Last news in Fakti

1 Септември, 2018 06:33 4 435 17

Русия строи ПВО база в Арктика

  • база-
  • пво-
  • арктика-
  • русия-
  • военни-
  • тикси

Строителството ще отнеме шест месеца

Русия строи ПВО база в Арктика - 1
Снимка: Shutterstock

В село Тикси (Якутия) започва изграждането на военно градче за военнослужещите от съединенията на ПВО на Северния флот, предава „Интерфакс“.

„По време на работното си посещение в гарнизона Тикси (Якутия), командирът на Северния флот, адмирал Николай Евменов взе участие в церемонията на монтажа на първия детайл от съвременния модулен град за настаняване на военнослужещите от съединенията на ВВС и ПВО на Северния флот“, пише в съобщение на пресслужбата на Северния флот.

Както се уточнява, строителството ще отнеме шест месеца. През това време ще бъдат построени 11 съоръжения, сред които общежития за войниците, административна сграда, трапезария, дизелова електроцентрала, хангари и други. Сградите ще бъдат свързани с покрити пасажи.

През ноември 2017 година Евменов обяви създаването през 2018 година на нова дивизия ПВО в Северния флот, чиито съединения ще бъдат разположени на Нова Земя и селищата Диксон и Тикси, пише Поглед Инфо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 40 Отговор
    А бай Дончо питаха ли,или пак искат шамари зад врата?

    Коментиран от #15

  • 2 среднощен

    19 6 Отговор
    Подсигуряване от север...!? Истинската заплаха за Русия, обаче идва от юг! Дано не е късно, когато го разбере...!?

    Коментиран от #3, #6

  • 3 българче

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    никаква заплаха няма от юг.

    Коментиран от #4

  • 4 Max

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "българче":

    А не, то и Китай така иска да мислите.
  • 5 onq s konq

    1 26 Отговор
    Ако бяха успели с безпрецедентния си натиск в Македония,сега щяхме да виждаме през браздата точно такива "съоръжения и установки",насочени към цяла Европа/вкл. и към нас поради америк. бази/ с изкл. единствено на Сърбия.Естествено цяла Македония щеше да е опасана в БОДЛИВА ТЕЛ И ПОЛОСИ С КУЧЕТА,а бавно НО СИГУРНО МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ щеше да бъде ИЗБУТАНО ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА СТРАНАТА ОТ ИНТЕНЗИВНО НАСТАНЯВАЩИТЕ СЕ ТАМ СЕМЕЙСТВА НА РУСКИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ.

    Коментиран от #9

  • 6 Бесен Язовец

    1 14 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    От север също, канадско-американските бели мечки са много опасни !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Borislav Popov

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Когато и краварите кацнат там !
  • 9 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Параноята те гони братчет. А да кажеш нещо за краварската база в Косово ? Най голямата в Европа .

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 13 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    На прав път си,но щети ДОпоясня нещата:Верно че ме гони параноята,но когато каталяса се сменяме и започвам аз да я гоня ,за да не се нарушава процеса.А всичко това е ЗА ДА НЕ БЪДА ИЗНЕНАДАН "изотзадце"/каква дума само:)/ както на 9.Септември,когато ВЕЛИКИЯТ СССР чрез марионетното си "партизанско правителство" в България НАЦИОНАЛИЗИРА ВСИЧКО,ЩО МОЖЕШЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ В "ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА"/на ползу роду/ от редовия Българин!Пък за НАЙ-ГОЛЯМАТА В ЕВРОПА БАЗА НА САЩ в Косово кво да ти кажа,освен "ДОБРЕ ЧЕ Я ИМА",защото ...изобщо не вярвам че Европа може да се опълчи на Русия и да защити интересите на гражданите си,А ЕДИНСТВЕНО САЩ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА Я СТОПИРАТ.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Borislav Popov

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    И вярваш че тая база може да защити Европа ? Ма верно ли ?А стига бе ! Явно не ще да е само параноя. Вероятно и луда крава /не съм запознат дали ходи по конете/ !!!

    Коментиран от #13

  • 12 Трол

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Уффф, разбрахме, че комунистите са взели на дядо ти всичко! Стига си плакал, щото не си единствен! Сега нали ти го върнаха, и не само на теб! На рашките два пъти да им миеш краката и да пиеш водата! И щот си кух ще ти обясня! Първия път, за това, че са освободили земите ни от турските аги, щото сега можеше някой бей да се разполага в твоите! А ти да му лъскаш..БМВ-то! Втория път, че са ги взели тези земи и са ги запазили, че какъвто си умник, можеше да ги пропилееш на комар или просто щото си кух! Айде сега отивай, мий и пий! И между другото се образовай малко, да не ти напомням пропуските в общата ти култура!

    Коментиран от #16

  • 13 onq s konq

    0 12 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Ти не си в час.Нещо повече-ТИ ИЗОБЩО НЕ СИ СТЪПВАЛ В ДАСКАЛОТО!Базата в Косово е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗВЪН САЩ СЪС АБСОЛЮТНА АВТОНОМНОСТ,НЕЗАВИСИМА ОТ НАТО И ОТЧИТАЩА СЕ ДИРЕКТНО И ЕДИНСТВЕНО НА ПЕНТАГОНА,НО ...това не е "обикновена военна база", ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР НА ПЕНТАГОНА В ЕВРОПА,Т.Е. ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР/ЩАБ/.И ще добавя...-НЕ МЕ ИРОНИЗИРАЙ,НЕ СИ МИ НА НИВО,ИЗГЛЕЖДАШ ЖАЛЪК С ПРОСТОТИИТЕ СИ И "УЛИЧНО-НАГЛИЯ СИ ДИАЛЕКТ"!...А най-добре е и да искаш РАЗРЕШЕНИЕ преди да ме заговаряш.КАТЕГОРИЧНО.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Borislav Popov

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    А стига бе умник . Ако ще си мерим акъла - ти не си ми на нивото . Куха лейка си . Базата се гради тайно от краварите. Има инфраструктора за танкове , артилерия , хеликоптери и др. Не може да се контролира от ООН нито от европейците. Истинската цел е не да се противопостави на Русия а да държи в подчинение васалите от региона. При надигане на глава ще следва Пражка пролет по краварски.
  • 15 Манго Мангала

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Извинявайте ... , кой е бай Ви Дончо , за да го питат ... ? Ааа , оня изкукуригалия Доналд ли ... Какво общо има неадекватния старец с тая история ... ? Него американците не го ебават за слива , та чак руснаците да го питат ...
  • 16 Ехо росии

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Евала батка правилно си обяснил на коневръза ама то да е друго да го набиеш ама акъл не може
  • 17 мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Нали знаеш че Мърморко Попов е съветска мастия сделана в Русия или околностите и
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания