Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 16:05 1 417 19

Русия готова да съдейства по аферата „Скрипал“

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • великобритания-
  • съдействие-
  • новичок

Москва обаче иска официално запитване от Лондон

Русия готова да съдейства по аферата „Скрипал“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия е готова по официални канали да обсъжда с британските власти информацията, отнасяща се до твърденията на разследващите от Bellingcat за установяване на истинската самоличност на руснаците, заподозрени по делото за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Това заяви пред журналисти в Лондон прессекретарят на руското посолство във Великобритания, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че това ще бъде възможно, ако от Лондон постъпи съответното запитване. "Вече се появиха съобщения, че британското вътрешно министерство и лондонската полиция нямат намерение да коментират тези "спекулации". Като че ли това е точно този случай, в който си струва да последваме примера на британските колеги", отбеляза говорителят на посолството.

Bellingcat излезе с твърдение, че истинското име на заподозрения по случая Скрипал руснак Александър Петров е Александър Мишкин. Според разследващите журналисти той е служител на руското военно разузнаване, "преминал подготовка за военен лекар за руските военноморски сили“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    15 10 Отговор
    По-скоро ги интересуват каналите за изтичане на информация от къде разкриха кои са пишман-шпионите
  • 2 Руски лъжи

    12 20 Отговор
    Готова е да съдейства с нови лъжи.Цял свят ги разкри тея лицемери какви лъжци са.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Комсорг

    9 9 Отговор
    Чудят се от къде да извадят порчето , станаха за смях , ама нищо няма да им помогне.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ген Вазов

    7 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ето какво пише Радой Ралин: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
  • 7 русия е кочина

    11 6 Отговор
    До сега измислиха 12 версии . мерси, няма нужда от повече съдействие

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Костова

    10 5 Отговор
    Какво неясно има?Защо властите в Русия трябва да паднат до нивото на жълтата преса и на тях да дават някакви обяснения?Нека да има обвинение по етап ред ,чрез английското посолство ,пък ние ще следим какъв отговор ще дадат руснаците.
  • 9 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "русия е кочина":

    Дванадесет и повече версии дадоха англичаните за начина и инструмечтите, с които са отровени Скрипал ,объркали сте се.
  • 10 Пеньо

    4 6 Отговор
    Хитър ход! Я сега ни кажете как ги разкрихте? Но британците едва ли ще се хванат на този изтъркан номер.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СССРБарета

    4 2 Отговор
    не пишете глупости bellingcat не са официална английска разследваща служба! техните разследвания сa журналистически тоест платени! и точно тук е номера подвеждат целия свят Че имат някаква стойност! доказателства Не видяхме просто чухме констатацията доказано!
  • 13 Здравомислещ

    3 3 Отговор
    И до сега не видях едно доказателство, само едно голо твърдение .
  • 14 Пич

    2 4 Отговор
    До 12,13 и други "невиждащи"
    Какво да видите и чуете, като сте нахлупили ушанките, сложили сте червени очила, слушате "Берьозка" и живеете във Все в Контакте!
    Да е липса на мозък, ще ви се даде,да сте кьорави,ще погледнете, да е х.й ,да ви го набие човек. Но сте болни от Красная чума и лек няма. ...
  • 15 Полковник Морозов

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако виждаш пред себе си двама идиоти, повярвай - това наистина са просто двама идиоти. Няма какво да търсим някакъв изтънчен сложен план, някаква конспирация. Просто са си такива, в това състояние е ГРУ. Толкова могат.
  • 16 Здравомислещ

    3 1 Отговор
    До номер 14
    Пич няма нито един 100% сигурен факт. Няма ДНК експертиза, пръстови отпечатъци или други и 100,% индефицирани отровители.Не обиждай защото например не пия алкохол. Промит ти мозъка от много Холивудски филми.Една седмица преди атаките в Париж бях там на почивка,сега да не кажеш че съм от организаторите???Тъпо че дрънка

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Здравомислещ":

    здравомислещия,кво мислиш за това че двама руснака със сменени имена и реално фалшиви паспорти отиват на почивка в англия за да видят обект които не посещават ,но посещават раиона където живеят скрипал.после дават интервю в русия в което лъжат че са цивилни и че имат въпросните фалшиви имена.руската държава потвърждава лъжите им.накрая се появяваш ти и обявяваш че нямало днк следи нито пръстови отпечатъци!!!!смях!!!!та кажи кво мислиш за ситуацията.що да речем русия участва в тоя плитък цирк щом е невинна?що не ги задържи тия двама синковци че и разбиват реномето с години и що не се самосезира главния прокурор на русия и да задържи част от ръководството на гру които урнонват престижа на невинната русия?отговори да се посмеем на един здравомислещ!

    Коментиран от #18

  • 18 СССРБарета

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Никой не е потвърдил че имената им са различни от това което те самите са казали! тези глупости са сменените имена мога и аз да го направя Защото шопа мога да ти сложа върху снимка на лична карта и лицето на Папата! Айде стига с тия глупости! каквото им беше стъпването на луната такива samie версиите за скри пал! тези хора са живяли сред близки и роднини и никой не излезна да каже че имат различни имена от това което те самите казаха! тези хора са ходили на училище имат приятели населените места в които са живяли също трябва да ги познават и никой нищо не потвърди в полза на твърденията на bellingcat!

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБарета":

    аха така така.само дето не е никои а потвърждението е от много независими източници,квито са съученици на мишкин,снимки от награждаването му от путин както и справка от паспорта му.точно като американското стъпване на луната.и само да ти кажа ,че скоро ще излезнат снимки на семеиствата им,на децата жените и т.н. тия двамата ще ги разкатаят от медиите .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания