Last news in Fakti

3 Септември, 2018 20:10 3 310 4

Внимавайте в Гърция! Стачката продължава (СНИМКИ)

  • гърция-
  • стачка-
  • синдикат-
  • ферибот-
  • гръцки моряшки синдикат

Моряшкият съюз реши да удължи протеста с още един ден

Внимавайте в Гърция! Стачката продължава (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Двайсет и четиричасова стачка на гръцки моряци предизвика хаос във фериботния трафик между континентална Гърция и островите на страната, съобщи агенция DPА.

Корабите не отплаваха по маршрутите до и от десетки острови, като оставиха хиляди посетители без транспорт. Островите без летища са фактически откъснати.

Стачката започна веднага след като преговорите между Гръцкия моряшки съюз и корабните компании завършиха без резултат в неделя. Синдикатът настоява за увеличение на заплатите с 5 процента, докато компаниите предлагат увеличение от 1 процент.

По-късно Гръцкият моряшки синдикат реши да удължи стачката с още един ден - до сряда сутринта, което може да засегне допълнително пътническия график и да остави блокирани туристи на гръцките острови.

Внимавайте в Гърция! Стачката продължава (СНИМКИ)

Моряшкият синдикат обяви в съобщение, че "за осем поредни години моряците не са получили дори и едно евро увеличение" на заплатата и поиска от пътниците разбиране и подкрепа. След осем години на мерки на икономии, наложени по препоръка на международните кредитори на страната - ЕС и МВФ, лявото правителство обеща да повиши минималната заплата.

Моряците и други работници в сектора искат повишение на заплатите, за да бъдат компенсирани за годините на орязване на доходите по време на мерките за икономии. Те изтъкват, че работодателите имат увеличение на печалбите и трябва да ги компенсират за лишенията по време на кризата.

Внимавайте в Гърция! Стачката продължава (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пай се

    8 1 Отговор
    Какво да внимават !? Корабът или, ще тръгне или не !
  • 2 Bat Sande

    5 10 Отговор
    Внимаваме! От известно време в Гърция не стъпвам даже и да ми плащат - по изгодно е. Последната оферта е от миналата седмица. До цена дори не стигнахме-направо ги отрязах!
  • 3 Ристе

    8 0 Отговор
    Гърция е прекрасна, няма шум и изнервени хора. Бедността в България доведе до показност и простотия и роди феномени като Криско, сузанита, шанрантията с панела и хилядите знайни и незнайни който се друсат на чалгорапа. А фериботите дано ги пуснат в сряда.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: