Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 19:57 2 429 20

Решението на Международния съд няма стойност

  • сащ-
  • оон-
  • иран

САЩ едва ли ще се съобразят с него

САЩ отхвърлиха решението на Международния съд в Хага за отмяна на част от санкциите срещу Иран, съобщи Fox News.

Правителството в Иран приветства решението. От там подчертават, че американските санкции срещу страната са незаконни и необосновани.

Иран внесе иск в Международния съд през юли. Страната обвини САЩ, че нарушава Договора за приятелство от 1955 г. чрез повторното налагане на санкции.

„Това е случай без никаква стойност, тъй като този съд няма юрисдикция', написа в Twitter посланика на САЩ в Холандия.

Той припомня, че съдът в Хага не е гарантирал широките мерки, поискани от Иран. Според него решението е ограничено в малък брой сектори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111111

    45 1 Отговор
    Тероризъм (от латински: terror – страх) е понятие без приета международна дефиниция, тъй като действияа на сащ по света са терористична дейност. Те мачкат и убиват но това е нормално, ако някой се опита да им се противопостави това е тероризъм
  • 2 Morgoth

    43 0 Отговор
    Има морална стойност, особено в Европа. Целта на Иран не е да накаже САЩ, а да накара Европа да застане по-твърдо на негова страна.
  • 3 Така де

    44 1 Отговор
    Балканите, Русия, Китай и много други държави трябва да застанат зад Иран, защото западните терористи ако им докопат суровините - ние губим !!! Суровините са като храна и вода за държавите. Ако допуснем западняците да владеят всички суровини - те ще ни извиват ръцете, ще се гаврят брутално с нас, ще ни държат в глад, няма да ни дават да се развиваме ( не че сега ни дават). Хамериканците са много хитри като водят войни срещу всички държави с цел да докопат суровините им и да поробят населенията им. На дължави като нас ни чака съдбата на американските индианци!!! В собствените ни държави ще се превърнем в малцинство и ще ни ги заселят с черни и бандити от цял свят, както в САЩ заселиха негри, латиноси и европейски затворници

    Коментиран от #19

  • 4 Borislav Popov

    48 2 Отговор
    Как за Сърбия съдът имаше юридическа сила , а за краварите няма ?!!Явно разбират само от сопата.

    Коментиран от #9

  • 5 1234

    29 1 Отговор
    Кажи му американец и не го обиждай повече
  • 6 onq s konq

    1 26 Отговор
    Естествено че всякаква "отмяна" на санкциите на Съдът в Хага е БЕЗ ВСЯКАКВА СТОЙНОСТ,защото ...НЕ МУ ВЛИЗА В РАБОТАТА!По същество "санкциите" спрямо Иран се изразяват в "ОТКАЗ НА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ С ДЪРЖАВАТА ИРАН".От тук следва,че никакъв съд не може да налага на САЩ да търгуват с КОГОТО СИ ИСКАТ.Как стои въпросът с ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ:Америка ПРОСТО СЪВЕТВА/не "НАЛАГА",НИТО "ЗАПЛАШВА"/ останалите държави да се присъединят към санкциите/ембаргото/.Тя обаче ПРЕДУПРЕЖДАВА,че несъобразилите се със "съвета" й НЯМА ДА ИМАТ ДОСТЪП ДО НЕЙНИТЕ ПАЗАРИ,НИТО ПЪК ЩЕ ПОЛЗВА АМЕРИКАНСКИ ПРИВИЛЕГИИ ОТ ВСЯКАКВО ДРУГО ЕСТЕСТВО -нещо абсолютно законно и демократично.така че в крайна сметка всяка държава си има своя избор ДАЛИ ИРАНСКИЯТ ИЛИ АМЕРИКАНСКИЯТ ПАЗАР ДА ПРЕДПОЧЕТЕ.А иначе на света Пазари-БОЛ-руски,китайски,занзибарски и т.н.Затова и ТОЧНО ТОВА СА МОТИВИТЕ НА САЩ да определи Хагският съд за "безстойностен" по въпроса.

    Коментиран от #8, #16

  • 7 Румяна Костова

    32 1 Отговор
    Защо ли не ме изненадва че САЩ са недосегаеми в международния съд в Хага.В ООН им не могат също нищо!Могат да момбандират суверенна държава,само на базата на доказателства в социалните мрежи.С подобно безочие и арогантност няма начин да не се препънат скоро някъде по пътя им да демократизират целия свят.
  • 8 Съдът в Хага

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Нито налага нито отменя санкции. Той се произнася само относно това доколко тези санкции са в съответствие с международното право. Разбира се всяка страна е в правото си да избере с кой да търгува, с този който спазва международното право или с този който го нарушава.

    Коментиран от #10

  • 9 Браво

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Уцели точно в десятката...браво!
  • 10 onq s konq

    0 13 Отговор

    До коментар #8 от "Съдът в Хага":

    Прочети пак Първото изречение на статията и ще разбереш,че за никакво "произнасяне" не става дума,А ЗА РЕШЕНИЕ ЗА ОТМЯНА НА ЧАСТ ОТ САНКЦИИТЕ!А след като си съгласен с думите ми че цитирам "естествено че всяка страна е в правото си да избира с кой да търгува" ,КЪДЕ СПОРЕД ТЕБ Е НАРУШАВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ ЗА ТЪРГОВИЯ?А ако бъде оставен,въпросният "СЪД" като нищо ще постанови "Строг тъмничен затвор" за САЩ...което само по себеси говори за ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ на ОКОПАЛИТЕ СЕ ТАМ СЪДИИ :)

    Коментиран от #14, #18

  • 11 ТОЧКАТА

    13 1 Отговор
    Мдаааа,значи ЮРИСДИКЦИЯТА на САЩ е по-висша от тази на СВЕТОВНИТЕ,ГЛОБАЛНИ ИНСТИТУЦИИИ!!!!!То целио свет ГИ СЪБЛЮДАВА И СЕ ПОДЧИНЯВА!!!!но сащисаните---НЕ.....Е,това ако не е ИМПЕРИЯ!?????Метрополията НЕ признава ,някакво си действие на КОЛОНИЯТА.....ХАГА!!!!!!
  • 12 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    Кво е ХАГА!!!!???Неква си америчка колония!!???МИ ..ДА.
  • 13 Bahti

    9 1 Отговор
    Аре хамерика спазете Обявената икономическа Война. Русия и Китай няма да ви простят. За Иран па грам.
  • 14 Не става дума

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    За нарушаване на международните закони за търговия, а за нарушаване на договора за приятелство и сътрудничество който американците са подписали и съответно нарушили с въведените от тях санкции.
  • 15 свети ГАВРАил

    6 0 Отговор
    Всочко еиждам, САЩ, всичкооол. Вие сключвате договор, не ви харесва и го разтрогвате. Хайде, ако се отнася за телефон не ви харесва, иди длйди, но договор за въоръжение, търговия е от световно значение. Как така не признавате Международния Съд? Това е междудържавен арбитър и ако не съди побистки е за уважение Бива ли да не приьнавате такъв арбитър?
  • 16 Гой коМитич

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Знаеш ли, прочетох баснята ти с удоволствие, ти задмина по четкане и гросмайстор Георги Марков. В реалността става точно обратното, на което описа. Първо САЩ отива и казва: петрола, златото, диамантите,... или кютека!? И ако както Сирия и Иран и Рашън не сакат сами да се одупят, следва кютека или ако не им отърва = санкции. САЩ не ме учудва, но ме учудваш ти? Често съм си задавал въпроси дали: 1. Си щатен четкаджия като Георги Марков или си и членски кадър на ГЕРБ? А, може и да си те разменят ГДРБ и СдС илу РБ? 2. Си на хонорар към НПО и ти кихат, за антируски коментарии и прощатски фирми? 3. Чакаш наследство от американската ти тъща 1 млн. и са те вербували на летището?

    Коментиран от #20

  • 17 Америка е права

    1 2 Отговор
    Както казва Хасан, съдилищата са за слабите, извън, в реалния свят, брои силата която притежаваш, и така турците не признават международни право, международнии съдилища, човешки права и т.н., а само интересите на богатите турци, включително и на семейство Ердоган.
  • 18 постфактум

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Много красива приказка написа, впечатлен съм. Така изглежда в твоите очи. Но в живота става май обратното? Ето, щяхме да прокараме Южен поток, а от Оошингтън се разсмърдяха и бат Гойко ББ веднага направи салто и спря потока, което заедно с предните крадци от БСП ни коства милиарди загуби, комисионни, консултантски, глоба... Иран предложи да ни кара с танкери /ТЕХНИ,/ евтино гориво, но от Уошингтън пак размахаха пръст и бат ни Гойко пак отхвърли изгоден за нас проект. Щяхме да купуваме Грипен Е / не са най-добрите, но няма умрял пилот с тях/, изгодна офферта, с оборудване, логистика, обучение, и пак бат ни Гойко зарева не та не, трета употреба Ф, 16. Добре, че Каракачанката ревна нови, че поне се насочиха към нови, а не таралясници. От твоят любим Уошингтън с изключение на масовия аутомобил, плод на Форд къмпани /въвежда масовия конвейр... / не виждам нещо добро и полезно да ни е дошло в историята? Ааа, компютъра ли? Джон Атанасов, АйБиЕм? Паралелно се работеше и в японски и германски фирми по въпроса, просто АйБиЕм изпревари. Свобода ли ни дойде? А свободни ли сме? Дънди и други ни ограбват златото, медта, ресурси, Гойко Тни прецаква и предните с наредби в чужда полза на корп. и бюрократични търтеи и обръчи, единствената ни свобода е да лаем по нета и да емигрираме от кочината, в каквато я превърнаха Алън Дълес и шефовете му, продажници като Костов, Гойко и още над милион бандяги и в администрация и битови персони
  • 19 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Така де":

    Защо говориш в бъдеще време, като при нас вече стана. Остана да ни затрият физически и да се свършва мъката.
  • 20 лале ли си зюмбюл ли си

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гой коМитич":

    .......4. Бъдещ клиент/обитател на Белене след ТСВ(вече новия световен ред).......