Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 20:06 4 980 44

Руските милиардери трупат още пари

  • русия-
  • милиардер-
  • владимир путин

Богаташите са спечелили от началото на годината 18,5 милиарда долара, според индекса на агенция "Блумбърг"

Общият капитал на 23-мата руски милиардери от началото на годината се е увеличил с 18,5 милиарда долара. Това сочат публикуваните данни на индекса на милиардерите, който се обновява всеки ден от агенция "Блумбърг", предаде ТАСС.

Президентът на Новатек Леонид Михелсон заема първо място сред руските милиардери и 38-о в общия рейтинг със състояние от 21,6 милиарда долара. За 9 месеца той е увеличил капитала си с 4,93 милиарда долара.

На второ място (от общо 42 в рейтинга) в списъка на руските милиардери е президентът на Новолипецкия металургичен комбинат Владимир Лисин. Неговото състояние е нараснало от началото на годината с 2,55 милиарда долара и на 1 октомври то е било 20,6 млрд. долара.

Трето място сред руснаците и на 43-о в общия рейтинг заема основният акционер на Северстал Алексей Мордашов, чийто капитал се е увеличил с 491 милиона долара до 20,2 милиарда долара.

На четвърто място е президентът на Интерроса и председател на управителния съвет на Норилски никел Владимир Потанин със състояние от 18,8 милиарда долара (-144 милиона долара от началото на година), а на пето място е президентът на Лукойл Вагит Алекперов със състояние от 16,9 милиарда долара (+4,28 млрд. долара от началото на годината).

В общия рейтинг на индекса на милиардерите на "Блумбърг" те са съответно на 50-о и 63-о място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Простоквашино

    23 11 Отговор
    А в Мухосранск трупат стъклен амбалаж да си купят хляб

    Коментиран от #6

  • 3 Да го кажем направо.

    35 14 Отговор
    Еми то навсякаде по света е така--богатите стават все по-богати....В САЩ едва 1% от населението държи 97% от богатствата на страната-нищо по-различно....Всички сенатори и политици заедно със президентите им са милионери и милиардери на американците. Каде е тук сензацията?

    Коментиран от #7, #24

  • 4 асддса

    17 10 Отговор
    Е какво ви е чудно ? Те да не са станали милиардери от магическа пръчица ? Знаят как да събират пари, естествено че ще ги увеличават. 99% от хората не знаят и затова работят.
    Затова като някой спечели няколко милиона на лотария и след няколко години пак няма стотинка.
  • 5 товарищ

    25 16 Отговор
    Руските милиардери богатеят. Ясно. Ясно е, „е с честен труд и бизнес няма как да стане. Дотук някой против? Аз като по-прост да питам - дали не заделят по нещо и за товарища Путина, че да не ги закачат от ФСБ? Само питам, бре, не се впрягайте, русофили!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СССРБарета

    18 16 Отговор
    Е нали всички джендъри се радваха че санкциите срещу Русия щяли да накарат руските олигарси да фалират! на Дончо глупавите мита Явно не работят за руснаците! нормално Русия е велика сила номер едно военно, а скоро икономически а скоро и икономически!

    Коментиран от #13

  • 9 Прост

    21 2 Отговор
    Пишат за руските ..ама въобще не ме интересува да кажат за нашите дето ни доят яко ,
  • 10 Усмивката

    19 8 Отговор
    Как го е казал Левски....„За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт”....Е, поучете се драги русофили и от нашето ,народно богатство .И се засрамете....поради что се срамиш???
  • 11 Усмивката

    11 4 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ВЕРСКА ИЛИ ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА , НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ ,И ПАК СМЪРТ......няма какво да се добави

    Коментиран от #21

  • 12 Kcaniba

    11 11 Отговор
    сороснята е в траур!!
    империята на злото фащ е на колене!!!
    Санкции, манкции, антируска истерия , мракобесие, русофобия , скрипали, новичоци, хакери, хилъри милъри се потят с пълна пара, да лишат Русия от доходи, с които да създава девайси, от които жидовете у фащ гризат памперсите в бункерите, или от липса на доходи, да си направи поредната кървава революция.
    А ето че, милиардерите на Русия богатеят, хората имат работа и доходи, построен е кримският мост, арктически бази и се строят новите бази в Сирия,Иран, Египет, скоро и в Турция!!

    Коментиран от #23

  • 13 Борис

    10 11 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБарета":

    Хе хе, Русия първа икономическа сила в света. Ха ха, ти ме разсмя бе, ушанко.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 111

    18 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Милиардерите в САЩ са се развили във всяка една сфера,докато милиардерите в Русия са предимно такива които търгуват с природни ресурси.Това е и проблема в Русия ,че има голяма корупция и за да станеш паралия просто трябва да се докопаш до природните им ресурси и да ги препродаваш.Да сте чули за руски милиардер ,който да е направил нещо подобно на Амазон,Фейсбук Майкрософт ? Няма такива.Има само такива дето търгуват с петрол и такива като Путкин дето изнасят държавата.
  • 16 onq s konq

    3 9 Отговор
    Били бедни руснаците ааа?!Всъщност РАЯТ НА СВЕТА Е РУСИЯ и там милионите се търкалят по земята,но гордият руснак за ПАРИ "ПОД МИЛИАРД" НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА СЕ НАВЕДЕ ДА ГИ ВЗЕМЕ.Гадните ЗАПАДНИ КАПИТАЛИСТИ обаче ЗА ДА НЕ ЗАГУБЯТ ЕВТИНАТА РАБ РЪКА на гастарбайтерите са се изхитрили и буквално са залели пазара с ФАЛШИВИ КОМПАСИ.А особеното на тия компаси е,че на тях посоката "Изток" ЛИПСВА и хората масово са ДЕЗОРИЕТИРАНИ ОТНОСНО ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!Бе гадове всякакви на тоя свят...

    Коментиран от #17, #29

  • 17 Хи их хи

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Не ще да е от люцерната, нещо друго си пасал.
  • 18 Булава

    3 11 Отговор
    Много умни хора в Русия , а нашите само крадът...

    Коментиран от #19

  • 19 111

    18 6 Отговор

    До коментар #18 от "Булава":

    Русия е водеща корупционна страна в света.Не са умни ,а просто грабят на готово ресурсите и ги препродават.Нали ,ако ги нямаха тея ресурси ,щяха да приличат на Бурунди,защото руснаците не са в състояние да се развиват.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 несравними са нещата

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да го кажем направо.":

    По принцип статията е за руските милиардери, защо все американците са ви в устата не е трудно да се сетим. В Русия почти всички са "бивши" кагебейци" и то не само сред милиардерите, но и на ключови постове в цялата система (мисля, че ставаше въпрос за около 80%), вкл. и самия президент влиза и в двете групи.
    Като включваш и американците в темата, то може и така да е за техните политици, аз не го твърдя. НО в щатите е пълно с милионери - лекари, IT специалисти, артисти, дизайнери, спортисти, много предприемачи тръгнали от нищо и създали успешен бизнес и богатство. Такива се и "гугълци", а единия от тях Сергей Брин е с руско-израелски корени. Та колко руснаци са тръгнали от нула и са станали богати в самата русия (не извън нея) с труда си, с професията си, с изобретенията си, ако не са "бивши" и човек на някой? Там е като при нас, станаха богати като разграбиха каквото могат от предишната система, с тая разлика, че при тях има и несметни природни ресурси и голямото лапане не спира. Не малка част от щатските богати са дошли от някъде емигранти, хора от цял свят. В Русия да е така?
  • 25 Цар Освобдител

    5 3 Отговор
    Хора, не се заблуждавайте! Русия е завладяна от враговете си вече сто години. Тези паразити изсмукват живота и богатсвата на Русия и ги изнасят в Лондон, Ню Йорк и Израел. Най-богатата и най-голямата страна на света е, а хорицата едва свързват двата края. Сега им вдигнаха пенсионната възраст на 65 години при средна продължителност на живота 67 на мужиците. Руснака трябва да е по-богат от канадеца, по-богат от норвежеца с това богатство на Русия. А той живее в барака с тенекиен покрив или в разбита панелка. Русия си отива, защото е управлявана от враговете си.
  • 26 ГосТ

    0 0 Отговор
    "Вещите съществуват за хората, а не хората за вещите."
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГосТ

    0 0 Отговор
    На всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има. — Исус Христос
    😂😂😂 Май ще сменям вярата

    Коментиран от #36

  • 29 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Що бе на Изток не е толкова лошо. Хората са възпитани,има ред и иерархия, че и са втора и трета икономики в света (ако не броим ЕС). А и природата е супер,запазена и тук там направена и за обикновения турист,но със стил ;)
  • 30 Румяна Костова

    1 2 Отговор
    Не забравяйте,че руските милиардери започват да трупат своите милиарди по времето на Елцин,когато има много фактори ,брагоприятвуващи незаконното забогатяване.Путин принуждава олигарсите да плащат данъци на държавата.Не зная дали на папагалитите тук е известен този факт.А че милиардерите навсякъде по света стават все по -богати,кого изненадва.То това е идеята на световните корпорации.А нас ни замъгляват с приказки за либерални ценности и демокрация.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    Е да,по времето на Сталин също не е имало много милиардери.Елцин е виновен. А Путин води ожесточена борба с тях,като им е вдигнал комисионните които прибира в джоба си. Впрочем,този човек (Путин) откъде е натрупал цялото това състояние ? Запозната ли сте?
  • 32 п.п.

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    и понеже социалиста Путин принуждава олигарсите да плащат данъци на държавата, скъперника депардийо избегА от гадната капиталистическа Франция и станА руски граждани 😂

    Коментиран от #35

  • 33 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Не мога да Ви кажа откъде е натрупал Путин своето състояние.Питайте онези,които все му броят парите ,но не знаят и те нито колко са,нито къде ги държи.Никой не е извадил разпечатка ,черно на бяло да докаже.А как Путин бърка в джобовете на милиардерите и колко процента точно взима,това също са хипотези,няма нито един свидетел от тези с джобовете,да каже точно колко Путин го е рекетирал.Изяснете си историческата реалност по времето на Сталин и онази,съпътствуваща Елцин.

    Коментиран от #34

  • 34 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Няма и да узнаят или поне няма да имат възможността да кажат, докато е на власт. Затова пропагандата и силовите му методи да се задържи като цар на Русия са безскрупулни

    Коментиран от #37

  • 35 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "п.п.":

    Потърсете друг аргумент освен Депардьо.Какво ми доказвате с факта,че в Русия данъците са по-ниски от тези във Франция.Или наистина мислите,че там бизнесмените нищо не плащат?Е,тогава трябва да Ви благодаря,че сте ме развесели.

    Коментиран от #38, #41, #43

  • 36 Волтер

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ГосТ":

    Когато стане въпрос за пари, всички сме от една религия! 😂
  • 37 Румяна Костова

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "ГосТ":

    Безкруполни тирани със силови методи не се задържат на власт 18 години в днешните ни времена,въпреки пропагандата.Тук явно има някои нюанси,които Вие не можете нито да видите ,нито да асимилирате.Например отношението на народа към своя президент!

    Коментиран от #39

  • 38 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    Ще потърся,ще потърся. Някой друг богаташ от Европа станал руски гражданин заради данъците. Може ли да не е французин?
  • 39 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Румяна Костова":

    Това говори още по зле за Русия в такъв случай. Или няма интелигенция, защото е емигрирала (далеч съм от мисълта за липсата на руски ум,дори гений) или там наистина са малко изостанали.

    Коментиран от #40

  • 40 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "ГосТ":

    Ако фиксиране изостаналостта от Западните либерални ценности,тук категорично се съгласявам с Вас и също така категорично Ви поздравявам за прозрението.Но на мен тази изостаналост ми харесва,също не съм ценител на гей парадите и джендърството.Нито на политическата коректност,да ти е забранено да кажеш на негъра-негър и на циганина-циганин.

    Коментиран от #42

  • 41 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    Съгласно изследване на Евростат, обхващащо периода 2009-2010 г., 4503 французи са получили руски паспорт. На второ място са германците /4191/, следвани на голямо разстояние от финландците /1925/ и италианците /1881/.
    Mais pourquoi donc?
  • 42 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Румяна Костова":

    За мен разлика между проститутките (в буквален и преносен смисъл) и хомосексуалистите няма по отношение на психичните им отклонения. Не одобрявам химическата кастрация на Тюринг вследствие на което се самоубива. Относно останалите ценности, одобрявам спасяването от смърт на бежанците от сирийския конфликт,с тази разлика, че трябва да се прави разлика между бежанец и емигрант. И след приключване на конфликта, бежанците да бъдат връщани. Не мислете че е лесно при целият бежански поток да бъде установявана самоличността на всеки. Ако ги няма тези ценности,Европа по нищо няма да се различава от сащ и Русия
  • 43 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    За да приключа,да смятам че данъците в Русия за олигарсите са значително по ниски от тези във Франция. Определено! И не само смятам,а е така. Затова толкова много богаташи от Западна Европа стават руски граждани. И това не е смешно, при положение че прокламирате някакъв морал.
  • 44 Някакви

    1 0 Отговор
    Фантасмагории... Що е капитал? Що е доход, лични средства, декларирани и платени данъците им, най-често, и по принцип на годишна база.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания