3 Октомври, 2018 20:52 2 892 29

САЩ приключват с Договора за приятелство с Иран

  • сащ-
  • оон-
  • иран

Майк Помпео заяви, че Международният съд няма юрисдикция по въпроса

САЩ напускат Договора за приятелство, икономически отношения и консулски права с Иран. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от CBS.

Помпео обяви това, преди да замине на своята обиколка в Азия. В нея той ще посети Северна Корея, Япония и Южна Корея.

„Обещавам, че САЩ ще прекратят договора с Иран от 1955 г. Това решение трябваше да бъде взето още преди 39 години“, заяви Помпео.

Той отново заяви, че заклеймява режима в иран.

По-рано днес Международният съд към ООН отмени някои от санкциите на САЩ. Иран подадоха иск, основаващ се на нарушения на споразуменията от въпросния договора.

Помпео заяви, че е разочарован от това, че съдът не е разбрал, че няма юрисдикцията да се произнася за решенията, свързани със санкциите на САЩ. Според него Иран от десетилетия използва Международния съд, за да прокарва политическия си дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москва

    28 8 Отговор
    ,, Те всички със САЩ ще съобразяват"!!
  • 2 АГАТА

    38 14 Отговор
    Най вредната държава на планетата...
    САЩ има ли приятели? Постоянно крадат и се заяждат с другите държави. Но рано - или късно, ще му ядат главата...
  • 3 Дразнител

    23 5 Отговор
    Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Става известен с валутни спекулации и дейността си на филантроп. Унгарското му име еДьорд Шорош. Основател е на благотворителната фондация „Отворено общество“ и е автор на множество книги. Богатство му към 2007 г. е оценено на 8,5 млрд. долара от списание Форбс. Сорос става известен в Черната сряда (16 септември 1992), като спекулира срещу лирата стерлинг. Английската банка е принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система от което Сорос печели 1,1 милиарда долара. В България, чрез фондация Отворено общество, той финансира целево редица неправителствени организации като: Център за икономическо развитие, Европейски институт, Институт за пазарна икономика, Червената къща, Център за социални практики, Център за либерални стратегии. Сорос е известен и с активната си подкрепа за легализация на марихуаната
  • 4 АГАТА

    13 36 Отговор
    Най вредната държава на планетата... Русия има ли приятели? Постоянно крадат, нападат и се заяждат с другите държави. Но рано - или късно това ще и изяде главата...

    Коментиран от #11

  • 5 Hhhhhhh

    29 4 Отговор
    Те никога не са били приятели на Иран няма какво да превключват. Лицемери. Пари друго няма.
  • 6 Kaniba

    19 7 Отговор
    все пак империята на злото е фащ!!!
    Искаме - подписваме договори, неискаме - неспазваме!!!
    Бухалки, имаме ли - томахавки само ....
    неее, не са мутри, просто демократични светила!!!
  • 7 ****

    19 7 Отговор
    Тези за какво приятелство говорят,те знаят ли какво е това приятел ?Това е страна рекетьор,а седнали за приятелство да говорят.
  • 8 Дарт Вейдър

    16 5 Отговор
    Време е вече да напуснете и Земята и да постройте демокрация на Марс. Вода има, въздух ще си направите и чао, да мирясаме вскички
  • 9 Аналензатор

    7 4 Отговор
    В Иран к'во има? Нефт сигурно? Колко нефт има в Иран?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Аналендозатор

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Аналензатор":

    Бая клонящо към много
  • 11 АГАТА

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "АГАТА":

    Хей тюфлек! Недей да пишеш глупости от мое име. Иначе ще ядеш срязаната опашка на АГАТА...
  • 12 Аналнаблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аналензатор":

    Най - много има в Сирия!
  • 13 Аналенпревземател

    10 3 Отговор
    В случая самия нефт не е причината. Големият зор на сащисаните е, че след митата Китай купува нефт почти само от Иран и най- важното не се разплащат в долари помежду си.

    Коментиран от #14

  • 14 Аналетерминатор

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Аналенпревземател":

    Така е, удрят по Китай! И либийския беше за Китай!

    Коментиран от #16

  • 15 Ahmed

    9 3 Отговор
    Сащ имат як сърбеж...с Европа се карат,с Канада се карат,с Турция,Русия,Иран...с целия свят

    Коментиран от #17

  • 16 Аналенпенатратор

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Аналетерминатор":

    Иран също така много кофти граничи и с Strait of Hormuz.
  • 17 ние

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ahmed":

    не си говорим за първите шест букви, които използваме в имената, а за по-сериозни неща. Не се коркай.
  • 18 Bahti

    3 2 Отговор
    Гой хамеримите Изгубиха технният близък Изток. Китай си има Африка. За Путин какво е правил те първа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Барчо

    5 2 Отговор
    По време на студената война нямаше толкова войни. Само че тогава запада имаше отлични политици и дипломати. Запада за пари ще се закопае сам. Тръмп вси повече изолира Америка от останалия свят. Тръмпито май не разбира, че това не е бизнес, който може и да фалира, както неговите предни фалити. Тук няма как да отвориш нова чиста фирма. Направете си справка колко фалита има той. Уверено води държавата си към ямата, но това е явно желанието и на сената и то само в името на парите.

    Коментиран от #21

  • 21 НКВД

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    То това беше част от идеята след 1989г.Русия да се отдръпне от държаеите от Б. ИЗТОК и БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ и капиталистите да почнат да си играят мръсните игри! Самоче дойде един човек в Кремъл който им сложи прът в спиците а запада вече създал достатъчно врагове!

    Коментиран от #22

  • 22 Доктор Ох Боли

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "НКВД":

    ....соца е като дрога.....прай та да ни знайш къде са намираш.... ха х аха.......Дошъл един човек... дето рублата му паднала 50% ... и сложил прът у... спиците на запада......На мене пари да ми дават тея глупости нема да ги напиша...... ха хаха...

    Коментиран от #23

  • 23 НКВД

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Доктор Ох Боли":

    Тебе рублата не тряаа те брига изобщо нали шекела е скъп!!! А за пръта се вижда вече явно в Сирия!!
  • 24 На Ротшилдите

    6 1 Отговор
    Еврейските проститутки
  • 25 Антисоциалист

    2 3 Отговор
    Господа, договорът за "приятелство"на САЩ с Иран е сключен в условията - световни и включително идеологически, преди 65 години. Това са условия на разрастващия се тогавашен световен социализъм. С помощта на САЩ и за противодействието му е въведен чрез държавен преврат монархичен режим. Не бива да се заблуждаваме - дивашки и зверски. Съображенията на американската управа тогава са били определени от антикомунизма и днес са неприложими. Впоследствие, а и подпомогнати от тази непредвидима тогава дивотия, в Иран са се е развили процеси довели до още по-голяма диващина. Едва ли има човек от нашата цивилизация, който би понесъл начина на живот в Иран. Какъв е той? Там фризьорските услуги са допустими само за регистрирани проститутки. Лекарска помощ за низшите класи са допустими за извършване само от имами. Е, за висшите, но тайно, това не е така. Никакво приятелство, никаъв разумен договор за приятелство може да има между държави с два изключващи се начина на живот. Сегашната американска управа се опитва да поправи стратегическите и исторически по последствия грешки на предишните. Дали и доколко ще успее? Историята не се поправя. Убиеш ли, не може да съживиш. Преценили си някои някого за враг - така е било,, убили са го и са помогнали да възникне на още по-голям и значим враг. Миналото - историята не можем да поправим, но бъдещето ни зависи и от нас, и от с когото сме. Ето защо историческите грешки и да не се поправят, не бива да се повтарят...

    Коментиран от #28

  • 26 СссереМ

    1 3 Отговор
    Не знам защо си мислиш че СОРОС може да влияе на решенията на САЩ.
  • 27 Путинхуйло

    1 1 Отговор
    Най вредната държава на планетата русия-мордор. Постоянно крадат и се заяждат с другите държави. Но рано - или късно, ще му ядат главата- джудже-педофилче.
  • 28 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Антисоциалист":

    А има ли някаква разлика между режимите на Саудицка Арабия,Бахрейн,Кувейт,Катар ,ОАЕ и Иран???...никаква....а защо първите са приятели на Сащ а Иран не е ??..защото Иран не плаща данък спокойствие ,не купува американско оръжие ,съюзничи с Русия ...и е против Израел
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.