 1
Снимка: Shutterstock

Руският изтребител от четвърто поколение Су-35 видимо превъзхожда всички западни аналози, но неговата способност да се бори равнопоставено с американските „невидими” изтребители пето поколение Ф-22 и Ф-35 не е ясна. Това пише в National Interest експертът Себастийн Роблин.

Главното преимущество на Су-35 е неговата свръхманевреност. Тя се постига благодарение на неговите двигатели АЛ-41Ф1С, които позволяват на самолета да излиза на много големи ъгли на атака, да изпълнява сложни маневри и с лекота да се отклонява от ракетите на противника. Самолетът е способен да достигне скорост 2,25 Мах, а далечината на полета му може да достигне 4500 километра.

Су-35 може да използва ракети с радиолокационно самонасочване К-77М с обсег до 190 километра. На малки дистанции използва ракета Р-74 с инфрачервено управление, като пилотът може сам да я насочва към целта с помощта на оптическия прицел на шлема. В арсенала на Су-35 има ракета Р-27 със средна далечина и Р-37 с голяма далечина, предназначена за употреба по системи за далечно радиолокационно откриване и въздушни танкери в условията на радиоелектронна война.

Главното средство за борба с „невидимите” самолети в арсенала на Су-35 се явява радарът „Ирбис-Е” с пасивна антенна решетка с електронно сканиране, а също така оптично-локационната система ОЛС-35, включваща термовизор за съпровождане на цели с радиус 80 километра, пише Блиц. Тези фактори позволяват да се твърди, че Су-35 превъзхожда всички западни аналози четвърто поколение, включително американските Ф-15 и европейските „Еврофайтър” и „Рафал”. Според изданието, всички изброени преимущества едва ли ще помогнат на Су-35 в бой с американски „невидими” самолети от пето поколение Ф-22 и Ф-35, които могат да открият руския изтребител на разстояние до 160 километра и да му пуснат залп от ракети.

Су-35 обаче може да даде отпор на Ф-22 и Ф-35, ако по някакъв начин успее да намали разстоянието и да влезе в зоната на действие на визуалното и инфрачервено откриване. Независимо от приведените доводи, окончателно може да се реши въпросът кой самолет е по-добър само при успоредни бойни изпитания, тъй като върху изхода на въздушния бой сериозно влияят и други фактори като спомагателното въоръжение, профила на полета, равнището на подготовката на пилотите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    39 123 Отговор
    Нулеви.

    Коментиран от #12, #81

  • 2 смотаняци краваляци

    151 39 Отговор
    Правилно сте сложили „невидими” в кавички, що и допотопната руска техника ги вижда )))
  • 3 Kcaniba

    47 203 Отговор
    Шансовете на самовара са НУЛА! Това е като всяка руска стока две 00!
  • 4 no name no face no number

    102 40 Отговор
    Невидимите нямат шанс, много фактори играят при един въздушен бой, а при война още повече. Пожелавам скоро да разберем кой кого. Та да може да помагам и аз разбира се да осветлим невидимите.
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    36 161 Отговор
    В стандартната бойна екипировка на руските пилоти вече влиза и памперс, защото американците разработват 6-то поколение самолети, а самоварите са още на 4-то и половина.

    Коментиран от #57, #67, #71

  • 6 евродебил

    58 6 Отговор
    Кат гледам матрялчетата напоследък в т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност", явно вече са ни я натъкмили ТСВ. Който може да купува, дърва, брашно, олио, захар, гориво... жените да плетат ръкавици, пуловери, шапки...

    Коментиран от #40

  • 7 Бай хой

    80 19 Отговор
    Миче ма кви глупости еъсиш чун саба сабахлем? Мчи су 35 има и по мощен радае( засича Ффъечулата от по далечно разстояние и ракетите са му с по далечен обхват. Тъй да се каже предимст вото на крава бойс в далечен бой е остаряла и мухлясала мантеа. Значи сушката превъзхожда тотално фантомите. По всичку параграфи. Факт.

    Коментиран от #11

  • 8 асът на асовете

    119 23 Отговор
    Ракетата с радарно насочване има обхват до 190км, а краварските "невидими" барутници можели да засекат вражески самолет на разстояние до 160км........тука и първолак може да сметне че руснака ще гръмне тъпия кравар преди още оня да е разбрал за него. А в кравария вече отдавна трябва да са разбрали че техните трошляци са невидими само за либийската, сирийската, иракската и разни други нискотехнолочни държавици, ама не и за Русия. Како почне войната и ще ги видите тия скъпи прехвалени таралясници как падат като круши.
  • 9 НКВД

    126 15 Отговор
    Ха-ха-ха ще му пусне залп! и ракетите ли са невидими ха-ха-ха?Ф-35 Може да гръмне Су 35 само ако Суто седи 30 минути за селфи ха-ха хахаха!!
  • 10 Статистик

    72 4 Отговор
    Пак бой, пак оръжие, пак най добрите, пак западен източник и отново водещите в света български военни специалисти!
  • 11 Тракториста

    22 60 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    За радара си прав, щом обектът е открит F 35 пуска ракетата и следи следващите цели. Демек пуща ракетата и забравя, а шофьорът вждругия самолет отива на кино без да е забелязал врага.
    Близък бой няма да има никога между двата самолета , оти за това са му измислили мощен радар на F35 за да унищожи противника на огромно разтояние.

    Коментиран от #58

  • 12 татко ти

    72 19 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Нулеви,нулеви,колко да са нулеви?В Сирия се видя,че Ф22 при среща със Су праска топлинните капани и си бие камшика по най-бързия начин.Та от нулеви шансовете става 50/50,май.А това,че Ф засичал от 160 км.,а Су имал ракета която поразява от 190 км. изби рибата.Май шансовете на Су-то хич не са лоши,в случая.

    Коментиран от #13, #18

  • 13 365

    25 75 Отговор

    До коментар #12 от "татко ти":

    Тази мантра с Ф-22 можете да си я въртите между копейките,а СУ-35 е евтина изработка на изтребител до колкото позволяват възможностите на рашките.Шансовете на СУ-35 срещу Ф-22 или Ф-35 са нулеви ,като руския тостер ще бъде свален много преди пилотът му да разбере за какво става въпрос.Единствения шанс на СУ-то е в близък бой и то с инфрачервения мъ радар ,а това означава ,все едно да търсиш самолет в небето през сламка.Да не говорим и ,че Ф-35 и Ф-22 комуникират с цялата среда около тях като предават и получават данни и ще знаят руския изтребител къде се намира по всяко едно време.А бе като цяло ,СУ-то излезе ли от негова територия става абослютна мишена.

    Коментиран от #15

  • 14 Кютек

    71 13 Отговор
    Само простотия в тоя педалски сайт и ялови джендъри защитаващи западналите гейове.
  • 15 НКВД

    44 7 Отговор

    До коментар #13 от "365":

    Това капитан Пикард от кораба ,,Ентепрайз" ли ти го каза?
  • 16 кирестето

    36 3 Отговор
    T-50 PAK FA ---защо не говорите за този ами ги сравнявате с нашите миг 21-----хахаххаххаха

    Коментиран от #72

  • 17 На шурея шуролинката

    63 9 Отговор
    Много хора забравят нещо много важно! - Първо, американските самолети за да се скрият трябва да носят ракети само във фюзелажа. Самолетът невидим, но ракетите видими! Тоест за да не ги открият самолетите ще трябва да са с малко на брой боеприпаси. -Толкова, колкото се събират във цитираният по- горе фюзелаж. По крилете си няма да носи нищо! Сложи ли нещо на крилете става видим! Второ дори и да пусне ракета (скрита в тялото) вече става видим! За 190 км разстояние Су-то ще има достатъчно време за маневри за избягване на ракетата, която пак повтарям не е никак невидима! По- голям успех ще имат от близка дистанция разчитайки на това, че пилотът на Су-то няма да успее да избегне маневрата. От друга страна Су-то не крие снаряжението си за да бъде невидим и разполага с по- голям брой и разнообразни боеприпаси разположени по фюзелажа и крилата, а това означава тотален превес заради броят възможности, които има за поразяване на целта. Тоест невидимката не е съвсем панацея за Су-тата, защото нямат много шансове.

    Коментиран от #21

  • 18 Borislav Popov

    15 53 Отговор

    До коментар #12 от "татко ти":

    В Сирия се видя, че американците не искат да влизат в открит бой с рушняците. Защо? Има много причини. Видя се също, че ако рушняците поискат да влязат в открит бой с американци, се получават печени вагнеровци на шиш. Същото ще се получи и ако някой самовар директно нападне F-22 или F-35.

    Коментиран от #33, #76

  • 19 Премиер

    30 7 Отговор
    Защо сравняват 5 то поколение срещу четвърто.Да ги сравнят срещу пак-фа.

    Коментиран от #20, #24, #25, #52, #63

  • 20 Borislav Popov

    12 38 Отговор

    До коментар #19 от "Премиер":

    Ми то по твоята извратена логика да вземат да сравнят и пак-фа с хилядолетния сокол? Филмчета срещу филмчета. Ама да те светна, че америкосите са по-напред и при филмчетата.

    Коментиран от #22, #26, #30

  • 21 старфайтър

    12 39 Отговор

    До коментар #17 от "На шурея шуролинката":

    От къде си сигурен, че ще избяга от ракетата? Или те тия ракети за това ги слагат, за красота.
    Прихване ли веднъж самолета, няма бягане, ракетата получава точни координати и следи целта, докато не го порази.
    Напреднали са технологиите, не е, като преди 20 години!

    Коментиран от #28

  • 22 Хахото

    21 4 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Абе, Боре на тебе да не ти се плаща за всеки отговор? Както се казва, на всяка манджа мерудия.
  • 23 onq s konq

    24 8 Отговор
    Ракетата е много злобно нещо.Ще се мярнат от 100-200 км пилотите на екраните,ще си пуснат по една ракета и кръгом към базите си.Ракетите обаче като хрътки ще гонят противника докато го стигнат!Така и ще се разминат двете на "една ръка разстояние" без да се погледнат дори,защото всяка си търси нейния човек.А "човекът" вече е приземил самолета и дори се е качил в колата си за да си ходи в къщи.И като види ракетата един голям паркинг със 100 коли така се разярява че едва се сдържа да не гръмне,но тръгва търпеливо да наднича в колите една по една докато не намери това което й трябва.Естествено накрая го намира,отваря вратата и се тръшва облекчено до изненадания водач като все пак успява да промърмори на нейния си език "събрахме се".И следва взрив.
  • 24 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    32 15 Отговор

    До коментар #19 от "Премиер":

    Защото е безсмислено, амерското пето поколение се равнява на руското четвърто. Ако сравнят този краварски кенеф с Су57 е все едно, да правиш сравнение между захар и мед .
  • 25 тихомир

    11 19 Отговор

    До коментар #19 от "Премиер":

    Ами защото ПАК ФА го спряха , няма да се произвежда . А го спряха защото въпреки ,че е 2+ пъти по скъп от Су 35 няма кой знае какви качества .

    Коментиран от #90

  • 26 no name no face no number

    33 10 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Особено добри са във филмите за Луната как скачкат сщастливо двама джендърободобни, защото по онова време още са били в проект джендърчетата. Гледам и за Марс ги бива доста там даже на драма избива и командира на мисията загива във филма . С две думи сащисана работа

    Коментиран от #27

  • 27 no name no face no number

    15 2 Отговор

    До коментар #26 от "no name no face no number":

    Ех станах конкуренция на Плевньо, той щастлифт аз пък забравих да изтрия с- то и написах сщастлив :)))
  • 28 На шурея шуролинката

    25 2 Отговор

    До коментар #21 от "старфайтър":

    Ракетите са предвидени за бърза скорост, което е за сметка на маневреността. Предполагам за да ти е по- лесно да си го представиш ще ти дам пример с драг сериите. Знаеш, че драговете са много бързи, но нямат никаква маневреност дори и от най- зле конструираният автомобил. Така е и с ракетите! Стабилизаторите не са крила, с които лесно да маневрира боеприпасът! Те имат функцията да спазват траекторията, която в повечето случаи ( казвам в повечето, а не винаги) е чиста форма балистика.

    Коментиран от #91

  • 29 стоян георгиев

    11 44 Отговор
    руския самолет е като руската кола и руския телевизор.дори да има едно хубаво качество тои е пълен с маса други лоши ,които напълно компенсират хубавото.до сега в историята на въздушните воини русия никога не е имала въздушен паритет с противниците си.немците свалят съветски самолети през втората световна без д ги усещат,същото правят после американци и израелци.

    Коментиран от #45

  • 30 ЧУБАКА

    33 6 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Публикувано във факти.бг: Ама да те светна, че америкосите са по-напред и при филмчетата.Ми да ''Междузвездни войни'' '',Индиана Джоунс'' , ''Кацането на луната''--много са яки във фантастиките говедарите
  • 31 Едо

    12 0 Отговор
    Следя отблизо и денонощно всичко по-важно в Интернет. Виждам , че българинът се хваща като БАЛЪК на всяка подхвърлена тема и по-лошото- показва фанатизъм. А определението за фанатизъм Е НЕБИБЛЕЙСКА ВЯРА. ,, А делата на плътта са явни: те са блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, вражди, разпри, ревнувания, яростни, партизанства, раздори, разцепления, зависти, пиянства, подувания и тем подобни, за които ви предупредих, че които вършат такива неща, НЯМА ДА НАСЛЕДЯТ БОЖИЕТО ЦАРСТВО." Гал.5:19-21.
  • 32 СссереМ

    14 36 Отговор
    Не знам ама ф16 срещу миг 29, резултат 13:1, с две думи на един ф му трябват 13 мига или 15 су-та,тук няма как да е по различна картинката,ако не вярвайте питайте садамчо-и той не вярваше.

    Коментиран от #38

  • 33 СссереМ

    5 18 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Те не влязоха но турците влязоха и ги натръшкаха кат картофи.
  • 34 Горе долу

    12 24 Отговор
    Шансовете му са като на Москвич пред Мустанг.
  • 35 Покришкин

    36 6 Отговор
    Без да влизам в каквито и да е подробности за тези ,които се интересуват от темата -един жокер за Уикипедия--''Ракети ''въздух-въздух''.Там всичко е черно на бяло и този ,който има малко акъл в тиквата и е преминал успешно 3-ти клас, може да разбере защо един кукурузник (АН-2) с една КС-172(ААМ-Л) ще изпоти задника на Том Круз ,удобно настанен във Ф-35 и носещ под крилата си десетинаAIM-120-AMRAAM.Айде със здраве ,отивам на гости на Кожедуб,да се натряскаме със самогон. пп-И да дам отговор на въпроса защо крава бойс не се изправят в открит бой с руските самовари....ми защото бащата на космонавтиката и ракетостроенето се казва Константин Едуардович Циолковски ...
  • 36 ****

    34 3 Отговор
    А защо тук не се споменава,че радара "Ирбис"има обхват от 400 км.и май всичко става ясно,и няма място за повече сравнение!
  • 37 Мунчо

    34 5 Отговор
    Невидимите хамерикански самолети са невидими само за слепите, всичко друго, което пишат журналистите, е да повдигнат духа на хамериканските нещастници, които да вярват, че техните самолети стават за нещо друго, освен за скрап.
  • 38 Покришкин

    31 3 Отговор

    До коментар #32 от "СссереМ":

    Че си серсем,го знаем,ама що не попиташ какво им е на онези 50 американски пилоти на Ф-16 ,загубили учебните боеве срещу генерал-лейтенат Харчевски със предшественика на СУ-30СМ--СУ-27...америкаците имат много хубава церемония по смяна на караула на гробищата в Арлингтън и вервай ми ,че тези пилотчета са големи късметлий , че все още не се изпълнява в тяхна чест....
  • 39 Иван4о

    11 2 Отговор
    Скоро ще разберем кой е най-добрият самолет. Космическа сила турция, с безброй трилиони лири, които Ердоган може да отпечата, ще изкупи от 100 и ще изпробва един срещу друг. И тези и космическите автобуси срещу летящите чинии.
  • 40 гнида

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "евродебил":

    А тези , които не могат да плетат , какво ще правят ?
  • 41 ЛОВДЖИЯТА

    5 0 Отговор
    Интересно...как ли биха коментирали тази статийка Дейл Зелко или Франсис Г. Пауърс....???????
  • 42 Ivan S

    25 0 Отговор
    Аман от тъпи сравнения от типа Годзила или Супермен е по силен? Молете се да не проверяваме, че няма да има кой да се радва..

    Коментиран от #43

  • 43 Покришкин

    19 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ivan S":

    Публикувано във факти.бг: ? Молете се да не проверяваме, че няма да има кой да се радва.. това е истината и най -разумния коментар до момента...👍👍👍👍👍👍...
  • 44 robur

    25 2 Отговор
    Ха ха ха умници питайте - Джон Сидни Маккейн III старшият американски сенатор горкия като чуе за руски самолет или руска ракета изпада в пълен колапс щото веднъж вече получил удоволствието да се срещне с тях

    Коментиран от #50

  • 45 Джудже

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Преди да пишеш не е зле да почетш, а не да се излагаш. Коментара ти показва, че познанията ти за корейската и виетнамската войни са по- слаби дори от тези за 2 св.в.

    Коментиран от #48

  • 46 breaking news

    10 0 Отговор
    Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че е дошло време да се възстанови Сирийския контрол в Идлиб, който сега се контролира от групи, принадлежащи към Турция и нейните съюзници, Ислямска държава и Ал Кайда. Също така, Асад заяви в руският ТАСС, че армията няма да спре в Идлиб, което означава, че тя ще продължи към Африн и Ал Баб. Русия даде на Ердоган едномесечен краен срок за напускане без загуба. Той сега страхува и опитва да се върне обратно към американците.
  • 47 Nick

    11 5 Отговор
    Много ще, ми е интересно при реален такъв двубой кой ще, излезе победител.Щото тука е пълно с пилоти на американските ВВС .Пълни профита ама на мухабет.Сигурно не са и чували за Ц-400 с боен радиус 600 + км малко ме съмняват на 190 км да имат превъзходсво американските птички
  • 48 стоян георгиев

    8 13 Отговор

    До коментар #45 от "Джудже":

    кое е слабо?познанията ми са си супер.през кореиската и виетнамската воина сащ имат безспорно превъзходство във въздуха и в корея и във виетнам.тва е исторически факт неподлежащ на спор!!!!

    Коментиран от #53, #60, #61

  • 49 Fermera

    3 2 Отговор
    Су-35 има 2кв.метра отразителна площ и е лесна мишена дори за Грипен с ракета Метеор.По важно е дали ще го използват за отбрана или нападение на чужда територия.Радиуса му подсказва за какво е създаден.

    Коментиран от #62

  • 50 alenafanela

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "robur":

    ДА ,БИЛ Е ПЛЕННИК ВЪВ ВИЕТНАМ 5 ГОДИНИ,ИМА ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО.....
  • 51 Распутин

    6 5 Отговор
    Каквито бяха и шансовете на Т-34 срещу немските Тигри и Леопарди - от илюзорни до никакви.

    Коментиран от #54, #56

  • 52 Гтую

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Премиер":

    Щото още няма произведени ! Май са само 2 бройки ,а за повече няма кинти ! Сам срещу целия свят не става !!
  • 53 Джудже

    16 4 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Съотношение на свалени самолети 10 към 1. Войната в Корея на един МиГ 15 се падат десетина F 86. Войната във Виетнам МиГ 21 срещу F 4 не е по-различно. Това си го признават и америкнците.
  • 54 Георги

    8 2 Отговор

    До коментар #51 от "Распутин":

    Произвеждаха повече много повече от немците за това спечелиха на източния фронт можеха да си позволят да губят хора и техника в пъти повече от немците

    Коментиран от #86

  • 55 USA

    6 17 Отговор
    Няма никакъв шанс, както и всяко нещо произведено в рашастан. Всичко made in рашън е Боклук.
  • 56 Джудже

    11 0 Отговор

    До коментар #51 от "Распутин":

    Ами прочети за битката при Прохоровка. Освен това Т 34 е среден танк, а тигъра тежък. Четете бе хора.
  • 57 Петър

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Неее,грешиш приятел...! Носенето на памперс,е патент на говедата-пилоти. Те за това и крещят силно когато някое Су,мине на 3м от тях с 1900км в час. щото хем са „оцветили” памперса и трябва да го сменят,хем и плачат колко „не професионално” са се държали руснаците с тях. Всеки път едно и също.. :)
  • 58 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тракториста":

    Трактористе,пич.... гледай си трактора и земята щото „шофьори” има само доло при теб... горе в небето има пилоти,ако не ти е ясно да ти кажа. А за другите малко по-сложни неща за теб,няма да ти обяснявам щото ще отнеме страшно много време и усилия,а аз нямам нито времето нито желанието да го правя..!
  • 59 Дани

    9 0 Отговор
    Има нещо което никой не очита. Ако са толкова много добри F-22 и F-35 защоамериканците ги крият и не ги тестват че даже и на Турция отказват да ги дадат.
  • 60 Един фен на авиацията

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Ха ха ХА ХА ха ха
    Абе пич ама пак си направил труда да четеш само американските източници
    И като са имали такъв превес защо сащ спира производството на сейбърите и почва разработки за митинг стар с многото заемки от миг 15 и защо на фантомна му поставят картечница чак накрая на участието му във Виетнам
    Или пък начина на водене на въздушна война също е различен едно е статистиката за атакуващ друго за отбранява
    Единия лети с преимущество задължително а смелите каубои летят минимум 4 на един и пак бягат като пилци ако виетнамчето успее барем да натисне прихвата нищо че са пуснали вече 8 ракети а иначе и в двете войни са летели много малко наистина обучени пилоти от знаеш коя страна но смели момчета имаше филм по бат джек който много ясно показа как 6 миг 15 С цената на три загуби унищожиха два фантомна и обърнаха бомбардировачите 115 и ф3 май бяха 40 самолета
  • 61 Един фен на авиацията

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Ха ха ХА ХА ха ха
    Абе пич ама пак си направил труда да четеш само американските източници
    И като са имали такъв превес защо сащ спира производството на сейбърите и почва разработки за митинг стар с многото заемки от миг 15 и защо на фантомна му поставят картечница чак накрая на участието му във Виетнам
    Или пък начина на водене на въздушна война също е различен едно е статистиката за атакуващ друго за отбранява
    Единия лети с преимущество задължително а смелите каубои летят минимум 4 на един и пак бягат като пилци ако виетнамчето успее барем да натисне прихвата нищо че са пуснали вече 8 ракети а иначе и в двете войни са летели много малко наистина обучени пилоти от знаеш коя страна но смели момчета имаше филм по бат джек който много ясно показа как 6 миг 15 С цената на три загуби унищожиха два фантомна и обърнаха бомбардировачите 115 и ф3 май бяха 40 самолета
  • 62 Петър

    12 1 Отговор

    До коментар #49 от "Fermera":

    Точната цифра е 1.7254... и да ти кажа,това хич не е толкова много. Много фактори играят в една въздушна битка. При Ф-22 например е 1.5784... Ф-35 - 1.2538.. но това е само един показател. Комплексно ако се претеглят нещата,никак не е лесно да се свали Су-35 дори и за Ф-вете. Голямата им „реклама” че са много „стелт” се оказа че не им дава такова осезаемо преимущество на каквото се надяваха..!
  • 63 Ха ха

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Премиер":

    Много си изостанал с информацията приятел.пак фа няма да се произвежда!

    Коментиран от #78

  • 64 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    Много обичам да чета коментарите под такива статии. Всички експерти са събрани тук.
  • 65 Рапрорий

    9 1 Отговор
    Гледам коментарите и недоумявам , колко некомпетентни екземпляри пишат глупости, и от краварската и от руска страна.Първо статията е една боза, някакви данни взети от незнайно къде и реално незначещи нищо. Първо не приемайте 190 км обсег на дадена ракета като далечината от която пускаш и не мислиш. Това е максималната далечина на която ще падне, ако се изстреля от 15000 м височина. Другото че ф22 щял да види целта от 160км.,а от колко км ще има захват мислите ли. А ако противника е на 1000м , или 10000, замисляте ли се дали ще има разлика. Хората си мислят че това е като евтина аркадна игра, ама не е. А знаете ли че тактиката на краварите е да не влизат в бой ако нямат поне 2 пъти превъзходство, и това важи и за далечния бой. Само си чешете езиците.

    Коментиран от #70

  • 66 Дани

    9 0 Отговор
    Те сърбите знаят как се свалят невидимите
  • 67 Дани

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Те сърбите знаят как се свалят невидимите
  • 68 незнайко

    3 0 Отговор
    Съжалих, че си загубих времето да чета тази статия !!! На кого му пука дали едните или другите самолети са по добри ??? Почне ли се ВОЙНА на никой няма да му е до самолетите !!!
  • 69 Упс

    8 0 Отговор
    Само да попитам! Су 25 с нещо под крилото заглуши кораб с доста повече електроника и радари и ракети на борда. А дали ще може " мъртва ракета " да достигне самолета?
  • 70 Nick

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Рапрорий":

    Никой не приема 190 км за величина на ракетата ама руското ПВО ще прихване твойте птички невидимки от 600 км и така ще знае каде са .Ако решат да завоюва пространсво те самолетите не си летят е така си май не си бил в казарма им си родове войски пич
  • 71 Симеон

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Обърнал си се нещо бе селски. Американските Ф-22 и Ф-35 са толкова СТЕЛТ че не ги виждат само американските радари. В учебни боеве самоварите водят с 100 на 0. При това изостанала е по скоро американската технология. СТЕЛТ беше и си остава просто пропагандна пръдня, илюзия за овце като тебе.
  • 72 Цанко

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "кирестето":

    Щото са само 12 бройки бе келеш! А и няма да влязат в серийно производство потому что "денег нет, но вьi там держитесь" същата работа е и с таралвсника им Армата, дето се прееба на парада! Уралвагонзавод е пред фалит, заказьi нет- знам го от първа ръка!

    Коментиран от #85

  • 73 Гост

    3 0 Отговор
    Ако са толкова ,,невидими,, колкото и онези F 117 Стелт дето бяха свалени в Югославия навремето, шансовете на СУ 35 са доста големи !!
  • 74 НеГРамотница

    7 0 Отговор
    Един Су-35 струва 17 милиона долара, а да те светна, че прехваления F-35 над 200 милиона долара. Сега ми обясни как един F-35 ще победи около 30 самолета СУ-35, за да не се чудиш какъв е отговора аз ще ти кажа! Той пилотчето на F като види първия СУ-35 ще се осере и ще катапултира, останалите 29 не са нужни.

    Коментиран от #83

  • 75 Nnn

    3 0 Отговор
    Обръщам се специално към разбирача Стоянчо Георгиев.Та, драги разбирачо за качествата на руските ЗРК попитай един наскоро напуснал този свят сенатор.Като го срещнеш някога.
  • 76 Неразбиращ

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    А бе тия. "невидимите" сърбите ги сваляха с автомат, по време на войната в сърбия-. "извинявайте, не знаехме че е невидим". Хахахах

    Коментиран от #84

  • 77 калифорнийчо

    1 0 Отговор
    Суто е по-красив, значи е по- добър
  • 78 popi

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ха ха":

    И понеже си специалист - дървар да те светна, че ПАК-ФА вече се казва Су-57.
  • 79 nikoi

    1 0 Отговор
    май забравяте за сваления ф 22 в сърбия с ц400
  • 80 nikoi

    1 0 Отговор
    извинявам се ф117 стелт
  • 81 Кравари те

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Кравари те се остаха много пари за геймари
  • 82 Кравари те

    2 0 Отговор
    Кравари те се остаха много пари за геймари
  • 83 Ванко

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "НеГРамотница":

    Ее тогава можем си купим 100 бройки, за кво си зимаме 8 бракувани от щатите
  • 84 Ванко

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Неразбиращ":

    Не са знаели, ако са знаели нямаше да ги видят:)
  • 85 БОГАТИР

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Цанко":

    !!! Шапка невидкмка + фарчило лего....Аи аи аи Какая угроза.....
  • 86 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Георги":

    Тук ще добавя само един факт - "победителите" са на пъти по-зле от "победените"! За руснаците, и преди, и сега хората нищо не значат. До август 1943 даже не да броели убитите и ранените - "люди ест"!Добре е да ги има и двете "суперсили", иначе ще безчинстват по целия свят. Сега, колкото и да е имат възпираща сила, една спрямо друга. Ние е крайно време да спрем да се правим на "фоби" и "Фили". И едните, и другите не са стока! Да си следваме нашите интереси както го правят, дори и по-малки от над държави!
  • 87 123

    0 0 Отговор
    Фактите и статистиката досега казват, че руските бракми падат като мухи при реални бойни действия с участието на американска бойна техника.
  • 88 Гатака

    0 0 Отговор
    Е е браво, тук е пълно със спецове, та искам да питам защо америкосите постоянно плача, да не кажа за какво, че руски самолети летят над международни води, нали за това са международен, или просто пълнят гащ..те.
  • 89 Солдат

    0 0 Отговор
    Още през войната Лаг3 са били най бързи америкснски дупелизци Бойко лизачи
  • 90 Един български войник

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "тихомир":

    Ъъъъ... Какво, казваш, били спрели?
    Су-57 е в серийно производство.
    Нещо си се объркал - спряно е производството на F-22. И не от вчера.
  • 91 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "На шурея шуролинката":

    Грешиш приятел, има ракети които маневрират с 50g! Американската ракета за корабно пво ESSM!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания